Arkadaşlar büyük marketlerdeki ucuz kamış+set lerden almaya niyetlendim kamış 100-150gr. atarlı fiyatıda çok ucuz bu konuda fikri olanlardan yardım bekliyorum. Saygılar.
selam Cüneyt alma derim,çok ucuzsa sebebi belli zaten.al derim içinde kalmasın diye zaten birkere balığa gittiğinde sana illallah dediretecektir.özellikle at çek yapmanı tavsiye ederim ki göresin.balıkçılık gününün sonuna kalmaz makinadan gelen sesleri dinlemen açısından.alma kardeşim alma
bu zamanda 10 adet balık iğnesine 15-20 ytl veriyorsam,sanıyorum bu olta o kadar bile değil.sonuç ortada
Ucuz kamış+set derken hem makine hem de kamışın aynı pakette olduğu takımlardan mı bahsediyorsun? Hafta sonu ablamın kızının doğum günüydü, ona kamış ve makine almaya gittik. Pakettekine baktık, açıkçası içimize sinmedi. Biz de 1,80'lik 40-80 atarlı bir kamış ve kamışın renklerine uygun 100 mt-0,25 sarımlı bir makine alıp kombin ettik. (Yaşı 12 olduğundan bu onun için yeterli şimdilik). Gerçekten çok güzel ve pakettekinden daha kaliteli oldu. Hatta aynısından ben de almayı düşünüyorum. Bence sen de makine ve kamışı ayrı ayrı alıp kombin yap, eminim daha şık ve kaliteli olacaktır.
Ben tutulacak balığa göre değişmek kaydıyla ucuz kamışları seviyorum aslında. Kipadan idareten aldığım 16 YTL lik bir makina-kamış setini istavrit-ispari avlarımda, mezgitte keyifle kullandım hatta yarım kilo civarında mırmırlar ve minakoplar da çektim hiç zorlanmadan, ancak ilk zorlamada kırıldı kamış, ucunda tekne değilde büyükçe bir balık olsaydı içim yanardı. Şayet büyük 1-2 kiloluk bir balık gelseydi kamışı kırmasam dahi makinanın bilyelerini sıyıracağımı biliyordum. Eğer amacın küçük balıksa ucuz set kullanılabilir ama bilmelisin ki büyük balıklar bunun olta takımı ucuz ben buna vurmayayım demez, üzülmemek için az daha maddi fedakarlıkla biraz daha iyice bir şey alırsan daha verimli olacağı kanaatindeyim. Şunu da eklemeliyim eğer gene de ucuz kamış kullanacaksan çok sağlam misine sarma ki aksi bir durumda kaybedeceğin şey kamışın değil takımın olsun....
ben bikere heveslendim koprü üstünde satan balıkçılardan ucuzca bişey aldım hafif olmasına hafif ama özellikle makine çok kötü bazen cır cır ses geliyo bende iyi bir takım daha olmasına rağmen hakkaten iyi bir takım alacagım senin yerinde olsam ucuz mal almam özellikle o buyuk marketlerde satılanları biliyorum onlar çok kotu takımlar oluyo
ucuz kombolar bi işe yaramaz kendiniz ucuz bişey ayarlayın daha güzel olur ben kızıma 4 yaşındayken bi takım yapmıştım işe yarar barakuda 40 makina ve 1.80 kamış güzel oldu aynısından bide oğlana yaptım o da 2 yaşında