Uluabat ta Turna Avlanabilecek Bölge...

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında TheCloUd_Bursa16 tarafından paylaşıldı.

1. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    sevgili abilerim...turna avı yasağının bitmesine günler kala, hazırlıklarımızı tamamlayıp, ilk avımızı babamla birlikte uluabatta yapmayı planladık...sorun şu;Uluabat gölünde kıyıdan at-çek ile turna avlayabilecğimiz güzel ve verimli bir bölge var mı?tavsiyelerinizi bekliyorum...
    eğer sezon açılınca uluabatta turna avlamaya gelebilecek arkadaşlar ve abiler varsa birlikte güzel bir organizasyon yapabiliriz:) ...
    yeni sezonda güzel organizasyonlarda buluşmak dileğiyle...saygılar...

2. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Nasılsın Özkan kardeşim sezon açılınca bizde gideceğiz ulubata biz genelde Ulubat köyü dere ağızında at çek yapıyoruz yeni avlak yerleri öğrenmeyi bende istiyorum eğer organizasyon olursa bende katılmak isterim

3. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    sağolasın serdar abi, sen nasılsın?:) bizde dere ağzına gitmeyi düşünüyoduk(senin tavsiyenle...)birde burda sorayım dedim...zaten uluabata gittiğimizde sana ve mehmet abiye haber verecektim...belki bizden başka arkadaşlar ve abilerde bu ava katılırlar...saygılar...

4. pianist

pianist kadir

uluabat ta turna başka olur

Merhaba
    Ben Karacabeyliyim uluabat gölüne ava gelecek arkadaşlara yardımcı olabilirim.

rastgele

5. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    msn ni ekledim kadir abi...

6. adrenalin

adrenalin

Favori Kamış:
    genelde olta bazen zıpkın
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 Kilo-Turna 4 Kilo
    Selam arkadaşlar. Turna sezonu hepimize hayırlı olsun. Olası bir organizasyona katılabilirim.Çok özledim şu turnayı.Kendi yaptığım rapalaları denemek için sabırsızlanıyorum.

7. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Necati arkadaşım bizlerde senin raporlarını özledik bilesin, yeni sezonda güzel avlar dilerim :)

8. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    bakalım eğer bi aksilik olmazsa yarın ailece uluabata gidiyoruz...hem balık avı hemde piknik amacıyla...inşallah bereketli bir av olur...

necati abi uluabatta tavsiye edeceğin bölgeler var mı?(açtığın konulara bakılırsa uluabatla ilgili hayli bilgi sahibisindir...ayrıca güzel avlarda yapmışsın!!!...)

saygılar...

9. adrenalin

adrenalin

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Özkan selamlar abicim. Biliyorsun ki Uluabat oldukça büyük bir yüzölçümüne sahip bir göl. Hiç kuşku yokki en verimli avlar kayık yada botla yapılıyor. Ama eğer daha önce hiç gitmedim abi hiç bilmiyorum dersen aşağıdaki linkte daha önce uydu görüntüsünde belirlediğim bölge var. Kıyıdan at çek yapmak için en uygun yerlerden biri orası.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=9050&page=4

Sorduğun için cevaplamak zorunda hissettim kendimi.Belkide cevap geçikti belkide bu hafta sonu ordaydın kim bilir ama henüz okudum mesajını kusuruma bakma. İyi bir sezon geçirmen dileklerimle.

En güzel Turna 40 cm den büyük olandır....

10. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    sana çok teşekkür ederim Necati abi:) ...pazar günü tarif ettiğin yerdeydik...yani tam olarak göl evi ve kapakların arasında kalan bölgede avlandık...ama sonuç pek iyi değildi:( ...her ne kadar at-çek yapıp çeşit çeşit sasi, rapala, mepps ve kaşık kullanmamıza rağmen bir tane bile balık yakalayamadık...ayrıca bölgedeki birçok balıkçıda elleri boş döndü...

saygılar...

