Ufak bir tekne aldım Ustaların yardımı gerekli

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Oldboy24 tarafından paylaşıldı.

1. Oldboy24

Oldboy24 Mehmet Cenk

Arkadaşlar öncelikle yeni bir üyeniz olarak ayrıntılı ve açıklayıcı bilgiler için teşekkür ediyorum. size kısaca derdimi anlatayım sizde bana bir reçete yazın ;)

1.) 6.5 Metrelik bir tekne aldım. Ancak foçayamı yoksa çeşmeye mi bağlasam bir türlü karar veremedim (balık açısından) evim ikisinede çok yakın o yüzden bildiğmi kadarıyla foçada daha iyi tekneden balık avlayabileceğimi düşündüm.
    2.) bu güne kadar hep amatör misinalarla tuttum balık ancak şimdi biraz daha ustalaşmaya yönelik yatırım yapmak istiyorum. Tekneden balık tutmak için önerebileceğiniz olta takımı var mı acaba ? (levrek vs için)
    3.) Olta takımı olmasa bile sizin kullandıklarınızdan önerebileceğiniz tek tek parça parçada alabilirim.
    4.) Marina kiralarından haberi olan var mı çeşme yada foçada .

Saygılar ve sevgiler iyi bir takipçiniz olacağım ilerleyen zamanlardada öğrendikçe bilgilerimi paylaşmak isterim

2. Oldboy24

Oldboy24 Mehmet Cenk

3. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Teknen hayırlı olsun Mehmet deniz ustaları muhakkak seni bilgilendireceklerdir bu arada Vedat Abayoğlu ağabeyimizin deniz ile alakalı açtığı raporlara bir göz at istersen

4. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    teknen hayırlı olsun ve hoşgeldin.2.soruna cevaben; göstermiş olduğun takım ustalar daha iyi bilir fakat kıyıdan at-çek için uygun bir takım tahminimce. aslında tekneden balık avcılığı lükse kaçmazsan daha ekonomiktir(tekne giderleri hariç, takımlardan bahsediyorum).kıyıda türlü türlü kamış ve makinalar lazımken, at-çek, surf, göl tipi derken bir sürü alet edevat gerekli ve fiyatlarıda hiçte az değil. çünkü karadasınız ve su üzerinde bir noktaya ulaşmanız gerekli. teknede ise zaten istediğiniz noktaya tekne ile gittiğiniz için veya su üzerinde hareket kabiliyetine sahip olduğunuz için bu tarz şeyler şart olmuyor. kolaylıkla bir kasnak üzerine sarılmış biraz uzunca 0.35-0.40 ayarında bir misinayla, fırdöndüden sonraki takımları av tipine göre değiştirmek suretiyle birçok av türünü gerçekleştirebilirsiniz. birazda omuz kol kasları çalışır :) yok ben her seferinde misina toplamakla uğraşamam derseniz uygun bir bot kamışı ve makinasını tecrübeli ustalar tavsiye edeceklerdir.

5. kozalak

kozalak Fatih

Favori Kamış:
    tralko-ko karbon soft
    Favori Makine:
    OKUMA Avenger 65 soft
    En İyi Avı:
    1.5 kg Çupra
    Bizde gelek mi ? :D

6. Oldboy24

Oldboy24 Mehmet Cenk

Çok sağolun ayrıca tavsiyeniz içinde teşekkür ederim.

7. Oldboy24

Oldboy24 Mehmet Cenk

Sağolun volkan bey bende öyle düşündüm pek deniz tecrübemde yok açıkcası ama kara balıkçılığıda beni gerçekten çok yoruyor. çok açıktan avladığımda misinayı sarmakla uğralmak gerçekten pek istemiyorum. Zaten pek düzenli bir insanda değilim çok karıştırıyorum :)

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Mehmet kardesim, linkini verdiginiz ürün, kıyıdan spin amaçlı kaliteli bir takım. Teknede kullanacagınız kamıç ortalama 165- 180 civarında ve atar degeri açısından daha aksiyonlu olmalı. Mutlaka teknede uzak mesafe atmayacaksınız ama, daha mucadeleci kamışa ihtiyaç duyacaksınız. İzmir'de oldugunuza göre, kolaylıkla erişebilirsiniz önerecegim ürüne. bizzat inceleyerek degerlendirebilirsiniz. Makina seceneginde de jig türü makinalara yönelmeye bakın ve bir kez alın, alabileceginizin en iyisini alın derim. Çünkü bu deniz, ne zaman neyle karsılaşacagınız hiç belli olmaz. Herzaman tedbirli ve temkinli olmakta yarar vardır. Sağlam durun derim.

Kamış alternatifleri için ;

http://www.hepsidenizde.com/urunler/olta-kamislari/19_parcali/707__firefox-ming-pin-mp-19-165cm/
    http://www.hepsidenizde.com/urunler/olta-kamislari/19_parcali/706__firefox-ming-pin-mp-18-165cm/
    http://www.hepsidenizde.com/urunler/olta-kamislari/19_parcali/705__firefox-ming-pin-mp-15-165cm/

Makina için ; 300 serisi sağ el, 301 serisi sol el kullanımlıdır.

http://global.ebay.com/SHIMANO-CURADO-300EJ-BAITCASTING-REEL-CU300EJ-NIB/330576135681/item

Aldığınız teknenizi, alacağınız malzemelerinizle en güzel günlerde kullanmanız dileklerimle.

Son düzenleme: 7 Temmuz 2011
  9. tanrıdağı

tanrıdağı mustafa

sevgili kardeşim öncelikle teknen hayırlı olsun.foça tarafı (eskifoça) yılın 12 ayı balık avlayabileceğin,güzel bir bölgedir. ancak sert havalarda açık denizden gelen sert dalgalar seni biraz zorlar.ama tekne konusunda tecrüben varsa hiç düşünme foçaya bağla derim.birde evraklarını eksik etme çünkü foça sahil güvenlik bayağı sıkıdır.ama evrakların tamsa her türlü yardımdada bulunurlar. teknede misina için sana tavsiyem misina yerine ip kullanmandır.av yerleri konusunda yardımcı olurum. liman kiraları ise aylık 50 tl ile 150 tl arasında değişiyor. rastgele.