selamlar. kamış ile avlanmaya başlamak istiyorum. normalde teknem ile el oltasıyla avlanırım ama tatile gittiğimde tekne ayarlayamadığımda kıyıdan takılmak istiyorum, kamış kullanmayı hiç sevmesem de el oltasıyla kıyıdan alınacak randıman bildiğiniz gibi kamıştaki kadar olamıyor. hediye gelen bir tane kamışım zaten var. onu karadan çaparicilikte biraz kullandım evde duruyor. üzerinde biraz staj yapmış oldum. ama çok iyi bir kamış değil. yazlık evde durduğu için de modelini hatırlayamadığım bir alba star 3.50 lik kamış. forumları çok kurcaladım ama açıkcası işin içinden pek çıkamadım. istediğim özellikleri söylesem, derdimi tam anlatsam acaba kamış ve makinalar konusunda tecrübeli arkadaşlarımız yardımcı olabilir mi? şimdiden çok teşekkür ederim. çok pahalı olmamak kaydıyla (takım başına kamış+makina 300-400 dolar civarını geçmeyecek mesela) 1- kıyıdan rapala atmak için kamış+makina. çoğu rapala modeli 10-30 gram civarında olduğu için bu civarlarda atarı olan ama 4-5 kiloluk (ne güzel temenni) levrek asıldığında direnebilecek kaliteli bir kamış+makina. 2- tekneden derin sularda yemli yaparken el oltası işkencesini sonlandırmak üzere; 1.50-1.80 arası, yüksek aksiyonlu, vuruşları hissedebileceğim(mümkün oldukça en önemlisi bu), 100-150 gram iskandilli oltayla kullanılabilecek, şöyle 1 kiloya kadar karagöz-mercan gibi balıkların kafa darbelerine dayanacak bir kamış+makina 3- tekneden sırtı çekmek için (çıkrıklılardan değil, elde kullanabileceğim bir şey) 30 lbs civarı çekeri olan sağlam bir trolling kamışı+makina. çok şey istedim biliyorum ama çok hevesliyim, masraftan da kaçmayacağım, sadece almışken güvenilir ve kafamdaki avcılıklara uygun olsun istiyorum. çok çok teşekkür ederim. saygılar...
bence bu seçeneklere bide kıyı için surf kamış-makine takımı ekleyin ayrıca takım başına 200 doları geçmenizi pek önermem zaten gerekte yok... 300-400 dolar takım başına demişsiniz doğru mu anladım? Eğer öyleyse dediğim gibi 200 doları surf takımda aşabilirsiniz... Erdal abi bu konuda uzman sayılır.... Bende seçenek sunabilirim ama erdal abinin çoğu modeli kullanmışlığı vardır... Size nokta yardımlarda bulunur sanırım.....
yahu 300-400 doları sınır olarak verdim kafanızdakileri özgürce söyleyin, acaba adamın ne kadar parası var, ne kadarlık tavsiye edeyim diye yorulmayın diye söyledim çıldırıp 400 dolar verebilirim bir takıma evet, eğer 10 sene kullanılacak bir şey ise veririm, bir daha da vermem. bu da ayrı bir konu
Kaan bey sizi çok iyi anlayabiliyorum ve imkan dahilinde ise alınabilecek malzemenin en iyisini almak hem av keyfi hemde uzun vadede iyi bir seçimdir..19 Sene önce aldığım shimano ve daıwa makinelerim hala kullanılabilecek kadar iyi durumda..Bunun yanında aralarda aldığım birçok idare eder dediğim malzemeden ise eser yok..Hepsi ya hurdalıkta yada çöpte..Dediğim gibi imkanlar ölçüsünde alınacak en iyi malzeme doğru olandır..Kimisi eşyam iyi olsun der,Kimisi arabaları sever kesenin ağzını açık tutar..Kimiside hobisine düşkündür kesenin ağzını açık tutar.. Ayırdığınız Bütçe ülkemiz şartlarında hatırı sayılır bir miktar..Bu nedenle size önerilerde bulunurken en iyisini seçmeye çalışıyorum..Biraz daha araştırıp buraya yazacağım..
Erdal abi bu arada bir kamış sorayım sana shimano alivio ax spinning 2.40 m 5-20 gr atarlı iki parçalı kamış nasıldır sadece seni ısındırmak için ısınma turları sorusu bu bunu sormamın en önemli sebebi, kaç metre almalıyım ve kaç atarlı? direk rapala kullanmak istiyorum o yüzden sanırım 5-20 ideal olacak. ama boyu? aksiyonu yüksek ve esnek bir şey istiyorum. illa "yeni başlayanlar" sınıfından olmasa da olur. hangi boy iyidir abi? bu kamışın üzerine de 4.9:1 oranlı shimano alivio 10000fa nasıl olur?
Kaan şunlara bi bak; 1-http://www.oltatakimi.com/productDetail.php?PRODUCTID=92100270&KATEGORI=4 Özellikle şunu tavsiye ederim.Silikon vs. için.20 gr atarlı http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=ABUCON 184 Tekneden demişsin.Ben bunu kullanıyorum ve çok memnunum.Bu albayı ozanda bilir. http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=AK ORBIT 165 Birde dam spezypower var ama onun linkini bulamadım.50 dolar cvarı kıyıdan kullandığım.
