Uluabat gölü ile ilgili sorularınızı buraya sorun?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında bilgi201 tarafından paylaşıldı.

1. bilgi201

bilgi201 muhsin

Favori Kamış:
    kamışa gerek yok
    Favori Makine:
    makinayada gerek yok
    En İyi Avı:
    Turna 13kg
    Bursa/M.K.paşa /Kumkadıköyündenim köyümüz uluabata 1km
    babam 40 yıllık balıkçı bu yüzden gölü çok iyi biliyorum sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz.

2. serif123

serif123 dfsafasdfas

Selamlar Muhsin kardeşim, bende Bursa`dan avlanıyorum uluabata akan derelerde ve ya senin bildiğin herhangi bir yerde alabalık çıkıyormu yardımın için şimdiden sağol ...

3. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Merhabalar Muhsin kardeşim,

Bilmeni isterimki sitemiz her zaman amatör ve sportif balıkçılık düşüncesine ve kurallarına uygun olarak avlanmayı temel alır.Bir başka deyişle amacımız sadece balık tutmak üzerine değil,balıkçılığın sürekli yapılabilmesi,balık türlerinin bölgelerinde rahatça çoğalabilmesi üzerine de paylaşımlarda,katkılarda bulunmaya çalışmaktır.Pek çoğumuz biliyoruzki ; bol ve güzel avlar yaptığımız bölgeleri tam ve noktasal olarak tarif ettiğimizde,amatörlerden çok ticari olarak avlanan ve avladığı türlerin devamlılığını düşünmeyen deyim yerindeyse ''leş kargalarının'' o bölgeleri bizim sitemiz yada benzer siteleri takip ederek buldukları ve dibini kazıdıkları görülmüştür.

Bu nedenle avlak yerlerini tarif ederken daha temkinli olmanı tavsiye eder,şimdi olduğu gibi gelecekte de güzel avlar yapmanı temeni ederim.Unutma balıkçılık sadece balığını tutmak değil,avlaklarının ve türlerinin devamlılığını sağlamaktır.

Sevgilerimle...

Son düzenleme: 13 Mayıs 2009
  4. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Muhsin,

Öncelikle aramıza hoşgeldin. Yalnız abilerininde sana bahsettiği gibi kendi avlandığın meraların açık açık adreslerini vermemen hem doğa ve hemde orada yaşayan canlılar için en iyisi olacaktır.

Zaten sana güzel açıklamalar yapan abilerinde burada amatör ruha sahip kişiler olduğu için aynı söz birliği ile hareket ettiğimizi bilmeni isterim.

Not: Profesyonel balıkçılık ve oltasız avlarına bir açıklama getirmeni rica ediyorum.

5. erkinislee

erkinislee Samet

Saka...

Mkemalpaşa'nın göl kenarındaki köylerinde saka denen tuzaklar kulanılmaktadır..Yani spor değil sadece av için..Yakalanan balıklar arasında 30 -35 cm lik yavru yayın ve turnaları rahatlıkla görebilrsiniz..Ayrıca Mustafakemelpaşa (Kirmasti) deresi ve derenin göle döküldüğü yerlerde tırıvırı ile avlanmak oldukça yaygındır..

Son düzenleme: 24 Eylül 2009
  6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yani????:confused: :rolleyes:

7. AHAKANC

AHAKANC Ali Hakan Ceylan

Ben M.kemalpaşalıyım. M.kemalpaşa ile uluabat gölü arasındaki her yeri bilirim. Yaklaşık 18 km lik bu bölgede avcılıkla ilgili her türlü katliam yapılmaktadır. Onlarca kişiyle tırıvırı yüzünden kavga ettik. Derede takılan tırıvırılara daha sonra bizim kaşıklarda takılıp kopmaktadır. Misinamız kuvvetliyse kenara çektiğimiz fileden 5-6 tane ölü balık çıkardığımız oldu. Zaten İsrail sazanı eğer etkili bir mücadele yapılmassa en fazla 5-6 yıl içinde başka hiç bir balığı bırakmayacak.
    Göl sözde RAMSAR sözleşmesi gereği ıslah edilecek ama hiç bir şeyin yapıldığını görmedim. Günün istediğiniz saatinde özelliklede pazar günü gidin göl kenarına ve uluabat köyünden inin aşağıya en az 50 tane tırıvırı görürsünüz. Jandarma hiçmi gelmez hiç mi bakmaz ?

