Tuysuz baligi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cenk72 tarafından paylaşıldı.

1. cenk72

cenk72 cenk

Arkadaslar, gittigim yeni bi avlakta dip oltasiyal 20-25cm uzunlugunda sonradan adini ogrendigim tuysuz baligi var epey.. bunbalik icin bi boy kisitlamasi varmi? Aynen kucucuk akyaya benziyor, acaba akya yavrusunami tuysuz baligi diyorlar.. bilgi veririseniz cok sevinirim..

2. seçkin hoca

seçkin hoca Seçkin

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70m 10-40gr+lineaeffe sea master 4.20 cm
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 4000 vi+8000vi
    En İyi Avı:
    4 kiloluk kalkan+72 cm sırtıkara
  3. cenk72

cenk72 cenk

Bu haberi bende gordum bugun, tahmin ettim akya yavrusu olduklarini ama bana tuysuz deyince arkadaslarnikilemde kaldim, sevindim simdi hepsinimsuya geri biraktigima...belki busefer en az 30cm' lik tutarim .....cok sagol bilgi icin....

4. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Akyaya bazı bölgelerde tüysüz , çıplak ve yalandırma gibi isimler veriliyor

5. seçkin hoca

seçkin hoca Seçkin

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70m 10-40gr+lineaeffe sea master 4.20 cm
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 4000 vi+8000vi
    En İyi Avı:
    4 kiloluk kalkan+72 cm sırtıkara
    cenk arkadaşım bence akya avı kesinlikle yasaklanmalı
    şu jig işi çıktı çıkalı eline jig makinasını alan koşuyor akya avına
    yakalananlarda az buz değil 40 -50 kilo yani anaçlar yakalanıyor yakında onuda kuruturuzzz
    neden yasaklanmalı diyorum biliyormusun,geçen yaz bir akya yakalamışlardı jig ile kıyıda karnını yarmışlardı ve çok sayıda irili ufaklı balon balıkları çıkmıştı
    yani anlayacağın balonun düşmanı bu balık kesinlikle avlanmamalı bence bu balık sayesinde balon sayısı kontrol altında tutalabilir hatta yok edilebilir.

6. cenk72

cenk72 cenk

seckin hocam,yasaklama isi biraz zor, cunku kontrol eden yok bizim burda....sanirim turkiyede'de pek kontrol eden yok....en azindan avciyi bilgilendirmek lazim...akyalarin balonlari yemesi cok iyi bi Haber cunku bizim denizler doldu su balonlarla...zaten akya avi icin henuz erken bildigim kadariyla..
    yeni sahtelerin hayirli olsun, ima skimmer cok guzel....umarim iyi trophe haberlerini aliriz...