Tatlı suda ilk denememi bugün yaptım.gayet zevkli geçti. tabi balık olunca zevkli geçiyor Bugüne kadar sazan ve alabalık dışında tatlı suda yaşayan başka balıklarla ilgili bilgim yoktu. resimdeki balıkları tuttum sirküleri bilmediğim için bide ilk denemem olduğu için geri salmadım. ama gittiğim avlaktakiler sirkülerin s sini bilmiyorlar. herkes tırıvırıyla balık tutuyor.
levrek olduğuna sevindim. denizde tutamadım demekki gölde nasipmiş birde bunların normal boyutu ebadı nedir abi bilgilendirirseniz sevinirim.
elinize sağlık tebrikler.at çekle avcılığı zevkli olan bir balıktır. etçildir sirkülere göre boyu en az 18cm olmalı, onun altını bırakmalısınız.genelde derinde büyükleri bulunur.
bizim buralarda testere derler buna etide lezzetlidir derler.. ben geçen hafta turna için silikon yem ile at çek yaparken 2 adet yakaladım merak ettiğimden birini yedim dedikleri kadar iyiyidi.. sazanla falan kıyaslanacak balık değil yani. ayrıca yabancıların perch dedikleri balık bu sanırım..
Evet göl levregine perche deniliyor yemeyip yaninda yatilacak kadar bi lezzeti olmasada idare eder. Deniz levreginede bar deniliyor
Trakya yöresinde buna köstereç denir.Bazı yerlerde adı Trakya Levreği olarak da geçer.Canlı,cansız,silikon,kaşık,rapala vb. her yeme atlar.Yemek için derisini tulum gibi çıkarmak gerekir.
Bu balığın ismi Sudak olarak geçiyor elimdeki pek çok kitapta. En yaygın kullanımı olan isminin o olduğunu sanıyordum ama, kazın ayağı öyle değilmiş