UNKAPANI

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mumi90 tarafından paylaşıldı.

1. mumi90

mumi90 MEHMET

Unkapanı köprüsüne iki haftadır gidiyorum.Ve elim boş dönüyorum. Köprülerde balık nezaman başlar acaba

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba mehmet evet dediğin gibi haliç bölgesi bir kaç aydır çok kesat durumda;

sorduğun soruya gelince;köprülerde balığın başlayacağı herhangi bir tarih yoktur lakin eylül ortası eylül sonu gibi havaların serinlediği dönemlerde balık bolluğu yaşanır.

bu yazıma mukabil yarın unkapanında sahte ile at çek palamutda yakalamak mümkündür :eek:

haliç boğaza kıyı olduğu için ne zaman ne olacağını kestirmek güç kısmetden ötesi yoktur :thumb:

3. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    sen bırak köprüleri boğaza açıl en iyi balık boğazda

4. ozkan79

ozkan79 özkan

dalya yapmışssın ilyas hızına kimse yetişemez senin :)

5. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    haliçte balığın kesilmesi ile boğaz suyunun basılmasının etkisi olabilirmi? çünkü ne zaman yağmur yağsa suya çamur akıyor ve suyu kirletiyor, yetkililer hemen su vermeyi durduruyor ama yinede giden gidiyor

diğer bir düşüncem ise boğazdan gelen suyun kara üzerinde ilerlemesinde suyun ısınması olabilir belki su fazla ısındı haliçte,

bunların yanında tabiki haliçe dökülen kesildi sanılan atık sular, boğazdan gelen suya akıtılan pis sularda var

6. ozkan79

ozkan79 özkan

herkesin akılna gelmeyecek kıvrak zeka ürünü teoriler yazmışsın :thumb:

ama kanımca balık olmamasının nedeni bu değil.

benim düşünceme göre dereye basılan taze su haliçde bulunan su hacminin toplam kütlesinin yanında devede kulak bile değil,hatta hatta devede pire bile değil :)

akan suyun halice faydası olacağı şüphesiz ama uzun vadede faydası olacaktır kanaatindeyim,bu kış metre kare başına bol bol yağış düşerse yağış+salınan su ile birlikte haliçde az da olsa bir toparlanma olur bekleyip göreceğiz.

bu sene haliçden çoookkk ümitliyim bütün sahtelerimi hazırladım :) reeling

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Haliç'te lüfere bakın. Ötekiler pek yüz güldürmez bu ara.

Lüfer tatlı suyu sever. Derinliğin 18m civarı olduğu yerler, 12m düzlükler (cibali karakol önü vs.) lüferin yoklayacağı yerler.

İstavrit için, karides kullanın, yemli takımla. Bilhassa gece. Birde iğnenin üstüne bir tane yeşil fosforlu boncuk ekleyin.

8. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    özkan sabah akşam burdayız olsun. ben sayıya değil nasıl av yapılır onu öğrenmeye çalışıyorum öğrenecek daha çok şey var ustalardan reeling

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İstavridin yokluğu, tahminim lüferin bolluğundan. Lüfer derken, çinekop filan dahil.

İzmarit öyle tatlı suyu pek sevmez. Tatlı suyun balığı istrongilos'tur ve lüferin bir numaralı yemidir.

Hep derim, tekrar söyleyeyim, balığın var olması, tutabileceğiniz anlamına gelmez.