UCUZA,BASİT OLTA SABİTLEYİCİ

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında KARAYEL55 tarafından paylaşıldı.

1. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    1 Oltamı göle kurban verdikten sonra nasıl basit bir şekilde buna çare bulurum diye düşündüm.Araştırmalardan ve tartışmalardan sonra böyle birşey yaptım.Çok kullanışlı ve ucuz bir yol buldum.Artık geceleri huzurlu bir şekilde oltalarımı su kenarında rahatca bırakıp gönül rahatlığıyla uyuyabiliyorum.Malzemelere gelince, 1 adet 10'luk çivi,1 adet pul,1 dağcı kancası ve ince yanlız sağlam 2 metre ( her olta için )ip.İpi 40 metre aldım ve 2'şer metrelik kestim.Bütün malzemeleri tek hırdavatcı dükkanından rahatca bulabilirsiniz.Yapımıda oldukça basit.20 oltalık malzemeye toplamda 25 TL para verdim.Giden oltama daha geçen sene 195 TL para vermiştim ve elimdeki 13 sazan oltasının değerini düşünürsek 25 TL hiçbirşey.Bu düşüncemi siz dostlarla paylaşmak istedim.

Pulu onluk çiviye geçiriyoruz 2 metre kesilmiş ipin bir ucuyla hemen pulun altına düğüm atıyoruz.İpin diğer ucuylada dağcı kancasının alt kısmına düğüm atıyoruz.Dağcı kancasını (ismini bilmediğim için dağcı kancası diyorum) makinanın kamışla birleştiği yere 1 tur attırıp ağzını açıp ipi içine geçiriyoruz.Çiviyi'de toprağa çakıyoruz oldu bitti.Resimler daha iyi anlatacaktır.

Saygılar......

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Levent eline sağlık çok iyi olmuş.
    Ama nerede oltayı alıp götürecek sazan bir karışlıktan büyüğü gelmiyor mübareklerin, gelsede olta gitsin önemli değil:D

3. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Öyle deme Gökhan kardeşim.Bende oltam gidene kadar böyle düşünüyordum.Keşke vursada götürse diyordum taki gidene kadar.Sonra insan gidince böyle çare arıyor.Genelde Altınkayada avlandığım için heran ne vuracağı belli olmuyor.Bu sistemden sonra artık içim çok rahat.Ne vurursa vursun diyorum.Belki bir arkadaşımızın işine yarar diye paylaşayım dedim.Eşşeği sağlam kazığa bağlayacakmışsın bunu öğrendim.reeling

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Basit ama işlevsel bir güvenlik önlemi. :thumb:
    Aynı mantıkla ben de tekne versiyonunu yapmıştım, tek farkı, çivi yerine pet şişe kullandım. :D

Dediğiniz gibi, başa kötü bir tecrübe gelmeden bunlar düşünülmüyor malesef. Bir musibet bin nasihatten iyidir demişler. İki ay önce misafir bir avcı arkadaşım son derece keyifli mercan avımızın orta yerinde sigarasını yakabilmek için kucağına koyduğu yemli dip takımımı (lineaeffe bot kamışı, okuma makina, örgü ip) cumburlop! :eek: Akdeniz'in mavi sularına.... :eek:

Arkasından hemen jig atıp taktırmaya çalıştık bir yerinden ama nafile. :laughing: :eek: :( cyrr

Böyle minicik detaylar bazen beklenmedik faydalar sağlayabilirler. Teşekkürler paylaşımınız için. :)

Bu arada o dağcı kancasına karabina diyorlar. :)

Rastgelsin...