Üçlü Fırdöndülü Takım Hk.

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında errgin tarafından paylaşıldı.

1. errgin

errgin ergin

Herkese merhaba, ilk mesajım bu başlığa kısmetmiş.
    Hobiyle çok fazla bir bilgim yok, okuduklarım ve 2-3 sefer tekne ile olta sallamaktan ibaret bildiklerim. Ama amatörce de olsa büyük bir keyifle takip ediyorum burada yazılanları.

Soruma gelecek olursam Cuma günü İzmir'den Güvercinlik'e gideceğiz bir grup. Hedef balıklar malumunuz çipura, karagöz mercan gibi balıklar. Haydi dedim hazır takım kullanmayayım ben yapayım. Elimde 0,23 mm %100 fcb misina var. Bunu Owner 50173 (4) numaralı iğnelere bağlayayım ve sonra da 0,30 mm bedene üçlü fırdöndü ile tutturayım diyorum. Soracağım böyle fırdöndülü bir sistem balığı kaçırır mı, kösteği uzun mu tutmak lazım. Ya da hiç fırdöndüye girmeyip direkt misinaya mı bağlamalı. Bununla alakalı yorumları olanlar varsa beni çok mutlu ederler. Tutuğum balıkların fotolarını yine buradan paylaşmak temennisiyle :)

2. clack

clack ali duyum

En İyi Avı:
    levrek 400 g
  3. errgin

errgin ergin

Teşekkür ederim. memmnunum diyorsanız ben de kullanayım bunu o zaman.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Çipura için böyle atraksiyon gerekmez. Dahası çüpura için bu gibi köstekli takımda çok tavsiye edilmez.

Ama derin su ve bilhassa mercana bakılacaksa, böyle bir takım olmazsa olmazdır.