evet dünkü bilmecenin cevabı üçlü veya beşli sahtelerle sırtı yapma amaç bir küçük balık sürüsü izlenimi vermek ikisini bir civata yardımıyla birleştirip 5li sahte balık ve rapala takılabilir hadi herkeze bol balıklı günler
Aynı düzeneği tabii sahteleri direkt olarak üstüne bağlamak yerine 5-6 metre misinayla bağlamak suretiyle kullanılabilir, ağırlığını bilmesemde diver görevi bile görür. Ancak balık gelir mi onu bilemem.
arayı misina ile uzatıp denemek lazım bence, dolaşmadığı müddetçe balık atlayabilir gibi geliyor... (benim 4 ağ kurşununun önündeki ard arda bağlanmış üç silikon ve en arkada kaşık düzeneğim dolaşmış ve aynı bu takıma benzer bir şekil almıştı sırtı yaparken... palamut atlamıştı dolaşmış haldeki takıma...)
Son yılların sürü izlenimi veren şemsiye sahte aparatlarına benziyor. Her bir sahtenin başına yaklaşık 15 cm tel yada misina ve aparatın üzerndeki deliklere birer klipsli fırdöndü takılıyor.
Tamamen Tecrübeye dayanarak bişey söylemek istiyorum. çekilen tek balık kalabalık balıktan daha verimli oluyor. teorisinine ve diğerlerinin uygulamalarına saygım var ama ben olsam tek çekerdim
tek çekmek daha faydalı gibi çünkü bu anlatılan şekilde sahtelerin aksiyonları net olmaz gibi geliyor