cümleten merhaba arkadaşlar hafta sonu köyde bakım olduğu için elektirik yoktu ve bahçeyi sulayamamıştım.dün akşam iş çıkışı köye giderim ve ordanda bahçe sulana kadarda turnaya atçek yaparım diye düşünmüştüm.akşam köye geldim saat 18.00 gösteriyordu ve telefonum çaldı bi baktımki arayan emmioğlu, -efendim emmioğlu.. -köye gel balığa gidelim.. -ben köydeyim zaten,hazırlan geliyorum,, -denizin kenarına geldiğimizde saat 18.15 gösteriyordu bizim köy denize 3 km uzaklıkta. ben hemen rapala kutumu çıkardım ve turnayı yoklama başladım geç kalmıştım ama turna genellikle geç geliyordu 10-15 atıştan sonra ne takip vardı nede küçük balığı kovalayan balik vardı.bulunduğum yerde aydınlatma ışıları var ve küçük balık ay ışığı olmadı zaman ışığın vurduğu yerde toplanıyor ve avcı balıklar yavru balıklara saldırıyor.bu arada benim emmioğlu el oltasıyla kurşunsuz ,karades atıyor porsiyonluk melanur almaya başlıyor.bende turna olmayınca yan tarafa geçtim ve el oltası atmaya başladım.bundan üç sene evvel emmioğlu balığa gelirdi yavru yengeç toplardı cupraya yengeç atarlardı.neyse geçmiş günlerin muabbeti açıldı yengeçle kiloluk çupraları nasıl tuttuğu anlatmaya başladı.bende dedim yine atalım deneyelim.cupra iğnelerini verdim birazda misina sen takımı yap ben kayaların arasında yengeç aramaya gidiyorum dedim ve tepe lambamı yaktım başladım yengeçleri aramaya.(yengeçe ışığı tuttuğun zaman hareket edemiyor)4 tane yavru yengeç yakaladım küçük pet şişeye koydum.yaptığımız takımın en altına 35 gr kurşun bağladım ve yengeçlerin bacaklarını kırdım iğneyi kırdığım bacağından geçirdim arkasından az çıkardım salladım denize ve misinanın boşluğunu aldım kalamayıda sonuna kadar açtım zili taktım kamışın ucuna beklemye başladım. tekrar el oltasını aldım elime, salladım karadesi küçük balık vuruyor yeniden atıyorum derken aradan 15 dakika anca geçmişti ki olan oldu kamış bir eğildi bir kalktı zil ötmeye başladı ben hemen koştum kamışı elime aldım hafif kalamayı sıktım bi yokladım balik yengeci yutmuş gelimiyor biraz daha sıktım kalamayı yavaş yavaş gelmeye başladı ama nasıl kafa atıyor her kafa atışın kalama ötüyor zaten kıyıya yaklaşınca daha çok kafa atmaya başladı yavaşça sudan çıkardım gelen al yanaklı 1kg civarında cupraydı.ilk defa büyük bir çupra kısmet oldu iğneyi ağzından çıkatttım yanağına bi öpücük kondurdum doğru çantaya. bu arada bahçeyi unutmuştuk saate baktığımda 22.30 olmuştu iki saat sulanacak bahçe dört saat sulanmış ağaçların dibi göl olmuşbalıkta zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorum zaman çok çabuk geçiyor. resim çekmiştik ama emmioğlunun telefonunda kaldı.en kısa zamanda yükliyecem fotoları. kalın salıcakla kamış:remixon meda mix 40-80 gr 270cm makina:shimano alivo 4000 misina:süper maxsim 0,25lik
Hoş anlatımınız ve paylaşım için teşekkürler, nasibinizi almışsınız eminim arkası gelecektir bu raporların. Rastgelsin.
sağolsın şenol tabiki raporların devamı gelecek ama uzun zamandır boş dönüyordum.kısmetimizde varsa tabiki raporlarr gelecek.
Andığınız çupralar meğer orada sizi dinliyorlarmış İyi ki denemişsiniz. Tebrikler bu güzel avınız için.
Yemli avcılıkda yemini kendin çıkarıp avlamak kadar güzel birşey olabilir mi... Elinize sağlık, tebrikler.. Yalnız benim bir önerim olacak yengeçler için... Olurda balık gelmez, yengecin telef olmaması, başka avlarda değerlendirilmesi veya geldiği yere tekrar bırakmak adına elastik yem ipi kullanabilirsiniz... Yengecin kafa kısmına iğnenin damağı gelecek şekilde sabitleyip, elastik yem ipiyle bir kaç tur dolayıp gerekirse bağlayabilirsiniz... Hem kamışla sert atarken havada kopma olmaz hem de yengeç kıpır kıpır iğnede kalır... Yengeçin misinayı koparmasından endişe duyuyorsanız, uzun pala iğne bu sorunu çözecektir...
caner kardeş önerilerin için teşekkür ederim.elastik iple yemin bağlanışını daha önce youtube izlemiştim.yalnız ben silifkede oturduğum için burdaki balıkçılarda elestik ipi bulamam internetten balik malzemesi aldığım zaman ipide tedarik ederim. denemekte fayda var
Güzel Avınız için tebrikler, Balık tutma sevdasına başlamadan önce de başladıktan sonra da aklımda 3 tane balık var tutmak istediğim bunlardan birinci sıradaki çok eskilere dayanan Çupra (1 çupra 1 35lik) ikinci sırada ki şu anki sıralamada birinci sıraya çıkabilecek olan Mezgit üçüncü sırada ise Levrek. şimdilik hiçbirini deneme şansım olmadı anlatamınızı okuyunca canım nasıl çekti anlatanmam, tü tü tüüü maşallahhh, Daha büyüklerini de çekersiniz umarım
volkan avlandığım yerde mamun var.kıyıda kumsalda yuvaları aynı karınca yuvası gibi ve levrek cupra mamun yemeye geliyorlar.arkadaşalar deniz çekildiği zaman mamun çıkarıyorlar.mamunuda karakulağa(minekop) atıyorlar.eğer küçük balığa yemi kaptırmazsan 2 mamundan 1 tene karakulak garanti.benim pazar günü tatilim olduğu için mamunu çıkarmaya zaman bulamıyorum.hazır satanda yok malesef
Bizim burada (İzmir) bardağı 2,5 tl'den satılıyor. Canlı canlı. 2 mamundan 1 tane karakulak garanti demişsin Bizim burada da öyle olsa mamunu küçük balıklara kaptırmamak için değil yem ipiyle, urganla bile bağlarım . O nasıl bir avlak öyle.