8. boral76

boral76 Bülent

Uluabatta tırıvırı ney bilmiyorum ama serpme ile bile kullanmaktalar. Jandarmalar her gün mutlaka kontrol ediyor yasak olan avlanma çeşitleri ile mücadele ediyor buna ben şahidim, ama sonuçta 7/24 görev yapamıyor göl başında

9. AHAKANC

AHAKANC Ali Hakan Ceylan

tırıvırı çeşitli bölgelerde farklı isimlerle anılıyor. Genelde oltanın ucuna 1-2 mt uzunluğunda bir file takılıyor , fırdöndünün yanına da 50 gr kurşun, dereye yada göle salınıyor balık geşerken eğer değerse hemen yakalanıyor..
    Tehlikesi şu bu file dipte takılıp koparsa orada kalıyor, zamanla oradan geçerken takılan tüm balıklar ölüyor bazen üzerinde 7-8 tane ölmüş çürümüş balık çıkarıyoruz.
    Bu şekilde avlanan kişinin zaten 50mm den aşağı misina kullanmaması gerek. Daha doğrusu adam sa ve avcıysa kurallara uygun avlanması gerek... Yani bunu kullanmaması gerek...

10. karacabeyli

karacabeyli Lütfi ALAGÖZ

En İyi Avı:
    turna-2,5 kg.
    Uluabat Gölü

Bilgi kardeş, eğer sende baban gibi kırk yıl balık avlamak istiyorsan, veya çocuklarının ileride baba balık nasıl birşey diye sormasını istemiyorsan.
    bu forumlardaki yazıları ve kuralları oku, biz sahip çıkmazsak doğa bizden intikamını mutlaka alır. sürdürülebilir balıkçılık için değerlerimize sahip çıkmalı ve korumalıyız, işin özü çok balık yakalamak değil,sportif ve etik kurallar içinde balık tutma zevkini tatmaktır. iyi bir balıkçı olduğuna inanıyor ileriki günlerde gölümüze sahip çıkan ve yanlış yapanları uyaran bir balıkçı olarak görmek istiyorum, rastgele.

11. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    ben uluabatlıyım. jandarmanın bugüne kadar tırıvırı için bir ceza yazmışlığını bilmem.
    aksine savcılıkta stajımı yaparken abartısız bir minibüs dolusu olta getirdiklerini, bunlarla avlanmanın yasak olduğunu söylemişlerdi de bende bunun üzerine "tırıvırı çok mu serbest???" demiştim.

12. bilgi201

bilgi201 muhsin

Favori Kamış:
    kamışa gerek yok
    Favori Makine:
    makinayada gerek yok
    En İyi Avı:
    Turna 13kg
    açıklama

bazıları benim yanlış avlanmada bulunduğumu zannedip bu tarz şeyler yazmış bunu yapan ben değilim babamın hertürlü belgesi var kullandığımız her alette yasak olmayan aletler.

13. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Sanıyorum arkadaşlar sizin aracılığınızla açılmış bu konuda, bölgede gerçekleşen sıkıntılı olayları paylaşıyorlar. yoksa size karşı bir yorum ben göremedim.

Ama arkadaşların bahsettikleri doğruysa, size düşen bir görev görebiliyorum. Bu konuda oralı, o yöreden birisi olarak; bahsedilen olumsuzluklara karşı mücadele etmek.

Şimdiden emekleriniz için teşekkür ederim.