Arkadaşlar herkese selamlar... Dün saat 14.00-19.000 arası unkapanı köprüsünün haliç tarafına bakan kısmında müthiş bir istavrit akını vardı. Tahminin balık iyice yunuslar tarafından o bölgeye sıkıştırılmış. Çaparilerimiz hiç boş çekmedi dün. 3 Kg. kadar aldık. İlgililerine duyurulur.
bereketli olsun güzel balık yakalamışsınız. marmara denizini yunuslar talan etti. bizim buralarda 2 haftadır balık yok her yer yunus dolu
Merak etmeyin , ne zaman yunus fazla olsa arkasından ya lüfer ya palamut fazla olur, yunusların çoğalması her zaman iyiye işarettir. Zira hayvanlar sadece balık bolluğunda üremeyi arttırır.
bu Konuda Yücele Katılıyorum Aslında olması gereken 20 gün kadar kıyı balıkçılığıda dahil bir mola verilse bakın görün neler olur..
Bence bu sene istavrit ve lüfer bol olacak.Senelerdir haziran ayından önce buralarda yani Samsunda istavrit çıkmıyordu bu sene 20 gündür iri ve bol istavrit alıyoruz.İstavritin bol olması lüfer ve çinekopunda bol oalacağına işarettir.0
istavrit bu sene aşırı derecede fazla... Boğazı ele geçirmiş durumdalar... Yavru sayılabilecek boyutta yunusların sayısı da hayli fazla. Bu küçük yunuslar kıyıya 10 mt mesafeye kadar girebiliyor kimi zaman... Balık olmayan yerde yunusların işi olmaz bu da iyiye işarettir bana göre...
Öncelikle güzel av için tebrikler. Cumartesi ben de ziyaret için İstanbulda idim. Açıkçası içim gitti o balıkları görünce . Ben Eminönünde iken saat 10:30 gibi akın başladı. akşamüstü ayrılırken hala balık akını sürüyordu. Her seferinde aynı şeyi diyorum ama bir dahaki sefer İstanbula giderken oltamı kesin alacağım yanıma. Siz İstanbuldakiler, gerçekten şanslısınız. Ben burada yosunlardan fırsat kalırsa ve bir de denk gelirde üç-beşi bir kere de tutarsak seviniyorum. Kaldı ki en az 2-3 klio balık tutmak. Bereketli avlar dilerim.