Geçen sene yaz aylarında sabah yürüşü için sahile inmiştim tam bu aylardaydı bir haldırtı koptu bağarış çağarış koca sahilde 2 tane 50-55 yaşlarında balıkçı kıyıdan kalkan çektiler Dileyene mekanda söyliyebilirm yem olarak ne taktıklarına bakamadım yanımda arkadaşlarım olduğu için çok uzun duramadım ama iğneler Lüfer için atılanlara benziyodu ve çelik misina ile yapılmıştı bilgisi olan varsa bilgilendirebilirmi bende denemeyi düşünüyorum. Sabah saat 8 civarıydı .bende gördüm gözüme inanamadım.
boşver söyleme kimseye kalkan nesli tükenmekte zaten , biraz büyüsün yavrucaklar. gören katlediyor balıgı
Tuzlada değil ama yakın ilçelerde kıyıdan yakalayan gördüm. Sanş eseri kayıkla kıyıdan 100 m. açıkta yemli takıma da gelmişti. Ama ince takım olduğu için kayığa alamamıştım malesef...
Kalkan kumluk bolgelerde olur.tuzlada boyle bir yer varmi.ben karadenize giderim her zaman.ama tuzladada deneme yapabilirim.istavrit yem olarak kullanilir.
eğer gidersen kadın çorabı içine akvaryum balıgı yemi doldur, kurşuna bağla. Ben samsunda 3-4 ay buzlukta kalmış çinekopla tutmuştum
ÇANAKKALE'DEN SELAMLAR 2010 Senesinde orada ikametediyordum.Ve denizcilik fakültesi önünden 4160gr lık bir kalkan almştım..Sitede fotosu mevuttur...her sene bir iki tane yapar o mera