Esprili ve kafiyeli olsun diye konu başlığında biraz mubalağa ettiğimi belirterek raporuma başlayayım. Üsküdar'ın iri sardalyalarından 5'erli 6'şarlı nasibimizi aldık çok şükür. Bu mekanda avlanmak için biraz ustalık gerekiyor, arkanızda dar bir koridor, yüzlerce geçen insan, azgın hırçın deniz, zaman zaman karaya çıkan dev dalgalar ve tabii bir de karabatak Balık açıkta, 125 gr. kurşunla iyi bir atış yapıp balığı su üstünden alıyorsunuz. Resimdeki karabatak en az 20 balık yedi gözlerimin önünde, neresine sığdırdı şaşırdım kaldım. Yetmedi dibe dalıp bir de iskorpit avladı. Apikoda bekleyerek kim oltasını sarıyorsa misinasının yakınında dalıyor ve balığını alıyor. Benim çapariyle az kalsın yukarı alıyordum keratayı. Bunlarda fotoğraflar:
abi ellerine sağlık cam gibi maaşallah seviyorum bu balığı daha iyileri rast gelsin inşallah çok güzel herkesin fikri farklı tabi ama 10 kilo istarviti 10 tane sardalya ya değişmem afiyet olsun
Hasan abi tebrikler, çok severim bende sardalyayı hem avlaması hem de mideye indirmesi zevkli bir balık, hemen akşam ızgaraya at güzelleri afiyet olsun abi :thumb:
Hasan Bereketli olsun., Sardalyeler yağlanmış mı, ızgara oluyor mu yoksa hala yağsız, kuru mu balıklar?
Gel vatandaş Şemsipaşa'nın sardalyaları bunlar Geçen gün o noktadan geçtiğimde ben de sardalya avlayanları gördüm. Birkaç kişi de izmarite yemli deniyorlardı ve tek tük çok iri izmarit almışlardı. Bugüne kadar olta atmış olduğum bir yer değil ama önümüzdeki günlerde bir ziyaret gerçekleştirebilirim
Teşekkür ederim Üstadım. Benim de Şemsipaşa'da avlanmayalı uzun zaman olmuştu, çok zevkli, aksiyonu bol bir yer ve her zaman sürprizlere açık. Çapariyle bir kaç kişi papuç kadar ada izmariti aldı.