Üsküdar balık pazarında 20 cm araki bulasın..

Konu, 'Tebliğler' kısmında SahEmre tarafından paylaşıldı.

1. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Arkadaşlar bugün Üsküdar Balık pazarında turladım. Malesef dükkanların yarısından fazlasında bir iki kasa çinekop mevcuttu. Boylar göz kararı 12-15 cm aralığındaydı ki biz amatörler olarak esasen bunlara iri defne yaprağı diyoruz. Resim çekmeye bile gerek yok yarın gidin kendiniz görün gözünüzle.

Hatta bir tanesi ile aramızda şöyle bir diyalog da geçti..

Satıcı: abi palamut var çinekop var buyur
    Ben: Çinekoplar çok ufak ya..
    Satıcı: Çok lezzetlidir abi...
    Ben: Biliyorum da 20 cm ne oldu yalan mı oldu..
    Satıcı: 20 ye yakın abi 17 felan gelir.
    Ben: O kadar bile gelmez... Kolay gelsin..

Velasılı şu ana kadar değişen bir şey görmedim bu balık tezgahta olunca istersen tamamen yasakla..

Ayrıca bu işin kontrolörlüğü kime aitse görevini yapmalı artık.. Yapmıyorsa da Greenpeaceciler devreye girmeli.. Baskın yapmalı. Zabıtamıdır polismidir jandarmamıdır sahil güvenlikmidir özel hareketmıdır komando taburumudur bordo berelimidir artık kimse onlarla birlikte hareket etmeli.. Yoksa hiçbişeyin anlamı kalmıyor.

Artı medya da buna destek vermeli.. Yasak yalan oldu diye haberler yapılmalı.

Herhalde bu kampanyayı başlatanlar yeri göğü inletenler, gün gelip yasağın delineceğinin de planlarını yapmışlardır..

2. 3182

3182

Adamlar bildiklerini okumaya devam edecekler. Onların umrunda değil balık 10 cm miş 20cm miş balığı tutar satarız kimsede karışamaz modundalar. Cezai yaptırım uygulansa belki geri adım atarlar ama hiç sanmıyorum. Baştan beri söylüyorum bırakın balığı 20cm altı yakalamamayı mayıs ayı geldiğinde para kazanamadık diyerek av yasağının başlangıcını uzatmak isteyecekler. Daha önce yaptılar yine yapacaklar.

Balığın tutulmasının yanı sıra satılmasınında suç olması lazım ki satıcı bunu halden almasın almayıncada haybeye tutmasınlar. Tabi yem fabrikalarına götürüp satmazlar veya alternatif bir yol bulmazlarsa . Burası türkiye her türlü 3 kağıda aklımız çalışır cin gibiyiz maşallah.

3. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Her halde yarın bi gün bi durum olduğunda da birer kilo zabıtacı arkadaşlara verip al çok sevgili abiciğim götür at ızgaranın üstüne sen sağ ben selamet diyeceklerdir. Hatta diyorlardır :)

4. 3182

3182

ülkede hangi taşı kaldırsan altından bir sorun çıkıyor bununlamı uğraşacaklar.

5. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Neyi adam gibi yaptık ki zaten?!

Belki kızılacak ama Aziz Nesin az bile söylemiş; bence %80'i geçer.

6. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tabi canımm cukka

7. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Sadece Üsküdar değil, balık satılan her yerde var. Değişen bir şey yok. Aynen katliama devam.

Eh, tersi olsa şaşardım bu ülkede.

Deveye sormuşlar; neden boynun eğri diye. O da cevap vermiş: Nerem doğru ki!

8. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Satınalmazsak biraz olsun yasağa faydalı oluruz. Başka çaresi yok.

9. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Tamda bu konuyu açacaktımki iyi olmuş. Bende dün izmitten iki arkadaş bazı eksikleri tamamlamak amacı ile üsküdara gittik. Öğlen olduğunda hem yemek için birazda çevreyi izlemek için üsküdar balık pazarını dolaştık. Aman allahım sanki yasak olan balık 20 cm altı lüfer değil. Her yer 10 cm lik çinekoplarla dolu. Kasa kasa koymuşlar tezgahlara. sordun bir tanesine yasak değilmi bu balık diye, cevap aynen şu abi ne yapalım mezata gelmiş bir kere bizde aldık satıyoruz. Daha fazla muhatap olmanın da anlamı olmadığından esas işimize geri döndük.
    Şimdi buradan yetkililere sesleniyorum. Siz yetkililer ne iş yaparsınız. Siz neyi kontrol etmek için varsınız. İşinizi yapmadığınız gibi birde devletten maaş alırsınız. Yasaları uygulamayacaksanız neden bu yasalar var. Hırsızlık şuçta, kırmızı ışıkta geçmek suçta, ehliyetsiz araç kullanmak-alkollü araç kullanmak suçta peki bu limit altı balığın yakalanması, mezata gelmesi, orada açık arttırmaya girmesi suç değilmi.

