mrb. pazar günü gitmemize rağmen ancak vakit bulup yazabiliyorum [zaten yazılcak pek bişey de yok rapora ] boru kurdu ve yengeçle avlanacağımız yere gittik. çipura takımımıza yengeç takıp diğer takıma da boru kurdu takıp denize attık.yengeçli takıma bişey gelmedi. boru kurtlu takımda da bol bol ot balığı tuttuk başka tek vuran balık olmadı. orada avlanmaya gelen herkeste de aynı durum vardı. sadece bi abi tuttuğu ot balığını iğneden çıkarmayıp tekrar denize atmış. ona iskorpit geldi [20cmden büyüktü tahminim]. biz bunu yapmaya gerek duymadık. napcam tutup iskorpiti. [temizleyip köftesini yapıyolar ama biz de bunu kendini zehirlemeden yapabilecek biri yok ] durmaksızın attık oltaları ancak bi sonuç alamadık. hava kapanmaya başladığı sıra da döndük. yani demircili pazar günü tam takır kuru bakırdı. yemi fazla aldığımız için baya bi artan boru kurdumuz oldu. biz de urla devlet hastanesinin ordan denemeye karar verdik. ama orası da aynı. orda ot balığı bile yok. [en azından aksiyon oluyodu ot balıkları ] sonra urla iskeleye yemek yemeğe gittiğimizde bişey duyduk ve çok canımız sıkıldı. açıklarda balığın çok olduğu ancak kıyılarda çok fazla müren balığı olduğu için balıkların yemlenmek için kıyıya yanaşamadıkları, herkesin de o yüzden boş döndüğü söylendi. forumda dolanırken akdenizdeki balon balığı muhabbetini görmüştüm. biz de egede mürenle benzer sorunu mu yaşayacağız diye de bi korku var içimde. bu durumun gerçekliği ile ilgili kesin bişey bilmiyorum ama urlada kıyı balık avcılığı bitiyor gibi gelmeye başladı bize. bu arada müren takım koparır mı bilmiyorum ama eklemek istedim. takımlardan kopan olmadı.
Moral bozmaya gerek yok çalışmaya devam. Karadeniz'de balıkçılık biter Ege'de bitmez. Biraz av sahanızı genişletin, körfezde bir yerlerde dev çipuralar gezdiğine eminim. Rastgelsin...
Müren fazla üreyebilen bir balık değil, bölgedeki balıkların azalmasının kaynağı müren olamaz, müren çok avcı, balık tüketen bir canlı da değildir zaten, oyuğundan fazla uzaklaşmaz, etrafta gezen balığı avlar, hatta çeşitli yumuşakca varsa balığa atlamaz da kolay kolay. Tembeldir. Başka sebepler olmalı.