uç misinası için aşağıdakilerden hangilerini önerirsiniz ?

Konu, 'Misinalar' kısmında experienced tarafından paylaşıldı.

1. experienced

experienced Mert

2. İşin aslı bir tavsiyede bulunmak isterdim..
    Ancak "AV MARKETİ" 2 gündür beni epey üzdü..
    Sitesinde temin edemeyeceği ürünleri bulunduruyor.(gerekçesi dahada saçma..ilgili ithalatçı Stoklarıyla sınırlı.stok bitmişse kaldır linki..çok zor değil.).70 dakikayı bulan görüşmelerimde Karşımda sorularıma cevap verecek bir muhattap bulamadım..Telefondaki eleman yanındakine seslenip anladığı(anlamadığı kesin) kadarıyla bana ahkam kesiyor...
    Üstelik 2 kez telefon numaramı bıraktığım halde geri dönüp haber vermekten bile acizler..Daha doğrusu telefonumun olmadığını söyleyecek kadar güvensizler..Oysaki 2 kez telefonumu bırakmıştım..

1200 ytl lik alışverişimi başka biryerden yapmaya karar verdim..

Tavsiyem sitesinde var,yeni geldi yazsalar bile varmı diye sorun.. yoksa sizide benim gibi ayazda bırakırlar...

Yaşadığım bu sorunlar nedeniyle av marketine olan güvenim yerle-bir olmuş ve
    bana (müşterisine) değer vermeyen bu siteden alışveriş yapmayacağım gibi ürünlerinede yorum yapmama kararı aldım.olmama ihtimali olan bir malzemeye yoruma gerek yok...Ben yeterince zıvanadan çıktım başkası çıkmasın..:mad: :mad: :mad:

Son düzenleme: 20 Aralık 2008
  3. experienced

experienced Mert

uyarınız için çok teşekkür ederim ben gidip almayı tercih edeceğim zaten bu tip alengirli malzemelerde görerek almak daha mantıklı ve hobinin bi kısmı olarak düşünüyorum.(online alışverişe karşı değilim) o yüzden marka model verirseniz veya benim seçimlerimi değerlendirirseniz çok mutlu olurum belki başka yerlerde de bulma ihtimalim olabilir
    sadece av marketindeki misinelerden olmasıda şart değil onemli olan verim alabilceğim ve kaliteli olan .
    teşekkürler

Son düzenleme: 20 Aralık 2008
  4. Link hala duruyor..Hala var gibi gösteriyorlar..
    işte bir örnek
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=31-MUN-CA-7TK

5. Bu tercih ettiğiniz misinalardan çok daha kaliteli ve yıllardır vazgeçmeden kullandığım,kalitesi beni şaşırtan bir bir misina..her çapta ve 250 metre..
    http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=YOZ HL

6. experienced

experienced Mert

ilginize teşekkür ederim yanlız 0. değerleri biraz farklı sanırım :) 0.235 gibi.
    dediğim fırdöndüden sonrası için hangi ölçüyü önerirsiniz, FC ler gibi düğüm konusunda sorun yaşamam sanırım yaklaşımınızdan bu sonucu çıkardım.

7. Uç misina derken iğne bağlanan ve köstek dediğimiz bölümden bahsettiğinizi düşünerek cevap verdim..:)
    Burada kullanılacak misina av büyüklüğü ve av yöntemine göre farklılık gösterir.Bu mısınanın düğüm mukavemeti harikadır..F/C olan kısım sadece dış yüzeyde ve kaplamadır..;)
    Avlamayı düşündüğünüz balıkları yazarsanız uygun bir çap önermeye çalışırım..

değerler net değerlerdir..0,235 yazıyorsa bizim 23,5 dediğimiz çaptır ve doğrudur..Asso ve pekçok misinadaki gibi yazılan çaptan kalın olma durumu olmayan bir misina..Yozuri kalitesi

8. experienced

experienced Mert

eşkina,kefal ve rapala veya raglou ile levrek denemeleri için düşünüyorum :)
    tabi klasik dip oltası ile izmarit vs. de olur ama zaten ufak balıklarda sorun yaşayacağımı sanmıyorum

** uç misinadan kastım fırdöndüden sonrası :)

9. Bunların tamamını aynı çaptaki misina ile yapmak zor..Özellikle kefal ince misina gerektirir..Eşkine için 040 a kadar olur..Sahte ile yapılan avlarda tercihim 026,028 olmakta..

