Urla'da veya çevresinde balık var mıdır?

Konu, 'Bölgeler' kısmında ibesya tarafından paylaşıldı.

1. ibesya

ibesya Ömer CİNKARA

reeling

Arkadaşlar 2 yıla kadar emekli olacak ve İzmir Urla'ya yerleşeceğim ancak orada bulunan bir yakınımdan aldığım haberler açıkçası dünyamı yıktı desem yeridir. Son yıllarda dinamitle yapılan deniz balığı avı nedeniyle balık nesli hemen hemen bitmiş durumdaymış. Söylediğine göre 2 km serilen ağlardan bile en fazla 2-3 kilo balık ancak çıkıyormuş hele ki olta ile imkansız diyor.

Ben ise özellikle kıyı balıkçılığına hastayım. Kamışla veya sallama misina ile balık tutmanın keyfini başka hiç bir şeye değişmem.

Bu durumda yerleşmek için Urla'yı elemem gerekecek. Ancak o bölgede balığı bol olan neresi var bunu bilmiyorum, bilen arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.

Saygılarımla

2. onsilva

onsilva fatih

ömer abi merhaba.ben urla tarafına çok giderim balık avına.dinamite hiç rastlamadım.urla kıyıları genelde sığ sulardır..fakat son 2 3 senedir aşırı şekilde düzensiz bir ağ serme vakası yaşandığını kendim görüyorum.balığı son tanesine kadar alıyorlar mevsiminde..ağcılar aşırı çok..fakat urlanın sadece kendi sahilinden başka fazla kişinin bilmediği sahilleride var.mesela demircili,altınköy,özbek felan var..urlada avı yapıcaksan buralarda gece avlanıcaksın.oda git gel arabayla gece olta atıcan beklemek için en az 3 olta atman lazım bi zamandan sonra zevkten yorgunluga dönüyor.urla artık balık yönünden zayıf tespitin doğru abi