Kumkapı Balık Halindeki Fiyatlarını Söylermisiniz. Üstadlar kumkapı balık halindeki fiyat listesi varsa paylaşırmısınız.Veya siz şunun kasası ort şu kadar şunun adedi ortalama şu kadar diye söylerseniz sevinirim.Daha önce hiç gitmedim eğer fiyat farkı pazarlardan çok fazla ise gidecem eğer değilse lütfen bunuda söyleyinde ona göre gideyim.(Ben palamutu çok seviyorum özellikle palamutun fiyatını söylerseniz çok sevinirim.)
....gov.tr resmi devlet uzantili hal internet sitesinde yer alan balik cinsleri ve fiyatlari arasinda sunlar da var: ispendek ... kg ... 7,5 TL vonoz ... cifit..... banghead
Kiymetli reisim, ispendek diye yazilmasini dogru bulmuyorum. Vatandas bilmez ki deniz baligi mi ciftlik baligi mi. Ispendegin levrek yavrusu oldugunu nereden bilecek tuketici. Fiyat uygunmus deyip aliyor. O zaman nerede kaliyor kampanyalar, "yavru balik alma, aldirma"lar... Haklisiniz, levrekte limit 18 cm. Ureme cagina 23-25 cm boyunda ulasan levrekte o limit zaten bir facia. Resmi hal sitesinde yakin zamana kadar cinekop da vardi, o ibbareyi kaldirmislar anlasilan. Demek ki kampanyalarla, limit artirimiyla yavas da olsa bir bilinc olusuyor toplumda. En azindan hal fiyat listesini olusturanlar sorumlu davranmak zorunda kaliyorlar.
Evet çinekopta yazıyordu kaldırdılar. İnsanlarımız yavaşta olsa deniz ve balık konusunda bilinçlenecek inşaallah. Bu konularda medyayada çok iş düşüyor. Çünkü genel olarak işimiz düşmediği konulara ilgi duymak, merak etmek, bilgi edinmek gibi bir özelliğimiz yok. Balığı canımız istediğinde alıp yeriz, denizde kafamız eserse yüzeriz ama ne nedir araştırmayız. ancak medyada yer aldığı zaman öğreniriz tabi artık ne ve nekadar öğretirlerse (oh be dertlenmişim )