Merhaba arkadaşlar, Şu an Üsküdar'dayım. Güneş batımına yakın geldim. Az bir miktar istavrit aldim. Şu an o istavritleri hırsızlı takımla atıyorum. Akıntı çok güçlü ve rüzgarlı hava.. Henüz birşey yok. Rapala denemeli miyim? Tavsiyeniz var mı? Nerde bu lüferler, herkes daha var diyor zamanına.. Ama artık o heyecanı yaşamak istiyorum.
125 gr. taktım. En büyük o vardı, yeterli midir? Bu boğazın akıntısına 500 gr. falan lazım Ahh be nerde... Bekliyorum bakalım. Birşey gelirse fotoğrafını paylaşırım.
Aynen o gramla orda olmaz ben gercı semtım kabatas oldugundan hep bogaza takılırım ozelıkle yenıkoy ve arnavutkoy akıntı burnu TEK GECTIGIM YER DIR rapala atarım 175 200 en az oda he bu arada yenıkoyde lufer aldılar bılgınıze.. Resım temsılıdır..
Hmm, boğazda akıntıda ilk deneyimim. Gece rapala iş yapar mı? Şu an? 200 gr. kurşun ve rapala takımını nasıl yapıyoruz?
Gece ağır kurşunla yapılan rapala denemeleri genelde iş yapmaz. Hatta yapmaz ama deniz bu ne olacağıda belli olmaz. Yaw böyle sorular sorup adamın kafasını karıştırmasanıza.
Ypmazmı gece asıl gece yapar ama atacan rapalaya baglı bence 7 cm beyaz yuzurı cok işe yarar mutlaka beyaz at gecen sne gece akıntı burnunda ne luferler aldık off rapala abana bıldın kadar aban acıga kostek 3 kulac yap slam 25 lık mısene kulan ve yavas yavas rolantıde saarmaya basla cok hızlı sararsan oda gunduz gece zor PALAMUT alırsın tıpkı benım kabatasda yaptım gıbı attım oltayı denız otobusu hareket edıyodu dedım almasın sımdı benı hızlı sararken bır agırlastı eyvah dedım torba pıslık gelıyor bırde ne gelsın PALAMUT :d
Teşekkür ederim. Tüylü çapariye döndüm. Tek tük istavrit geliyor. Beyaz rapalayı deneyeyim birazdan. ... Rapala ile sonuç alamadım. Rapor: Biraz istavrit ve bir iskorpit. Balıkları yanımdakine bıraktım.
Gerçekten teknoloji balık avına bile farklı bir bakış açısı getirdi. Yani bekledim forumdan biri rapala animasyonunu da gönderir diye
boğazda rapala atarken ağırlık olmadan en fazla 20-30 mt gider. peki ağırlık takılacaksa nasıl olacak ?
şöyle makinadan gelen misinanın ucundaki klipse 150 gram civarı akıntıya göre bir kurşın takılacak. Yine aynı klipse ufak bir fırdöndü veya klipsli fırdöndü takılacak > o küçük klipse 3 metre minimum bir beden ucuna da artık ismine ne derseniz > sahte,kandırıcı,rapala,rapa,lapa,lapara,lapar,rapara,rapar> rapalayı bu bedene rapala klipsi dediğimiz ufak fırdöndüsüz bir klipsle takabileceğiniz gibi direk rapala düğümüde atabilirsiniz.