üsküdar yeni durum

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında hbduzgun tarafından paylaşıldı.

1. hbduzgun

hbduzgun Habip Düzgün

Favori Kamış:
    Okuma Salina seaspin 2.40
    Favori Makine:
    Penn Battle 5000 /Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    rapalayla sarıkanat
    Arkadaşlar, uzun zamandır Üsküdar'da tüp geçit inşaatı olduğu için caminin sağ tarafı kapalı idi. Şimdi o kısmı tekrar açmışlar. Orası balık açısından nasıldır bilgi verebilecek olan var mı? Sabah Üsküdara gitmek için hazırlık yaptım ama radarın oraya gitmek istemiyorum, kalabalık oluyor, rapalacıların rahatını bozmamak için onlardan biraz uzakta ama balık alabileceğim bir yer olsun diyorum.

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    o yeni yerin çok bereketli olduğu söylenemez ama bazen güzel yemli iri izmarit yapıyormuş.. çapari ve lfere yemli deneyenler de oluyor ama ben kayda değer birşey göremedim şimdiye kadar.. yine de denemekte yarar var, balığın sağı solu belli olmaz..

3. hbduzgun

hbduzgun Habip Düzgün

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    rapalayla sarıkanat
    Teşekkürler. Bişeyler çıkyorsa yeterli benim için. Zevk için gidiyorum sonuçta ve bilindik kalabalık yerlere gidip stres yaşamak istemiyorum.

4. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    10 sene önce müdavimlerindendim.. Şemsipaşa Camii'nin tam önünden yemli lüfer, sarıkanat v.s. güzel tutulur.. Akıntı azdır..

5. hbduzgun

hbduzgun Habip Düzgün

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    rapalayla sarıkanat
    Bu sabah Üsküdar'a gittiğimde bu söz konusu yere uğradım ama kıraça bile denemeyecek minicik istavritleri tutuyorlardı. Genelde çoluk çocuk ve olta atmasını bilmeyen+saygısız maskara tipler vardı. Hep kıraça çekildiğini görmeme rağmen kovalarda eşek istavritine yakın boyda istavritler de vardı ama onları çapariyle mi yoksa başka bir yöntemle mi aldılar bilemiyorum.

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Rıhtıma çok yakın yerden kıraça çıkar ama uzun atışlarla daha irilerini almak mümkün.. kıraçalara çoluk çocuk ya da acemiler rağbet ediyor zaten, ustalar uzun atışlarla iri balıkları çekiyor.. eşek istavritlerini daha çok sıyıyırtma ile alıyorlar.. yemli izmarit denemediniz mi? öğlene doğru izmarit almaya başlıyorlardı genelde..

7. popeye1907

popeye1907 Gökhan

Favori Kamış:
    shimano Super Aero Technium 425, Lineaeffe Prestige 7000 450-200, Okuma Salina 3 parça Surf
    Favori Makine:
    Shimano Bull's Eye 9050 XT, Shimano Saros 4000 F
    En İyi Avı:
    2 kg. vatoz ve 420 gr zargana
    Ben geçen hafta sözü geçen yere bir bakıyım dedim ne var ne yok diye; fakat o kadar çok acemiyi bir arada hiç görmemiştim. Nasıl kaçacağımı şaşırdım oradan...