10. experienced

experienced Mert

elimde 0.35 sufix mevcut eşkina için onu kullanabilirm bu durumda kefal ve sahte için 0.235 olandan edinmem uygun olacak sanırım
    levrek için belki ince kalacak ama başarılı olacağıma pek inanmıyorum açıkcası:D

11. şahsi görüşüm 023,5 misina ile 3kg ye kadar levreğin alınabileceği..026 olan ile 6,900kg livara atıldı;)

12. experienced

experienced Mert

teşekkürler ilginize

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    berkley trilene fluorocarbon misinanın 0,20-0,30 aralığındaki tüm çeşitlerini denedim köstek misinası olarak çok memnun kaldım, ayrıca Erdal Bey'in tavsiye ettiği yozuri modeli de elimde var ve ondan da çok memnunum, yemli avlarda favorilerimden. levrek için de trout baba sayın Vedat Abayoğlu'nun tavsiye ettiği tubertini gorilla micro (%50 florin %50 florokarbon, 0.235 mm ve 8 kg çeker) yu denedim, levrek yakalayamadım bununla henüz ama tüm özelliklerinin harika olduğunu söyleyebilirim, kayalardan kopartmaya çalıştığım rapalayı almakta zorlandım, çok sağlam ve gamsız, vicdansız, no memory bir misina. ancak fiyatları da "sağlam". aklınızda olsun.

14. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    Olay zaten fırdöndüden sonra başlıyor:) tecrübenize güveniyorsanız 0.08 misinayla takım yapıp levreğe atın yada 0.30 misinayla takım yapıp izmarit avlayın tamamen kişisel yetilere bağlı değişiklik gösteren rakamlar bence bunlar . Rastgelsin

15. Yozuri hybrid ve tubertini gorilla aynı özellikte olan misnalardır..işin aslı hybrid bir tanımdır.ama malzeme olarak aynı diyebilirim;)

16. Okan_uA

Okan_uA .

Ben de geçende Erdal abinin önermiş olduğu sufix xl strongu kullanmıştım.Kayalığa takıldı ve 35 lik sufix xl strongu ancak keserek koparabildim . Yani sufix xl strong da iyi gibi görünüyor.

17. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    yozuri hybrid i biraz daha sert buldum ben Erdal Abi ama o gün bana öyle gelmiş de olabilir. hybrid i epey kullandım ama gorilla daha yeni. sen hangisini daha çok tutuyorsun? yozuri yi mi?

18. Haklısın Okan..Bu misina gerçekten fiyatına göre inanılmaz..Ben ilk kullandığımda şaşırmıştım..Pekçok misina 10-15 ytl aralığında iken bu misinanın 600 metresi 8 ytl ve 10-15 ytl lik misinaların %90'nından daha kaliteli..Zaten merak edip araştırdığımda Ettfa'nında da aynı sağlamayı yapmış olduğunu görmem beni memnun etti;) ..

İşin aslı biz arkadaşlarlada bu konuyu konuşmuştuk..Ben yozuriyi tercih ederken beraber balığa gittiğim arkadaşlarımın tercihi gorilladan yana oldu..Sanırım her ikiside tercih edilebilir kalitede misina..Benim şahsi tercihim yozuri olsada usta oltacı arkadaşımın tercihi gorilla..Bu nedenle şu daha iyi demekten çekiniyorum..Çünkü gorillayı tercih eden arkadaşım sanaldan uzak biri olsada tecrübesi ve deneyimlarine güvendiğim biri..:) ;)