burada bazı balıkçılar gölde değişik bir balık gördüklerini söylüyorlar.suyun üstüne doğru çıkan bu balıkları sırtı siyah ve parlak olarak tarif ediyorlar.avlamaya çalışanlar bir netice alamamışlar. ben sudak olduğunu düşünüyorum.bu balık burada daha önce hiç olmayan bir balık. bu konuda bir malümatı olan varmıdır acaba?
Yayın olma ihtimali çok büyük biliyorsunuz yayın ve sazanın yumurtalama dönemindeyiz ve kıyıya çok yakınlar tahminim yayın olabilir
abi işte bende geçenlerde de bahsetmiştim. mustufya diyoruz biz o balığa, kefal tarzı bembeyaz, sırt kısmı siyah, pişse dahi bembeyaz eti oluyor...bu balığı olta ile yakalamak imkansıza yakındır desem yeridir, ancak kendiliğinden denk gelir de oltaya yakalanırsa o ayrı; yoksa oltayla sepetle yakalamak çok zor... ayrıca şunu belirteyim, son 15 senedir yayın görmedim desem yeridir bizim gölde...hatta abilyont (gölkıyı köyü) köyü balıkçılıkla uğraşır, onlardan dahi yayın bitti diye bir söylem duyduğuma göre, gerisini siz düşünün... sazan olabilir, yumurta zamanı...
Volkan kardeşim geçen sezon turna avında at çek yaparken arkadaşımın oltasına yayın denk geldi gözlerimle görmesem inanmazdım ama ulubatta yayın var çok nadir de olsa
dediğin doğru, benim demek istediğim hani normal turna yada sazan gibi hadi ben yayına gidiyorum olayı bitti. onu demek istedim ben
Halil kardeşim o balık olsa olsa sudak olur.Onuda en güzel yakalama yöntemi balık ile ve şamandıralı,yada sazandır sırtı siyah akvaryum sazanları var onlar 30 sene yaşıyor ve 35 kg olabiliyorlarmış vatan daşın birisi atmış olabilir.Buna benzer bir sürü tahmin yürütebiliriz.Hoşca kalın
uskufya ,sazan ve yayın tahminlerine maalesef katılamayacağım,çünkü bu balığı görenler bu işi bilen insanlar ve turnaya benzer bir balık olduğunu söylüyorlar. bende birinin sudak salmış olabileceğini düşünüyorum.yakalayan olursa yazarım..
ilginçteresan bir durum van gölü canavarı derken bizim gölde de bir cenevar çıkmasın.... ayyy amannn allahhııııııııııııımmmmmmmmm....
aman Volkan abi, beni korkutmaya başladın canavar manavar derken...eğer gerçekten böyle bi durum varsa söyleyinde bizde önlemimizi alalım...bu canavara yem olmayalım oralarda ...