Öncelikle herkese merhaba, Turna sezonu iple çekiyorum ve izlediğim yurt dışı videolarda turnayı hep ölü yemle(çoğu kurşunlu takım ile) avlıyorlar hemde ne balıklar,Sizlerin fikrini de alayım dedim. Acaba bu yöntemi kullanılıp sonuç alan var mı? Birde resim eklemeye çalıştım ama nasıl yapıldığını bulamadım, öncelikli sorun bu
Neticede turna aynı turna ama sazan gibi farklılık gösterir mi bilmem. ben her avlakta aynı yemle sazan dan verim alamadım, kimi yerde mısır yeterliyken kimi yerde solucan harici işe yaramıyor ,tabi kendi görüşüm.
Evet tecürbelerime göre av mevsimi başlangıcında ölü yemle avlanmak daha mantıklı zira bu soğuk suda sahte yada kaşık kovalayacak takadi yoktur hayvancağızın.Uskumruyu boyuna göre ya bütün yada yarım ortadan bölerim birbiri ardına 10'ar cm. arayla yumşak ama çelik tel alaşımlı özel ipime diyelim bağladığım üçlü iğneleri yeme uygun şekilde monte ederim yemden aşağıya 30 cm. kadar bir mesafede 100 gr.kurşun en üste de fırdöndüden sonra iri bir mantar yemi havada tutmayacak yada askıya almayacak şekilde derinliğini ayarlarım,balığın yemi yemeye başladığında anlayabileyim diye en iri turnalarımı böyle tutmuşumdur rastgele gerçi sular bu mevsimde heryerde yüksektir ve otların üstündedir avlandığın yerin tabanı otluksa yemin görünmesi için mantarın boyunu indirebilirsin.Zaten benim bildiğim turnanın trofe avcıları da bu yöntemle avlanıyorlar ayrıca balık malzemecilerinden kolayca tedarik edebileceğin sıvı halde bulunan turna,sudak dişli balıklar için satılan aromatizörden damlat
Ertan Bey'e katılıyorum.Klasik dip takımına irice bir şamandıra ilavesi gerekli, şamandıra stoperle 2-3 metre yukarılara alınabilir, ancak takımın yüzmemesi, dibe batması gerekiyor. Tek köstekli bir takım yapıp, hangi balığı bulursanız onunla bütün olarak yemleyin, kösteği dipten takribi 1 metre yukarıda yem duracak şekilde ayarlayın, köstek mutlaka çelik tel olmalı, hırsızlı iki iri iğne veya tek üçlü iğne kullanılmalı. Yemin taze olması şart değil. Rastgele
Yardımlarınız için teşekkürler, Ertan ve Hakan bey sizlere bi sorum daha olacak peki avlak bir gölet ise avı kıyıya ne kadar uzakta aramak lazım? (trofe turnalar için)
Gölete akan küçük bir dere ağzı olabilir varsa tabi,yağan yağmur sularının gölete doğru bıraktığı derin yarıklar yağmur suyuyla gelen herhangi bir yem alışkanlığı yapabiliyor balıkta ve o beklenti içinde olabiliyor hepsinden önemlisi sazlık yerler.Birşey daha ekleyeyim sadece ölü balığı takıp oltayı beklemek olmaz 3-4 tane balığı da halka halinde yuvarlak kesip oltayı attığımız yeri yemlemek gerek rastgele Nurettin
Sular ısındığında silikon sahtelere randıman vermeye başladığında bir tüyo daha vereyim Nurettin yakaladığın ilk turnayı değerlendir kısaca benim yaptığımı anlatayım balığın üstündeki kaygan tabakayı bıçağın keskin tarafıyla iyice küçük cam kavanoz içine biriktir kullanacağın silikon sahteleri bu kavanozun içine at ve ne zaman balığa gideceksen git farketmez uzun süre içinde kalsın silikon kavanozda iyice emsin o kokuyu zaten sahteyle 7-8 kere attınmı sonuç yoksa 20'şer 30'ar metre arayla yer değiştir silikon sahte suda zaten balık gibi hareket ediyor yani görüntü tamam ee koku da tamam malum turnanın koku alması da mükemmel,,,sonuç banko üstünde umarım keyifli bir sezon geçirirsin tekrar rastgele,komşudan selamlar
ilginç geldi, epeydir turnayla ilgilenirim ilk defa duyudum ama mutlaka denerim. yardımınız için teşekkürler
Blıkçılık hususunda denemediğimiz ne kaldı ki ustam ben randıman aldım şiddetle tavsiye ederim.Türkiyede çok var,malesef buralarda turna fazla yok
Ertan agabey bak bunu bilmiyordum ve ogrendigim iyi oldu.Sagolasin. Maalesef burada turna yok ama Turkiye ye gidince ilk yapacagim avlarin basinda geliyor.Sazan ve turna avini nasil ozlemisim Kendine iyi bak agabey,rastgele...
Turna avında usta olmuş arkadaşlarımıza bir sorum olacak...Bu bahsettiğiniz yemli takımı resimli olarak buraya koyabilirmisiniz acaba,oldukça faydalı bir paylaşım olacaktır...şimdiden teşekkürler
Hasan bilgisayarda o kadar iyi olmadığım için çizemiyorum,temsili resimler bunlar Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Çapraz atışlarla sazlıkların önüne atmanız faydalı olacaktır. Kısa süre içinde vuruş olmazsa yeri değiştirmeniz faydalı olacaktır. Rastgele
Sazan hakkındaki tespitiniz doğrudur. Sazan yaşadığı bölgede alıştığı yemlere atlıyor. yemek listesinde bitkisel yemler ağırlıktaysa en güzel solucana dönüp bakmaz bile. yok eğer böcek solucan yiyorsa çekirge ile de avlanır, solucanla da.