Ustalara bir soru; Hem spin hem de surf amacli kullanilabilecek bir makinada hangi ozellik oncelikle tercih edilmelidir? Baitcaster ozelligi mi yosa Instant Drag ozelligi mi? Veya soruyu soyle de sorabilirim: Shimano Ultegra serisinde hangisini tercih edersiniz? 5500 XTB mi yoksa 5500 XSB mi?
XTB desem diyecen ki XSB nin günahı ne? Yahut XSB desem sen yine sorarsın XTB nin suçu ne? İyi ki usta değilim de birşey diyemiyorum. Tevfik abimizi bekleyelim.
ibrahim bey selamlar. bu arada altını çizerek söylüyorum ben usta değilim.yanlızca bu yazdıklarım birgünlük makinenin bende uyandırdıkları deneyimdir. ben daha yeni SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA aldım.yanlız bu makineyi akıntılı suda 125-140-150gr kurşunla rapala atmakta kullandım.bu akıntılı su boğaz değil .boğazın daha sert olacağını da düşünüyorum.bu makineyle kullandığım kamışta baya hafif bir kamış olan SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr atarı olan 467gr ağırlıktadır.fakat akıntılı olan bu suda dahi makine beni hem yordu hemde kastığı kanaatine vardım.bu makineyi boğazda vede akıntılı olan bir yerde kullanmayacaksan hemen al.makine yağ gibi süper ama ağır kurşun vede akıntıyla başa çıkmakta zorlanıyor (şahsi kanaatim beni yordu)eğer spin tarzı için kullanacaksan da bence büyük ve ağır kalır .ağır derken çekerken değil gramaj olarak.spin kamışlarının 200gramı geçmediğini düşünürsek.bende sevgili tevfik abi vede kıymetli arkadaşlarım aret vede roy un tavsiyesi üzerine SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr atarlı kamış ve bu kamışa uygun olarak SHIMANO EXAGE 4000 FC 360gr ağırlığında bir makine aldım.bu takımı denemedim ama hafifliği tartışılmaz.bu takımın deneyiminide tevfik abiden öğrenebilirsin. eğer biraz yardımcı olabilmişsem ne mutlu bana.selamalar...
Nuri kardeşim, öncelikle inceliğiniz için teşekkür ederim. XSB nin günahı ne diye sorarsan, garibim düz ve tek vites. XTB olan kardeşi, otomatik ve çift vites ve daha fiyakalı. Malum genç kızlar genç ve yakışıklı tercih ederler.:laughing: :laughing: En içten dileklerimle sevgilerimi iletirim.
5500 xtb kullandım boğazda zayıf kaldığını gördüm 10000 xsb ile yola devam ediyorum. 5500 yemlide ve ağır spinde kullanmak için çok keyifli bir makine. Ama üretim amacı at çek avı değil. Aslında sazan makinesi olur kendileri Hangisi dersek ben renginden ve ekstra özelliğinden dolayı xtb seçerdim.