Ultegra 5500 Ama Hangisi?

Konu, 'Makineler' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ustalara bir soru;

Hem spin hem de surf amacli kullanilabilecek bir makinada hangi ozellik oncelikle tercih edilmelidir? Baitcaster ozelligi mi yosa Instant Drag ozelligi mi?

Veya soruyu soyle de sorabilirim: Shimano Ultegra serisinde hangisini tercih edersiniz? 5500 XTB mi yoksa 5500 XSB mi?

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    XTB desem diyecen ki XSB nin günahı ne? Yahut XSB desem sen yine sorarsın XTB nin suçu ne?

İyi ki usta değilim de birşey diyemiyorum.:):p

Tevfik abimizi bekleyelim.;)

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    ultegrayi 5500luk alacagima gider daiwa emcast alirim :)

4. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    ibrahim bey selamlar.
    bu arada altını çizerek söylüyorum ben usta değilim.yanlızca bu yazdıklarım birgünlük makinenin bende uyandırdıkları deneyimdir.
    ben daha yeni SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA aldım.yanlız bu makineyi akıntılı suda 125-140-150gr kurşunla rapala atmakta kullandım.bu akıntılı su boğaz değil .boğazın daha sert olacağını da düşünüyorum.bu makineyle kullandığım kamışta baya hafif bir kamış olan SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr atarı olan 467gr ağırlıktadır.fakat akıntılı olan bu suda dahi makine beni hem yordu hemde kastığı kanaatine vardım.bu makineyi boğazda vede akıntılı olan bir yerde kullanmayacaksan hemen al.makine yağ gibi süper ama ağır kurşun vede akıntıyla başa çıkmakta zorlanıyor (şahsi kanaatim beni yordu)eğer spin tarzı için kullanacaksan da bence büyük ve ağır kalır .ağır derken çekerken değil gramaj olarak.spin kamışlarının 200gramı geçmediğini düşünürsek.bende sevgili tevfik abi vede kıymetli arkadaşlarım aret vede roy un tavsiyesi üzerine SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr atarlı kamış ve bu kamışa uygun olarak SHIMANO EXAGE 4000 FC 360gr ağırlığında bir makine aldım.bu takımı denemedim ama hafifliği tartışılmaz.bu takımın deneyiminide tevfik abiden öğrenebilirsin.
    eğer biraz yardımcı olabilmişsem ne mutlu bana.selamalar...

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Nuri kardeşim, öncelikle inceliğiniz için teşekkür ederim.

XSB nin günahı ne diye sorarsan, garibim düz ve tek vites.:p :p XTB olan kardeşi, otomatik ve çift vites ve daha fiyakalı.:p :p Malum genç kızlar genç ve yakışıklı tercih ederler.:laughing: :laughing:

En içten dileklerimle sevgilerimi iletirim.

6. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    5500 xtb kullandım boğazda zayıf kaldığını gördüm 10000 xsb ile yola devam ediyorum. 5500 yemlide ve ağır spinde kullanmak için çok keyifli bir makine. Ama üretim amacı at çek avı değil. Aslında sazan makinesi olur kendileri :)

Hangisi dersek ben renginden ve ekstra özelliğinden dolayı xtb seçerdim.

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Agabeyler ve arkadaslar, hepinize tesekkur ederim..