Üretme amaçlı şahıslara kiralanan göller hakkında

Konu, 'Tebliğler' kısmında shatin tarafından paylaşıldı.

1. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Öncelikle herkeze merhaba demek istiyorum.
    Edirne civarlarında bir çok gölet şahıslara kiralandı ve bu kiralanan göletlerde sportif balıkçılık yapılmasına o şahıslar tarafından izin verilmiyor..

Balık tutmak istiyorsanız kişi başı 10 TL, yakalanan balığı alıkoymak istiyorsanız cinsine ve kilo fiyatına göre farklı bir tarifede uygulanmaya başlandı.

Konuyu fazla uzatmıycam!
    Üretme amaçlı kiralanan göletlerde bu şekilde bir uygulama yapılabilirmi ?

2. simendifer

simendifer Sennur

Tebliğ'de bununla ilgili olarak aşağıdaki maddeler yer alıyor;

Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğ

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
    Yöntem ve Sınırlamalar

İçsularda amatör avcılık

(12) Baraj göllerinde yapılan avcılıkta DSİ tarafından belirtilen güvenlik sahasında avlanmak tehlikeli ve yasaktır.

(13) a) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık yapılabilecek alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır.

b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur.

c) Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması yasaktır.

d) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.

Buna göre; kiralanan bölge proje amaçlı kullanılmıyorsa, Bakanlık İl Müdürlüklerinin yahut baraj göllerinde DSİ'nin belirttiği alanlarda, tebliğde belirtilen şartlarla amatör balıkçılık yapabilirsiniz. Yukarıda gördüğünüz üzere, aynı yerde kiralayan tarafından bilgilendirici levhalar bulundurulmak zorundadır.

Bununla ilgili şikayetlerinizi direk olarak BakanlıK'la paylaşabilirsiniz. Bakanlık bu konuda ihmalkar davranıyorsa, hem Bakanlık, hem de kiracının bu alanı kötüye kullandığı ile ilgili olarak (kiraya verilmiş olsa dahi, kamuya aittir ve kiralayan dışındakiler de belli sınırlar içinde kullanım hakkına sahiptir) Bölge İdare Mahkemesine, gerekli şartlar sağlanana dek öncelikle "yürütmeyi durdurma" ya da; gerekli şartların sağlanması için çalışma yapılmıyor ve sağlanmıyorsa "kira sözleşmesinin iptali" için dava açabilirsiniz diye biliyorum.

Yine de, ben bir hukukçu olmadığımdan yanılgılarım olabilir. Bu nedenle, ayrıca bir hukukçudan bilgi almanız daha sağlıklı olur.

3. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    Şennur hanım vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Haftanın 3 günü balığa gidiyorum ben, bazen tek başıma bazende bir kaç arkadaşımla birlikte.
    Her avlanmaya gittiğimde şahısların bahsetmiş olduğu kişi başı 10 TL avlanma ücretini ödemek zorundamıyım ben.
    Üretim amaçlı kiralanan göletlerde bu şekilde bir uygulama olabiliyormu bunu anlamış değilim.

4. simendifer

simendifer Sennur

Şimdi siz tam olarak nerede avlanıyorsunuz bilmiyorum. Kiraya verilen istihsal sahalarında, olta balıkçılığı için belirtilen yerler ve bunun için konulmuş bilgilendirme levhaları olması gerekir. Bunlar yoksa şikayette bulunabilirsiniz ama levhalar varsa ve size ayrılan yerler belli ise orada herhangi bir ücret ödememeniz gerekir. Oradakiler avlanma karşılığında para talep ediyor ve alıyorlarsa, bu adamların sözleşmelerine bakmak gerek. Sadece üretim için değil, kiraladıkları alanın bir bölümünde avlandırma yapmak için de sözleşmede madde bulunabilir. Bunu öğrenmeniz gerek. Zira bazı kimseler, sadece avlandırma için de kiralama yapabiliyor. Bunun için de bilgi edinme hakkınızı kullanarak yine Bakanlık'tan bilgi talebinde bulunabilirsiniz.

Son düzenleme: 16 Mayıs 2012
  5. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    Tamamdır çok teşekkür ederim. Şuanda herhangi bir levha ve tabela söz konusu değil bahsettiğim yerlerde bulunmuyor.
    Bize yer göstermek zorundalar bunuda biliyorum ve gösterdikleri yerlerdede ücret taleb ediyorlar.
    Sizinde söylediğiniz gibi kira sözleşmesini görmeden yapılıcak bişey yok sanırım tekrar teşekkür ederim en azından kafamda bazı şeyler oturuştu..

6. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    kanka geçen yıl şarköyde işyerınden müdürüm benı bı göle götürdü
    ü kendiside benden kaptığı balık sevdasıyla.götürdüğü gölde sazan yayın sazanlar aynalı kara kambur diye 3 çeşit ve turna sudak ta cabası muhteşem bı yer bız akşamdan gıttık gece on gıbı sabah yediye kadar istedğimiz sayıda ve lımıtlere uygun bı şekılde her balıkhtan avladık.fakat sabah 7 cıvarı gölün karşı kıyısından bı sandal ile adamın tekı ağını çeke çeke secmece balıklarını alarak yanımıza yaklaşıyor bı yandan da burası benım özel kıraladığım yer çekın oltalarınızı dıyerek söylene söylene geliyor bızde gel bakalım sen ne dıyon dıyerek yanımıza geldı neymıs o cıvarda 3 adet göl kıralamış balık üretip lokantalara otellere tıcaretını yapomuş bende ner de senın belgen bı tabelan bı tel falan bı engel yok dıyerek çıkıştım oda balık başı 5 tl para istedi bende ispatla çıkar belgenı boyle bı madde varmı kardeşim sözleşmende diyerek uzattım tartışmayı adamda anldı bı halt yapamayacağını işte kımseye söylemeyın burasını gelırsenız bı sız gelın haber edın gelırken dıyerek arkasına bakmadan gıttı.senın anlıcağın toprağım bı çok kımse belgesı bıle olmadan kandırısam dıyerkten bı yol yapıo altta kalma temmuz gıbı gelıcem ben kısmet olursa ilk haftası ozaman beraber bı takılırız kendıne iyi bak

7. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    Dur bakalım kanky biraz bekliycez dün kiralan kişiyle tanıştık.
    Tabelaları fln hepsini yerleştirmişler biraz zaman geçsin bakalım halledicez olayı