hayır hıcbırı benım degıl ben sadce ortama bakmak ıcın gezdım dolaştım bır kaç foto cekım dedım balık tutmadım merak eden arkadaşlar vardı bende dun gece son durumu paylaştım okadar
rica ederim abı ben ekmeğini ve emeğini paylaşmasını seven bırıyım avlak yerımı saklamam asla mesala yeterkı gonuller bir olsun..
valla balımdan geçen bir olayı anlatıyım sana . çanakkalede bir balıkçı vardı teknesiyle levrek ve eşkina avına giderdi herkez tutamazdı birtek o alırdı balıgı kım sorarsa solemezdı ozel bır tuy kullanıyordu . sonrada 1 kişiye söyledi artık bilen 2 kişiydi ve bikaçay sonra kalp krizi geçirerek vefat etti. 1 2 ay arkasındanda diğer kişi vefat etti malesef. Sonuç : Hep aynı yer.
Güray teşekkürler, dün akşam yazmıştın galatadaki durumu ve köprü müdavimi olarak merakla bekliyordum resimleri,çok sağol. Bizim kısmete bakın ki, haftalardır, soğuk demedik, gece demedik orda dikildik tam balık akını zamanı rahatsızlık yüzünden bu hafta gidemedik. Cuma gecesi aksilik olmazsa köprüdeyiz.
kısmet boyleymıs be onur naparsın bende koprunun eskı mudavımlerındenm okadr bende takıldm bukadar balık cıktgını gormedım bende yarın veya cumartesı aksamı ıcın dusunuyorm bakalm pazar gunduz zatn bogazdyz
Cuma akşamı yağmur yağmazsa ordayız olmazsa cumartesi akşamı, haberleşelim istersen köprüde görüşürüz.
köprüde şu sıralar yer bulmak imkansz gibi dün yağmurda hafta içi ve sabahın erken saatleri olmasına rağmen yer yoktu
Tamam çok güzel de bazıları çok küçük beyav. Tutanlar keşke geri salsalarmış küçükleri. Nasıl olsa balık ta bolmuş. İstanbul'da olan ve gidecek olan arkadaşlar biraz dikkat ederler umarım.
Volkan; köprüdeki bütün kovaların halini görsen keşke... ya da en iyisi hiç görme. suda canlı ne varsa geri salmamacasına avlanıyorlar. 10 cmlik kefaller 5 cmlik istavritler, istavrit kadar çinekoplar, minicik eşkinalar... yeter ki balık olsun. limit yok, doğaya çevreye insana saygı yok... tam bir rezalet
cyr Gerçekten üzüldüm. Bu forumla tanışana kadar bende limitsiz avlar yaptım ama biraz bilgi edinince artık dikkat ediyorum ve olabildiğince sağlıklı avlar yapmaya çalışıyorum. Çoluk cocuğu ayrı bir kefeye koyuyorum. İlk heyecan ilk avlar. Bilgisizlikten kaynaklanan yanlış 3-5 balığı anlayabilirim ama koca koca adamların talan edercesine avlarına dayanamıyorum artık. Çok yazık, aslında kendi zevklerini ve doğal güzelliklerimizi baltalıyorlar. Geçen sene hayatımda ilk defa lüfer yedim. Serhat abim tutmuştu tekneden Dikili'de, 4 adet. 40 cm'e yakındı lüferler. Sonra bende merak ederek tekneyle lüfere çıkmış 1 lüfer yakalamış ancak tekneye alırken balık oltadan düşüp seke seke denize düşmüştü (balık 30 cm civarıydı.) Bu sene hiç lüfere gidemedim. Çünkü lüfer yoktu. Dikili 10 gün lüfer yaptı, o na da yapmak denirse Serhat abim 3 tane yakalamış evlerinde buzluğa atmıştı. Baktım balıklar 25 cm kadar. Yani lüferi yeni keşfetmeme rağmen geçen sene ile bu sene arasında bile hem balık bolluğu hemde boy olarak çok fark var. Böyle giderse seneye daha da kötü olacak. Bizim memleket için lüfer biraz fantazi zaten, daha çok sahip çıkması gereken İstanbullular olduğu halde nasıl böyle acımasızca avlanıyorlar anlamış değilim. İş sanırım görevlilere düşecek, görevliler elde ceza makbuzu köprüde turlamaları lazım bence. Yoksa ben tutmasam başkası tutacak mantığıyla mahvediyoruz doğal zenginliklerimizi. Sırf lüfer değil diğer türler için de geçerli tabi yazdıklarım. Sonumuz hayır olsun. Sevgilerimle...
gecen cumartesi saat öglen 15 gibi köprüye gitme planım vardı aksilik üstüne aksilik gelinde aksaşm saat 20:30 da köprüye vardım bende fakat yer proplemi yaşadım atacak yer bulamadım bi sarayburnu yapayım dedim fakat çok rüzgarlıydı gerisin geri döndüm köprüye saat 21:30 da anca atabildim sabah saat 5:00 a kadar arkadaşın gösterdigi kadar verim alamadım ne yazıkki resim çekmedigim için rapo yazmadım :d bu resimleri görüncede yazamadan duramadım yarın tekrar gitmeyi planliyorum ama bu defa kesinlikle bir yagmurluk alıcam