selamlar tekrar gebze bölgesinde eskihisar'da durumlar nasıldır arkadaşlar? en son gittiğimde tuzla sahil ve eskihisarda hiçbirşey avlayamadan döndüm. varsa gebze-tuzla bölgesinde tatlı su yada deniz olarak avlak bölgeleri verebilirmisiniz? şimdiden teşekkürler
ben de merak ettim. bu konuyu açmanız iyi olmuş. balığa ilk heves sardığım çocukluk zamanlarımda gebze de oturuyorduk ve eskihisar da çok avlanmışımdır. sandalla açılıp kova dolusu istavrit tutardık ( 80 sonlaıydı heralde : ) ) kum çekilen iskeleden özellikle, istavrit , mezgit, zargana, iskorpit ve son zamanlarımda hamsi ile kefal tutardık. geçen sene gittiğimde dolgu çalışmalarından dolayı hiç balık tutulmadığını öğrendim. yazık... tuzla tarafından hiç avlanmadım, fakat gebze nin diğer tarafında muallimköy liman civarlarının verimli olduğunu biliyorum. son durumlar nedir acaba ? o bölgelerde avlanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim...
eskihisar ve dilovasında balık yok(( tuzlada tekne ımkanınız varsa, askerıyenın onunden sabahları uzun oltayla lufer alıyorlar..... kısacası, kıyı balıkcılığı olarak, bu taraflar berbat cumartesı gunu aksam uzerı eskıhısardan 2 saat capari calıstım ve zar zor 15 tane istavrit aldım.... onu da bogaza balıga gıdecek bır arkadas verdım.... bence bu zamanlar bogazın verımlı zamanları.
Son günlerde lezde belirgin bir artış var. Tahminimce bu balığı bir hayli çoğaltır. En azından bunu diliyoruz diyelim. Yoksa balık bu sene, bu civarda tek kelimeyle yok.
aham da bizim de aynı biz de güzel yalı mudanya tarafında sinekliyoruz ama mezgit mezgit o da çıplak pantolonunu kaybetmiş ama gene de tutma ya çalışıyoruz. herkese ras gelsin.
tuzla-pendik arkadaşlar aranızda pendik yada tuzla'da avlanan var mı? var ise bir avlak yeri rica edecektim.