Ya allah aşkına şu ülkede olması gerekenler, kontroller, denetimler ne zaman layıkı ile yapılacak. Kimden korkuyosunuz. Neden işinizi yapmıyorsunuz. Çokmu zor. Her balık satılan yer belli bundan daha kolay bir iş olamaz. Mezatlar belli. Yapmayın etmeyin eylemeyin. Size olan güvenimizide sarsmayın.

10. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Bu iş mezatta biter. Limit altı balığın hale girmesi engellenirse satışı da önemli ölçüde durur. Ama anladığım kadarı ile belediye zabıtasına böyle bir görev verilmemş ki mezatta rahat rahat satılıyor.. Yani yasa var ama denetleme işi yapılandırılmamış. Bence bu yasa göz boyamak için çıkarıldı. İzmirde de her tezgahta kıraça var.

Biz binbir uğraşla yakaladığımız limit altı balığı suya geri salalım, millet kökünü kurutmak için uğraşsın..

11. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşlarım burada amatör arkadaşlar birbirlerini boy pos altı balık ile envai kavga ve belaltı tartışmalara girerken üsküdar daki rezaleti ve buhafta sonu dolmakalem büyüklüğünde beykozda satılan palamutları görseler şaşırırlar,ben kişsel olarak tepkimi koydum ancak yetkili mercilerin olayın başlangıç noktası olan balık satış hallerinden damgayı vurmaları lazım.

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Belki cok karamsar bir tablo olacak ama su da bir gercek ki buyuk kentlerdeki hallere mal veren toptancilarin, kabzimallarin kimler olduguna (gorunurde degilse bile araci firma sahibi olan milletvekilleri, siyasi etkiye sahip isadamlari, vs.) bakinca bu isin duzelme imkani olmadigini anliyoruz. :( Yani kimi kime sikayet edelim, kimin sucunu engelleyecek duzeni kime saglatalim meselesi...

13. balikoltasi

balikoltasi Birol

Büyükdere koyunda neye ağ atıyorlar gırgırlar işte bunlara.

14. 3182

3182

Benim hiç umudum yok. Aynı şekil devam eder. Kasalarla yapraklar tutulur satılır.

15. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yetkililerin kendi kendine harekete geçmesini beklemek aptallıktan başka birşey değil. Bu kampanyayı başlatıp ses getirenlere yine iş düşüyor sivil toplumun Greenpeace in harekete geçmesi lazım baskınları medyayıda yanına alarak gerçekleştirip, yetkililerin mecbure harekete geçmesini sağlamaları gerekiyor.

Ayrıca herşeyin bir yolu var. Adam malı hale sokmadan başka bir yere yanaşıp kasaları arabalara yüklüyordur. Bu işi kimin nerede nasıl yaptığını falan tespit edip ona göre cezai işlem uygulamak gerekir. Bu da son satıcıyı takip etmek ile olur. Son satıcıya sabah mal getiren araçbalığı nerden alıyor hangi kaçak yolla hangi gırgırdan nerede alıyor bunun takip ile tespit edilmesi sorunu çözer en azından sorunun yüzde 1 ini falan belki çözmüş olur..

Bunu da sivil toplum dışında kimse yapmaz.

16. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    "İt, iti ısırmaz!"

Sert ama ne yazık ki doğru.

17. 3182

3182

insanın içi cız ediyor 10 cm balıkları görünce. Yahu o balığı temizleyip pişirdiğinde neresini yiyeceksin kaç gram kalıcak yağı eriyince. Kalınlığı a4 kağıdı gibi zaten.

Emre senle karaköyde gezerken görmüştük bizim ufak diye saldığımız balıklar kadar balıklara utanmadan sarıkanat yazmışlardı.

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    O çinenoplar bi taraflarını ısırsın inşallah... ( bakarsın inşallah ile olur )

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    müsteriye ne verirsen onu alir. Halde satisi yasaklanmadikca pazarci ne yapabilir. pazarci da haldeki toptancinin girtlagina yapismiyordur bana çinekop ver diye. Vahim bir durum... Yasaklarin oturmasi birkaç sezon alir herhalde. Medyanin acil ' tezgahta 15 cm çinekop gören vatandasi saskina çevirdi ' haberleri yapmasi gerek

20. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi bizim saldıklarımızdan çok çok daha ufak balıkları tezgaha koyan var biz çinekopu salıyoruz adam defne koyuyor tezgaha..