Cinsini tam kestiremediğimiz bu balıga eşek istavrit dedik biraz irisinden fakat kafa kısmı istavrit benzemiyordu yada yumurtalıkta çıkmadığı için bize yabancı geldi .Adana/Yumurtalık ta saat 9:30 şamandıralı düzenekle yem olarakta canlı karedes kullanıldı.Ben aksamdan balıkta oldugum için sabah uyuyordum uyandığımda babam Elinde bu canavarla geldi
sarıkuyruğun solungacının ordaki yüzgeci(gögüs yüzgeci) kısa bizimki daha da uzunmuş şimdi fark ettim
Caranx crysos, nam-ı diğer Tral... Carangidae familyasından, akya, sarıkuyruk, istavrit, yaladerma gibi balıkların akrabası bir balıktır. Göründüğü üzere enli bir istavrite çok benzer... Çıplak mıplak denen gerçek akya, istavrit ve bu tral balığının yanal çizgilerinin eğimine bir dikkat ederseniz diğer balıklardan karakteristik olarak ne kadar ayrıldığını görebilirsiniz... Enteresan bir yanal çizgileri var.
Bu balık traldır.Tüylü takım la iyi av veririr.özellikle Son bahar ve İlk baharda dogu akdeniz de bol bulunur.Nisan ayları en lezzetli zamanıdır.Zaman zaman palamut gibi su yüzeyinde oynak yapar.İstavritin iki yanından preslemişi gibidir.Kuyrugunun iki yanında istavritinki gibi dikenli ve sert kısmı mevcuttur.Karaya çıktığında kurbağa benzeri ses çıkarır.Avlaması zevkli,sert bir balıktır iyi basar,palamut akya gibi.Poşet gibi gelmez mücadelecidir.Tüylü palamut ve çinekop çaparisi gibi takımlara 5-6 sı birden yapışabilir.Mersin yöresinde kilo üstü olanlara eşek tralı da denir.
tral da denir, sarıkuyruk ta yöresine göre. İnceciktir, vıcık gibidir ama iyidir güzeldir, en sonunda balıktır, CAN'dır.