11. adrenalin

adrenalin

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Hemen umutsuzluğa kapılmak yok dimi. Turna bu sağı solu hiç belli olmaz.Hele bi sabret sular biraz daha ısınsın kıyılasın balık. Gerekli azmi gösterirsen mutlaka bir turna yakalanacaktır oltana. Böyledir turna sabır ister günlerce gidersin tıklamaz bile bir gün 20 dk içinde 4-5 tane tutuverirsin. Bende turnaya gittim c.tesi günü e bende boş döndüm üzülecek bişi yok yani.:)

Son düzenleme: 7 Nisan 2008
  12. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    haklısın Necati abi...nede olsa balık tutmak sabır işi...:) ...

13. a.özcan16

a.özcan16

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    antenli mercan 2.150 gr
    özkan kardeşim canlı yem denedinmi daha iyi iş yapıyor.

14. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    atilla abi, sadece at-çek yaptık...yanımızda kamışlar vardı ama ufak balık yakalamaya fırsat bulamadım...

15. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    arkadaşlar, uluabatta avlanmak için yerleri size tarif edeyim.ilk önce köyün gölden tarafa çıkışına doğru giderken eski köprü ayakları görürsünüz, taş köprü ayakları.bunlardan birisine çıkıp gölden ve sol tarafa yani bursa tarafına yani sol çapraza at çek yaparsanız turnayı alırsınız. ayrıca gölün oraya giderseniz, yapay bir şelale gibi bir yer göreceksiniz, orda da göle doğru at çek yaparsanız iyi balık alırsınız.ayrıca biryer daha var, orasını size tarif etmem imkansız ama yinede söyliyim.köyden çıkın, göle gitmek için soldan bir iniş var, oraya girmeyip set üstünden devam edin, yayansanız 5-6 dk. yürüme yolu, araçla gidiyorsanız 1-2 dakkalık. ilerde solda tam söğütler 10-15 mt.lik bir yer açmışlardır. orası sazlık ve sığcanadır. orada çok güzel turna alabilirsiniz. ben orda 3 kg aldığımı bilirim.ayrıca köyde göle doğru eski bir cami vardır, ondan önce hiç turna avını denemeyin.

16. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    paylaşımın için teşekkürler
    ,

17. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    gölün dediğim yeri cinboğazı olarak geçer, köye gittiğinizde cinboğazına gidecez derseniz anlatır size(şelale gibi olan yeri diyorum.)

18. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    Volkan abi, senin şelale olarak kasdettiğin yer sanırım gölden dereye su verilen kapakların olduğu yer...yani pompalar...dün babamla eski köprü ayakları ve pompalara arasında at-çek yapmamıza rağmen hiçbir sonuç alamadık:( ...
    uluabattan sonuç alamayınca kesteldeki gölcük göletine israil sazanı avlamaya gittik, ama burada da sonuç aynı....
    bence bunun nedeni, balığın(turnanın) havyardan yeni çıkmış olması ve küçük balığın derinde olup kıyıya gelmediği için turnanında kıyıya yaklaşmaması, ayrıca suların soğuk olmas en başta gelen etkenlerden...turna avlanabilecek en iyi zaman 10 mayıstan sonraki zaman;) ...
    saygılar...

19. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    benim dediğim yer orası değil, gölün orda benim dediğim yer. senin dediğin yerde ise yani pompaların olduğu yerde ise ben bugüne kadar hiç turna alamadım ordan. eski köprü ayaklarının orda ise güzel av yaptığım olmuştu. hele tarif etmeye çalıştığım yerde yani set üstünden ileriye doğru gittiğinizde kiloluk turnalar mevcut orda. daha bir saat önce babamlarla konuştum ki onlarda bu tarif ettiğim yerdelerdi. burda güzel av var dedi babam.ben şu anda görev için trabzon oftayım, uluabatta olsam, yapardık birşeyler ;) ayrıca uluabatta da israil çıkıyor ama ben hatırlarım eskiden normal çapaklar, mustufyalar, kızıl kanatlar çıkardı ki bunlar abartısız birer karıştan büyük balıklardı. şimdi mustufya vs. çıksa geri bırakıyorum, ki çoğalsınlar diye...

20. ykaptan

ykaptan

uluabatta siftah yapabilen yokmu?iki hafta sonu gittim netice alamadım..