Kurşunu "Le kurshun enchante..." yapmanın anlam ve önemini anlatsan daha iyi olurdu sanıyorum, zannımca..
Azcık rusça,azcık ingilizce var Serdar...Sen en iyisi Türkçesini yaz, bende neye cevap yazacağımı bileyim
orhan abi ellerine sağlık kurşunun doğaya verdiği zararı minimize etmek yada önlemek için yapmış olduğun yararlı bir video için tebrik ederim seni abim ben o kaplama malzemesini merak ettim kırılan tamir gören kamışlarda kullanılabilir mi acaba kum dikeni çizikleri vs giderilmesi için
Akın, kurşunu kaplamak, doğaya vereceği zararı zerre kadar değiştirmez. Zira, kurşun doğada zaten kendi doğal kaplamasına sahiptir. Kurşun yüzeyi çabucak bir tür kurşunokside döner ve doğal, dayanıklı bir kaplama görevini görür. O yüzden eski köprülerde bağlama, camilerde kaplama malzemesi olarak kullanılan kurşun, yüzlerce, hatta binlerce yıldır hiç bir zarar görmeden gelmiştir.
Akıncığım Keşke kaplama malzemesi kurşunun doğaya verdiği/vereceği zararı minimize edebilse,maalesef tam tersi diye düşünüyorum,sebebine gelince kaplama malzemesi olarak kullanılan plastik,sıvı plastik,boya vs malzemelerin kendisi en az kurşun kadar zararlı. Kurşunun doğada kaç yılda yok olduğunu bilmiyorum ama onun üzerine kaplanan plastik malzeme 500 - 1000 yılda yok oluyormuş,yani bu şekilde zararlı malzemenin üzerine,zararlı malzeme kaplanmış oluyor Soracaksın şimdi e ne diye bu videoyu ekledin diye onuda şimdi Serdar'a cevap yazarken açıklayacağım. Kamışların sap kısımlarında çok rahat kullanılabilir,biz genelde makaron kaplıyoruz,bu malzeme makarondan çok daha iyi Yiğenimi öpüyorum,rastgelsin.
Kardeş benim için hiç bir anlamı ve önemi yok aslında,sadece Senin deyiminle '' Le kurshun enchante.... '' diyerek çok önemli bir şeymiş gibi gösterilmeye çalışılan bu konunun,çokta önemli olmadığını ve isteyen herkesin rahatlıkla kendi kurşunlarını '' Le bende Le kurshun enchante yapuabilirim '' diyebileceklerini göstermek için ve bir çok arkadaşım rica ettiği için çektim bu videoyu Rastgelsin
Peki üstadlarım size şöyle bir önerim olsa şuanda üzerinde çalıştığım ancak henüz başarılı olmadığım bir proje makaron tarzı bir torbanın içerisine demirtozu yada döküm demir kalıbından kurşun yapmak sizce dogaya ne kadar zarar verebilir yada kurşun gibi agır olabilecek aynı zamanda şekillendirilecek bir materyal öneriniz varmıdır . demir tozu + mermer tozu ile beyaz çimento ile denetim fazla agır olmuyor içine demir bilyalar koydum en fazla 70 gram yapabiliyorum bir diger örnegimde demirtozu + emrenye tamir reçine kullandım oda aynı oranda oluyor
emeğinize sağlık, 2. video ile artık daha net bir şekilde, bu işin colanın formülü gibi çok gizlenecek kadar sır olmadığını anlamış olduk orhan abi bu ikinci teknik tamda benim gibi tembeller için daha uygun daldır çıkar
Zaten öyle bir şey düşünmeyeceğinde eminim zaten. Tamam böyle "kurşun dö lüks" yaptık. Pekte güzel oldu. Ama böyle yapmak ne işe yarıyor? Ne faydası oluyor? Asıl sormak istediğim konu bu.
Le kurshun olunca iyi oluyor. Tuzlu suda faydasini bilmem fakat tatlisuda sazan yayin barbus giller icin kaplama kursun kulkaniliyor. Balik eskaza kursuna temas ederse ortamdan uzaklasiyormus. Bunu duyan ben, hep kaplama kursun kullaniyorum. Yine de en iyisini Serdar abi bilir benim kit aklimla aciklayabilecegim bu kadar Turnuva kursun kaplama olayi da aerodibamik surtunmeyi azaltarak birkac metre daha kazandirir diye dusunuyorum.
Doğru dersin tam senlik bir kaplama işi bu Yalnız sen tembellik işini iyice abarttın Atmaya atıyorsun da,kendi kendine saran bir Surf Makine olsa ne güzel olur demeye de başladın
Kardeş her şeyden önce seninde söylediğin gibi pekte güzel oluyor Renk renk Faydasının olup olmadığı konusunda benim tespitlerim şu şekilde,florasan ve fosforlu renklerin av ile direk hiç bir etkisini görmedim,özellikle fosfor kaplamalı olanları 2013 yılında en az 4-5 avda denememe rağmen bariz bir avantajını görmedim ve fosforlu kaplama yapmaktan vazgeçtim Ha neden kaplama gereği duydun dersen,yurt dışında bazı vatandaşların kullandığını gördüm merak edip bende denedim Gece kurşunun düştüğü noktanın görülmesinden öteye bir işe yaradığını düşünmüyorum açıkcası. Aynı şekilde de gündüz floresan renklerin kullanımı erim noktasını görülmesi için yapıldığını düşünüyorum. Kamuflaj kaplamaların da aman aman bir faydasını görmedim,az da olsa bir fark oldu ama bunun için kaplamaya gerek olmadığını düşündüm Madem faydasını görmedin de,neden böyle bir video çektin o zaman dersen Kurşun kaplamanın çok zor olduğunu,herkesin yapamayacağının ayrıca kaplama yapılarak kurşunun doğaya verdiği zararı engellediğinin,balıkları kendine çekerek balıkların yakalanmasına büyük katkı sağladığı vs vs gibi söylemler ve tabiki Balıkçı arkadaşlarımın ısrarla bunu yapmamı istedikleri için.