Merhaba üstadlar. Bu foruma tesadüfen rastladım baya inceledim gerçekten çok güzel zaman geçiyor Benim sizlere bir sorum olacaktı.Biz Bursa'da öğrenciyiz ve mayıs ayı başlarında Uluabat gölüne hem piknik hem de balık tutma amaçlı gitmeyi düşünüyoruz. İçimizde öyle profesyonel balıkçılar yok Amacımız hem eğlenmek hem de balık yakalamak cinsi önemli değil. Bana Uluabat gölünde kıyıdan en kolay yakalayabileceğimiz balık türleri ve hangi olta ve yemle yakalayabileceğimiz hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Değerli yorumlarınız için şimdiden sağolun. Saygılar.
Sedat aslında tatlı su avcısi degilim ama sorun cevapsiz kalmasin bence şu an turnanin tam zamani çeşitli kaşıklarla kiyidan atçek yöntemi ile yapcaginiz bir av hem eglenceli hemde verimli olur orda turna var ama sen yinede gitmeden bir mera arastirmasi yap rast gelsin
Çok teşekkürler önerin için. Bugün gölyazına biraz araştırma yapmak için gittik Oradaki halk kıyıdan av için tek bir yeri önerdi orasıda bayağı küçük bir alan.Zaten su seviyesi de çok yüksek ağaçların gövdesini baya kaplamış durumda. Kaşık oltayla avlanabileceğimizi söylediler. Kıyıdan av için bize söylenenler dışında başka yer bulamadık(heryer sazlık) ama ben başka yerler olabileceğini düşünüyorum. 3-4 balıkçıya sorduk hepsi aynı küçük alanı tarif etti.Biraz da kendi mekanlarına kalabalık çekmek istemedikleri için başka yerler söylemiyorlarmış gibi geldi sanki
mayısın sonlarını bekle ve ulubat köyüne git ahbab.o zaman bile derede su çekilmemiş olabilir ama başlangıç zamanları o zamanlar.bu arada hatunlar varsa ve pinikiçin gidiyosan cok uygun yerler deil haberin olsun.onlarla beraber hem piknik hem ota atma ve gezmek amaçlı ölyazı köyü sana uygun balık tutmak biraz daha zor olsada baska olur tarafı yok.yakın civara kayapa ve hasanağa barajarı var ama hem küçük hemde dediğim gibi hatunlarla vs gitmek zor.olta atacak yeri zor bulursun.yinede b33k ya yerleşimden binerek kayapa barajının yakınlarında kadar giersin,başak apartın ordan cevre yola cıkarak hasanağa için yıne belediye otobusen bınersın yarım saatte bır gecıyor ve yıne uluabat koyu ıcın cevreyoda karacabey otobuslerıne bınerek gıdebılırsın.en son beş liraydı.en olmadı u2 ye bınerek mudanya ya denz havası olmaya gidersin kardeşim.rastgele.
Uluabat , Kardeşim,eğer arabanız varsa uluabat köyüne kadar gelin,girişteki köprünün altı gölün çıkış yeridir,ister kaşıkla turna ya atın,istertseniz dip oltaya solucan takarak atın israil sazanı,kızılkanat,çapak gibi balıklar alabilirsiniz.suyu takip ederek aşağı doğru inerseniz piknik için müsait yerler var, rastgele
Hocam çok teşekkürler bilgilendirmen için hatunlarla gitmeyeceğz zaten hem kafa dinlemek hem olta atıp eğlenmek amaç..dediklerini göz önünde bulunduracağım sağolasın
Kardeşim araba kiralayıp çıkacağız yola..uluabat köyü dediğin yer ağlayan çınarın olduğu yer mi ? yoksa orası gölyazı mı yani farklı yerler mi kafam karıştı ? Bir de dediğin mekan kalabalık olur mu alan bulabilir miyiz kendimize ?
uluabat gölü Uluabat Karacabeye 10 km. ağlayançınar dediğiniz yer Gölyazı. bence karacabey otobüsüne binip uluabat köyünde inin,araba kiralamaktan iyidir.hatta piknik için ihtiyaçlarınızıda rahatlıkla temin edebilirsiniz, ortam çok kalabalık olmaz,gelenlerde balık sevdalısıdır,yöre halkı yıllardır bilir olta meraklılarını,çocuklarıyla gelen aileler bile oluyor zaman,zaman.
biz yanlış yere gitmişiz o zaman arabayı ucuza kiralayacağız zaten o sıkıntı olmaz biz o zaman dediğin yere gidelim diyoruz.peki ilk sayfada emre abinin dediği gibi mayıs sonunu mu beklemeliyiz 3-10 mayıs arası gitsek balık tutamaz mıyız ?
Uluabat gölü Şu an ilçe dışında olduğum için suyun yüksekliğini bilemiyorum,geçen hafta iyi turna aldıklarını söylemişti arkadaşlar.mayıs sonunda sular çekilince olta atacak alanlarda çoğalıyor tabiiki, ama bu mevsiminde tadı başkadır. rastgele