Eline sağlık Uncle orhan1969 Söylediğin gibi Kurşun kaplamanın atla deve olmadığını biz biliyorduk,artık bütün balıkçı arkadaşlarımız biliyor. İyi seyirler. http://www.youtube.com/watch?v=91WRovdtLo4
Ellerinize sağlık. Sonradan açıklayacağım demişsiniz, ama bilen başkası da cevap yazabilir, sadece kolay seçilebilsin, görülebilsin diye mi yapılıyor bu kaplama? Sazancılar da kullanıyor sanırım.
Adil Bey açıklayacağım derken gizemli bir bilgi olduğundan dolayı değil,Surf Avcılığı yapan hemen bütün arkadaşlar bilirler,atış noktasının net görülmesi için pastel ve fosforlu renkler ile kaplandığını,sazancılar genel de avlaktaki zemin yapısına göre kaplama tercih ediyorlar. Ben zamanın behrinde kendi avlarımda kamuflaj kaplama yada kaplamasız kurşun kullanırdım Rastgelsin.
Üstadım bu kaplama malzemesini nereden alabiliriz ? Türkçe adı ne olarak geçiyor ? İngilizce adı ne olarak geçiyor ?
Cevap için teşekkürler, Yok bir gizem olduğunu düşünmedim, Sazancıların neden kapladığını da öğrenmiş oldum, teşekkürler. Sonraki videoyu atlayıp görmeyebilirim diye sordum.
Tuncer Kardeş İngilizcesi " lead powder coating " ebay den rahatlıkla temin edebilirsiniz. Rastgelsin.
Şenol kardeş Jig head ler genelde Powder Coating Paint ( Vinily Boya ) ile yapılıyor ama bu şekilde de kaplama yapılıyor.Bir ara kaplayıp onuda videoya çekerim. Astanaya selamlar,benim yerime Samal ın önünden,Esil nehrine doya doya bakıver Rastgelsin.
A.selam abi , baka baka bıktım samala artık Atatürk'ün karşısında balık tutuyorum arada sırada konuşuyorum memleket meselelerini