Günümüzde olsa bu haber ,dalyan sahibine aynen şu mesajı atardım,'' be ey sığır,madem satamıyorsun,dalyanı açık tut boşuna balığı katledip denize dökme!!!'' tabi devir başka devir.Nerden nereye gelmişiz...
Fatih reis bana göre 1934 senesini hala yaşıyoruz galiba Sadece deniz ürünlerinde değil tarımsal ürünlerde bile aynı sistem devam ediyor. Atıyorum domates bu sene çok olursa dengeyi sağlamak kolay. Tonlarca domatesi dökersiniz denize fiyat dengelenir. Hatta geçenlerde bu konu ile ilgili bir yeşilçam filmi seyretmiştim 1970'li yıllara ait . Aynı tas aynı hamam değişen bir şey yok galiba.
Katılıyorum. Üretim-Tüketim Arz-Talep dengesini sağlamakta Kooperatifler, Odalar, Dernekler ve en nihayetinde Devletimiz organize olamıyor.
tonlarca balığı denize döküp döküp tekrar balığa açılmışlar 50-60'lı yıllarda. yakın dönemde ben bile hatırlarım kasa kasa hamsinin denize döküldüğünü. halde balığı satamayınca kasası 1-2 liraya satarlardı tekne üstünde, tonlarca. biz tutmayalım da yunana mı gitsin kafası. yunanda da farklı değil kafa. şu an bulduğumuz balığa şükür aslında.
Bu saatten sonra eğitim şart demek geç kalınmış bir söz desek yalan olmaz sinan:thumb: Burak ya yunanlılar bizi bozdu yada biz yunanlıları
İnsanoğlu bu doyumsuzluktan vazgeçmez ise yaşanılır bir dünya bir hayal olarak kalacaktır.Ben değişirsem herkez değişir diyerek önce kendimizden başlamalıyız değişime.