arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim ki istanbulda babamın merakı yüzünden balık tutmaya gönül verdim. babam 70li senelerin başından itibaren boğazın mutelif mekanlarında her türlğ balıgı tutan akşamlarını televizyonun olmadıgı donemlerde hafta sonu kullanacagı takımları hazırlayarak geçiren birisiydi. kendimi bildim bileli hep balıkla içiçe bir yaşantım oldu. 18 yaşımda iken yurtdışında yaşama kararı aldıgımda en çok üzüldügüm olayların başında boğazdan uzak kalmak gelmişti. fransada denizi olmayan bir bolgede yaşamama ragmen fırsat buldukca gerek mutelif göllerde gerek haftasonu kaçamagı olarak gittigim deniz kenarlarında gerekse istanbula giderek balık sevdamı devam ettirdim ( boğazda balık tutmanın tadı hiçbiryerde yok ) . yine böyle bir haftasonu fransanın kuzeybatı sahillerinde sıkca gittigim genelde 9-10 kadar uskumru ve birkaç iri zargana ile döndügüm sahil kesimine gitmiştim. sabah 9 civrlarında 3.5 numara igneli uzun tüylü floşlu çapariyle uskumru beklemeye başladım. uskumruyu hep tazmanya canavarına benzetmişimdir. kalabalık sürüler halinde gezerler ne zaman gelecekleri hiç belli olmaz. geldikleri zaman tozu dumana katarcasına balık akar kovalara. 3-4 saatlik bir sure at-çek yaparak 3-4 tane tesadufen uskumru aldım. saat ogleni vurunca yemek molası verdik. ekmegimi agzıma götüremeden sağdan soldan heyecanlı tasmalamalar oldugunu farkettim. balıga aşık adam karnını mı düsünür kalkış o kalkış 5 saat aralıksız uskumru çektim. etrafımdaki kasaba yerlileri dalga geçmeye başladılar. bir tanesinin sözünü hiç unutmam 'acemisin galiba ufak kovayla gelmişsin, eger uskumru avlayacaksan en büyük boy kovayla geleceksin. ya doldurursun ya boş götürürsün. ' halbuki defalarca gitmiştim oraya hiç o günkü kadar balığa denk gelmemiştim. nazlı balıktır uskumru , misinaya bel verirsen affetmez. kesiverir cezayı. üzüm salkımına cevirip kullanılmaz hale getirir takımını. saygı ister dikkat ister. o günü gece geç vakitlerde evime döndügümde saydıgım balık adedi 135adet uskumruydu. herkeze böyle bereketli ve zevkli avlar nasip olsun...
Tebrikler, güzel av olmuş. Fransızlar, uskumruyu bitiriyorsunuz diye sınır dışı etmesinler dikkat edin.
arkadaş,tebrikler güzel av olmuşta kanunen bunun bir sınırı yokmu ...135 parça balık..ne diyim allah gözünüzü doyursun.
Kanunen açik deniz avlarinda bi sinir yok ( koruma altindaki türler hariç) akarsu ve göl balikciliginda senelik ehliyet ve ebat baremine uyma zorunlulugu var. 230km gidis 230 km dönus yapilan bir avdan bahsediyorum bu miktardaki balik derin dondurucuda 3-4 ay idare ediyor. Her seferinde böyle bereketli olmuyor malesef. Son seferimde 2 uskumru 1 zargana ve 4 adet mezgitgillerden oldugunu tahmin ettigim istavrit boyundaki tako isimli baliktan tutabildik 3 arkadas