Teknolojik gelişmeler ve sosyal medyanın geldiği son nokta... her şey insanların iyiliği için.. Köpekbalığı saldırılarının sık yaşandığı Avustralya kıyılarında bilimadamları köpekbalıklarını etiketliyorlar. Hayvanı rahatsız etmeyecek kadar küçük boydaki vericiler merkezdeki bilgisayarlara sinyal gönderiyor. Eğer hayvan sahile bir kilometreden daha az bir mesafeye kadar yaklaştıysa, sinyali alan bilgisayar otomatik olarak twitter mesajı yazıp internette yayınlıyor. Mesela "Ben üç metre büyüklüğünde bir kaplan köpekbalığıyım ve şu anda filanca plajının 500 metre açığında dolaşmaktayım, sörfçülere duyurulur" gibi... http://uk.news.yahoo.com/australia-sharks-twitter-warn-swimmers-053242664.html?vp=1#Fwb3XGP Uygulama, yüzen ve sörf yapan insanların can güvenliği bakımından çok iyi düşünülmüş ve faydalı, fakat kaçak avcıların işini kolaylaştırır sanırım. Köpekbalığı yüzgeci tüketimi engellenmedikçe twitter kullanan avcılara köpekbalıklarının yerini açık etmek anlamına gelir.
Allahtan bizim buralarda böyle saldırgan köpekbalıkları yok ülkemiz bir cennet resmen yaban hayatı olarakta tabiat ana olarakta
Ben twitter kullanmıyorum. Bana Faceden mesaj gönderirse törenle karşılar ve en iyi şekilde de ağırlarım. Hoş geldin İbrahim kardeşim. Umarım gezin gönlünce olmuştur. Sevgilerimle.
Hoşbulduk Tevfik ağabey, siz de hoşgeldiniz. İyi geçti ama ağır grip yatırdı bir müddet. Siz de Fethiye'de güzel vakit geçirmişsinizdir umarım. Saygılar..
Geçmiş olsun. Bu havalarda dikkat etmek gerek. Bu arada Almanya'dan bavulu boş gelmemişsindir. Şu listeyi bir görelim isterim.
Balıkçılık namına bir çöp dahi yok vallahi çantamda. Belki inanmayacaksınız ama galiba sonunda ebay hastalığından kurtuldum. Çok şükür diyelim, dilimizi ısıralım..