Yarın Cengiz balıkcılıktan yeni rapala ve kaşık almayı düşünüyorum Acaba sarıkanat için nasıl bir rapala ve kaşık almalıyım uzunluğu veya rengi nasıl olmalıdır. Bir diğer sorum ise şuan hafa yağmurlu ve fırtınalı bu yüzden ertesi sabah balığı etkiler mi? Birde Üsküdar radarın önü rapala atsam sabah 8-9 arası çinekop yapar mı?mrsparkle
üsküdar da olta atmak çok zordur. ancak büyük ustalar atar. en az 80 - 100 metre atmak lazım. ilk 3 atışta almak lazım. ondan sonra çekmek lazım hızlıca takılmasın diye. he rapalaya gelince. 7 cm . blue fish ler. pelikanlar. kendolar iş yapar. mavi renk - gümüş gibi olanlar - yeşiller ve gün batarken sarılar iş yapar. rapala mı ? çapari mi ? bu genel de balığın durumuna bağlı. eskiden rapala yoktu. ama son yıllar da hep rapala yapıyorlar.
Eğer hiç bilmiyorsanız şemsipaşa size göre değil, açık atıp takılmadan balığı çıkarmak lazım. Atmadan önce boş kurşun ile denemeler yapın sonra rapala bağlayıp atın.
Geçen Üsküdar Caminin önünde 20 metrelik boşlukda adamın teki alanın yarısını 5 yemli oltayla parsellemiş, birini atıyor öbüründen balık çekiyor. Böyle 1 saatde 20 tane aldı.
Radar zor meradır ama alışınca keyfini sürersin.. normalde sağlam akıntı vardır, min 175 gr ve üstü çalışır, ama bazen de akıntı azdır, akıntısız suda balık ta seyrek olur.. akıntı çok yüksekse kurşunu savurduktan sonra sararken sola doğru yürümen gerekebilir.. rapala da kaşık ta çalışır ama ben sahtelerin daha iyi iş yaptığını gözlemledim (bu benim gözlemim).. 7-8 cm sahtelerle çalışabilirsin.. arkadaşların da belirttiği gibi uzak atış yapıp dibe takmadan seri biçimde sarıyorsun.. ilk avlarında bolca kurşun/takım kaybedebilirsin ama tecrübe için buna katlanılır.. Balık sabah gün doğarken iyi vuruşlar yapar, sonra vakit ilerledikçe seyrelir, bazen de çok açığa kaçar..
Radarın önü zor gerçekten.Benim çok bilgim yok ama .Ne zaman oraya gitsem sabit aynı kişiler var.Sanki sürekli ordalar hiç gitmiyorlar.Oltaları atarlar harem istikametinde 20 metre ellerinde oltalar yürürler.Radarın önünden oltaları çekmeye başlarlar.Gerçekten zor bir yer .Kalabalıkta oluyor.Birisinin oltasına takarsan vay geldi haline.2.ciye müsade etmezler.
kendimde olduğu için ve yüzüşünü sevdiğim için diyorum ki maria princess 7 cm mavi olan palamutta atlar..
radarun ora zor bır mera alısana kadar baya rapala bırakrsın o yuzden ucuz rapala al gıdersen eger bluefıshler var cengızde gercı pek renk kalmamıs bugun ordaydım
İlk boğazda balık tuttuğum yer radarın önü, gerçi birçok arkadaş burada tutmanın zor olduğunu yazmış ama zor ile başlamak bazen deneyim yolunu daha hızlı tırmanmana yarıyor. Tavsiyem takımı açmadan önce birkaç kişiyi izle, attıktan sonra ne kadar bekleyip sarmaya başlıyorlar. Sararken yürünüyor. Bunlara dikkat et umarım başaracaksın. Birde bir sağındaki veya solundaki atıyorsa sende aynı anda atma atsın 5-10 sn bekle sonra at ki karışmasın. Bol şans.
Eğer uzağa atamıyorsan (uzak derken 110-130 m), radarın önü gitmemen gereken yerlerden biri. Eğer atabiliyorsan kaşı yerine sahte balık kullanman daha iyi. Kaşık çabuk battığından, dibe takma ihtimalin çok fazla artar.