Arkadaşlar ilginç bir video 200 metre'ye kadar uçabilen balıkları paylaşmak istedim. http://www.wimp.com/fishflying/
Bu baligi ya da yakin akrabasini adrasanda bir kac kez görmüstüm.. O kadar uzun mesafa ucunca balik olduguna inanamamistim
ünal bey gerçekten çok güzeller.bende çoğu kez akdenizde bunlarla karşılaşıyorum.bu kadar büyük değiller ama onlarda çoğu zaman en azından 10-15 metre uçuyorlar ve hayretler içinde kalıyorum. ayrıca sürü halinde geziyorlar.
muhteşem çok güzel paylaşım teşekkürler. sudan çıkarlarken kuyruk harekerlerine ve suda çizdikleri güzel görüntüye bayıldım
Bu balıkların suyun dışındaki yolculuk sebebi nedir, bir düşmanları olduğu içinmi yoksa rutin hale gelmiş bir davranış biçimimi.
Arkadaşlar, Bende Ege'de her yaz bir - ik ay geziyorum , uçan balıklara'da zaman zaman rastgeliyorum fakat bu kadar uzun menzil uçanını ve bu formasyonda olanına rastlamadım. Mehmet arkadaşımın dediği gibi 10-15 metre uçuyorlar ama bu şekilde süzülüp uçanını görmedim.
Sadun Boro Ustat'in , "Pupa Yelken" adli kitabinda yazar , bunlari sabah kaltiklarinda guvertelerinde bulurlarmis , hatta kedileri mico cok severmis bunlarin tadini.
bu kadar büyük ve uzun mesafe uçanları olmasa da uçan balık bölgemizde bolca var. sırtı avı sırasında uçan balık gördüğümüzde muhakkak avımız iyi geçmiştir.