1) Burak bu abu garcia nın aksiyonu nasıl? ayrıca cahilliğimi bağışla, atar 20 gr diyor, 0-20 mi yani bu? yani 5 gramlık bi sahteyi de atabilir mi randımanlı? hmm bir de bunun makine yuvası beni korkuttu, başka marka makina oturur di mi buna 2) bu tekne kamışında mesela 150 gr kurşun kullanabiilr miyim? atardan daha fazla ağırlığı atmadan kullanıyoruz di mi? koca balığı çektiğine göre, kurşun da koyulabilir yani? yav konu kamış olunca ne kadar cahilim. tekne yıllarca tembel etti beni yaa
Doğrudur.0-20 gr arası.İllaki boş misinayı atmaz ama 2 gr ve üstünü atacaktır.Ben abugarsianın makinasını 8-9 senedir kullanıyorum.Hiçbir sorun yaşamadım.Kamışıda bir okadar iyidir.Makina yuvasıda öndeki sünger kısım hareketli.Gevşetip sıkma işini oradan yapıyorsun.Her makina uyar muhtemelen ama kıyıdan atçek için zaten küçük makina kullanman gerekiyor.Problem yaratmaz rahat ol Ama aynı kamışla 150 gr kurşun atmaya kalkma.Tekneden bırakırsan bırakılır ama aksiyonu düşer.Yani vuruş hissetmen azalır.Balık çekerken makina ve sen yorulursun.Uygun ağırlığa uygun kamışAma şu albayla 150 gr kurşun dibe salınır hatta 100 gr iler bile atarsınAma kamışın acemisiysen 80 gr mı geçme
Kaan kardeşim merhaba; Spining için sana Shimano Exage mini tele spin kamışıyla (270) Exage 1000RA makine yi tavsiye edebilirim.İkiside Shimano ailesinde orta sıralarda yer alan modellerdir ve çok emin olarak söyleyebilirim ki uzun seneler sana hizmet edeceklerdir sorunsuz bir şekilde.Kamışın atarı 20-50 gr. dır ve seyahat konseptinde yer aldığı için çok şık bir kılıfla ki bu kılıf makineni de alabiliyor beraber sunulur.Makine ise 4 adet paslanmayan bilyalara sahip, yedek kafa mevcut,figt'n'drag sistemi denilen kalamadan hariç hızlı bir şekilde kalamayı yönetmeye yarayan bir kola sahip ki bu da seni at çek yaparken kalamayı ayarlamanı çok kolaylaştırıyor.0.20 mm misinadan yaklaşık 130 mt. alabiliyor. Diğer önerilerimi de ilerleyen saatlerde seninle paylaşacagım... Şimdiden rastgelsin....
Levent abi, 1000 ra yerine 1000 fa olmaz mı ya da fark nedir? http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=11714 bahsettiğim budur. teşekkürler
kaan tekneden avlanmak için pelikanın kısa tekne kamışlarını tavsiye ederim fiyatıda 35 ile 65 tl arası makina içinde banaks veya pen olabilir makine fiyatlarıda 80 200 tl teknede kamış kullanmak oldukça rahatlık sağlar tabiki alışmaya bağlı rastgele
Kaan abi merhaba; Levent abinin dediği makina ile senin bakmış olduğun makina arasında şöyle bir fark var.Exage makinaların Ra konsepti (rear drag)arkadan kalama anlamına gelmekte ve ayrıca fight'n'drag sistemini içermektedir. FA konsepti ise (front drag) yani önden kalamalı anlamına gelmekte ve hızlı kalamayı kontrol etme kolu bulunmamaktadır... Burda öne çıkan senin kalamayı ne kadar sıklıkla kullanmak zorunda kalacağın sorusu, eger büyük balık avı düşünüyorsan kalamayı kullanman senin için avantaj saglayacaktır. Böyle bir durumda ise benim sana tavsiyem Ra konseptindeki ürünler olacaktır...Tekne de yemli avcılık için sana Beastmaster 210H ax boat kamışını ve buna uygun seni yormayacak Nexave 6000fa serisini önerebilirim.Bu kamış bot kamışları konseptinde Shimano da orta sıralarda yer almakta Yanılmıyorsam Xt 60 karbon kalitesinde muazzam bir hassasiyete sahip olmasına nazaran 100-300 gr kurşun kullanabilmektesin ve iki parçalı bir kamış.Makine ise 4 bilyalı , 590gr agırlığında, 0,30mm den 270 mt. sarabilme kapasitesine ve 1;4.9 gibi torka sahip güçlü bir makina.. Şimdiden Rastgelsin..
shimano catana 210 cm, 10-30 gr atarlı, 110 gr ağırlığında teleskobik spin kamışı aldım, makine olarak da shimano sienna 1000 fa (amerika pazarında satılan bir tuzlu su spin makinesi) aldım, 5.2 devirli, 240 gr ağırlığında önden kalamalı bir makina. arkadan kalama ve fighting drag işine spin işini kavradıktan sonra girmeye karar verdim elime yüzüme bulaştırmamak için... bu aralar bu takımı yapmak zorundaydım, tavsiyelerinizin çoğu malesef hiç bir mağazanın stoğunda yoktu, ama hepsini ileriki tasarılarım için bir kenara not ettim, herkese çok teşekkür ederim gerçekten. yardım görmek çok hoş... yeni takımım hakkında yorum ve tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. sevgiler & saygılar not: kıyıdan yemli takım ve tekne için takımı henüz almadım, hala araştırmadayım
Hayırlı olsun, bol avı olsun. makina bumu?: http://cgi.ebay.ca/NEW-SHIMANO-SIEN...ameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting
Bende merak ediyorum, Şu an kataloğunu incelerken dikkatimi çekti. FA: önden kaloma RA: arkadan kaloma, fakat arada bazı modeller fb, rb gibi olan da hisarbalıkçılıktan bir yetkili cevaplar.