Herkeze merhaba arkadaşlar, Güncel İstanbul kıyı raporlarından takip ettiğim galata ve unkapanı raporlarını artık gereksiz muhabbetler geçtiği için takip etmemeye karar verdim. Bu yüzden bu konu başlığı altında galata ve unkapanı rapaorlarını paylaşalım hep beraber gerekirse buluşarak gidelim artık yağmurda geldi ve balık başlıyacaktır... Herkeze Bol avlar iyi rapaorlar... Ben allah izin veririse bu gece saat 3 4 gibi ( yağmurun duracağını en azından azalacağını düşünerek ) unkapanına veya galataya gitmeyi planlıyorum galatada palamut için çapari yapıcam. Daha sonrası allah kerim )
Merhaba Galatada o saatlerde yer durumu vs nasıl olur ? bir de palamut için nasıl bir yöntem denemeyi düşünüyorsunuz. ? iyi avlar dilerim
Merhaba, palamuta çapari yapıcam hava aydınlanmaya yakın kırmızı floş çapari 20'lik köstek 27 lik bedenle 12 li her bir iğne arası yaklaşık 35 40 cm olacak şekilde biraz uzun ama olacak artık ) köprü o saatlerde boş olur sanırım zaten benim oraya varmamda 5.30 olacaktır. hazırlık felan anca zaman yeter normalde balık olsa o saatlerde gelenler çok olur hele birde o sabah ki ilk tranvay unutulmaz yani hepsi balıkçı tüm vagonlar dolu Nasıl iniyorlar koştura koştura...
Bir de köprüden at çek nasl yapmayı düşünüyorsunuz. Ayrıca , bugün balık malzemesi aldğımız dükkanda palamutun boğaza girdiği konuşuluyordu bu haber kulaktan kulağa yayılarak galata köptüsünü full doldurabilir. oyüzden daha sakin ve huzurlu yerlerden avlanmak mantıklı olabilir
mrb hasan ,yıllarca çarpmayla kefal yakaladın banada öğretirsin diye peşinden o kadarda koştumcyr ama yok bütün kefalları ben katladerim diye hasetlik yaptın durdun:hungry: ,bide gelmiş bilinçli balıkçıların platformunda paylaşım yapıyorsun ,şimdide galataya dadanmışsın o hasetlikle orayıda kurutursun bir dahada orda balıkçılık hak getire. yinede bol şans avının raporlarını hep beraber bekliyoruzhihi hihi hihi
Nurettin sen misin kardeşim ne işin var burda senin yaa ) şaşırdım valla evet size öğretmedik çarpma atmayı hepsini biz yedik ama şimdi yaptığımız hataları size anlatıytoruz yapmayın diyoruz halen yapıyorsunuz )))) dimi ama yalan mı yakalamayın düşmeyin paçozun peşine diyoruz büyüsünler 200 grlık balıklara atıyorsunuz )) çarpmacı nurettin ) Napıyosun nasıl gidiyor gel gidelim unkapanına orda beni herkez tanır merak etme 2002 den beri her sene 5 ay köprüdeyim dediğin gibi orayıda kuruttum ) bakalım kestane karasını gördük 4 gözle bekliyoruz ) allahın izniyle sabahleyin unkapanı )
Ayrıca unkapanın da altta kimse olmadığı için sallaması rahat oluyor suya 1 mt kalaya kadar çapari boyu yapılabilir yani ben devamlı attığım meramda diyim artık boyu hesapladığım için sabit tutturuyorum en fazla 1 veya 2 iğnekleyeip çıkarıyorum..
mesajını yeni gördüm davetin için sağol,bende ara sıra unkapanından istavrite sallıyorum ama şu sıralar daha erken,sabah yolum mısır çarşısına düştü galataya bi göz attım senide görebilmek umuduyla bakındım yoktun balık tutabilende seyrekti kısmet olursa bi gün takılırız olmadı seneye çekmecede hasetliğe devam ,kendine iyi bak kardeşim barışa selam
arkadaşlar ben geceyi yine galata köprüsünde gecirdim akşam .saat 10,00 da bir palamut yakaladı arkadaşım fettahh şükür onada nasip oldu ... cuma namazından sonraki yağmurda iyi balık yapmış köprü biz sonuna yetiştik bende iki sağlam vuruş aldım ama balık 2 3 tur sonra kurtuldu... benim tecrübeme göre palamut çaparisi (çingene palamutu değil ise) 0,30 beden köstek 0,25 olması llazım en az çünkü bu 0,25 köstek bile kopuyor 4 adet kösteğim koptu balıklar kiloluk ve sağlam mücadele ediyorlar mesela bunlar bir çapariye mal oldular zokaya çevirdim yemli hamsi ile yakaladım ve hala bir kösteğim balığın gırtlağında:laughing:
Maşallah dostum balıkları canlı canlı görme şansım oldu benimde bende hamsileri bana bıraktınız ya sizden sonra tık demedi bende 12 yer kadar Galatada takıldım daha sonra unkapanına geçtim ordada hiç birşey çıkmadı saat 5 kadar oralardaydım kismet olursa pazartesi didip bunlardan 20 tane tutucam ) beni hatırladın umarım...
Herkeze Merhaba, Bugün saat 7 de galata köprüsüne palamut hevesiyle gittim gittiğimde geceden balık almış 3 kişi gördüm 1 er tane orta boylu palamut almışlar. Tabi bu hevesle bende çıkardım çaparimi saat 7.15 ten saat 11.30 kadar çapari salladım dün öğleden sonra çok güzel palamut yapmış tanıdığım tezgahlarla konuştum oranın müdavimi arkadaşlarımla görüştüm dün 4 5 tane alanlar bile olmuş hem çapari hemde yemli balık yapmış. Neyse ben saat 11.30 dan 12.30 kadar yemli denedim gene sıfır.. Daha sonra Unkapanındaki tanıdıklarımı aradım balık varmı diye belki dün giren balık içeri girmiş kalmıştır diye düşündüm orda da gün içiersinde 2 3 tane balık alan olmuş. Saat 13.00 te çıktım unkapanına geldim hem yemli hemde çapari sitavrit denedim sonuç gene sıfır saat 17.30 itibariyle avımı sonlandırdım. Sonuç koca bir sıfır "0"... Kestane karas fırtınası dedik oda bi işe yaramadı. Köprülerde istavrit diye bişey yok koskoca 2 köprüde toplam bütün balıklar 3 kilo gelmez. ( kefal hariç ) kefal var ama uzak dursun bugunude balıksız geçirdik hadi bakalım hayırlısı pazartesiye
Vayy be ne zaman gelicek bu balık ya yıllık izne çıktık ay başı gelir diye şöle bi balık keyfi yapalım dedik 1 tane istavrit tutamadık...
sabah yine galatadaydım dün akşam palamut yapmiş sabah olur dedik vardık ama hava aldık oksijen aldık kafa oldu balon işe geçtimhemen
Köprülere ya nasip denir gidilir. Gidilince çıkacak mı, çıkmayacak mı, orası belli olmaz. Bilhassa Galata'nın sağı solu belli olmaz. Bir anda yağmur olur sel gibi balık çıkar, bir bakarsın pıt keser, tek balık çıkmaz.
Aynen aynen öle ama bu zamanda normalde balık alınırdı 2 seferdir tek istavritsiz dönüyorum. Her gittiğimde bir gün önce balık yapmış oluyor
cumartesi gecesi unkapanında sabahladık.akşam 8 den sabah 6 ya kadar hiçbirşey yoktu .nezaman şenlenecek bu unkapanı.