Arkadaşlar, uzun zamandır Üsküdar'da tüp geçit inşaatı olduğu için caminin sağ tarafı kapalı idi. Şimdi o kısmı tekrar açmışlar. Orası balık açısından nasıldır bilgi verebilecek olan var mı? Sabah Üsküdara gitmek için hazırlık yaptım ama radarın oraya gitmek istemiyorum, kalabalık oluyor, rapalacıların rahatını bozmamak için onlardan biraz uzakta ama balık alabileceğim bir yer olsun diyorum.
o yeni yerin çok bereketli olduğu söylenemez ama bazen güzel yemli iri izmarit yapıyormuş.. çapari ve lfere yemli deneyenler de oluyor ama ben kayda değer birşey göremedim şimdiye kadar.. yine de denemekte yarar var, balığın sağı solu belli olmaz..
Teşekkürler. Bişeyler çıkyorsa yeterli benim için. Zevk için gidiyorum sonuçta ve bilindik kalabalık yerlere gidip stres yaşamak istemiyorum.
10 sene önce müdavimlerindendim.. Şemsipaşa Camii'nin tam önünden yemli lüfer, sarıkanat v.s. güzel tutulur.. Akıntı azdır..
Bu sabah Üsküdar'a gittiğimde bu söz konusu yere uğradım ama kıraça bile denemeyecek minicik istavritleri tutuyorlardı. Genelde çoluk çocuk ve olta atmasını bilmeyen+saygısız maskara tipler vardı. Hep kıraça çekildiğini görmeme rağmen kovalarda eşek istavritine yakın boyda istavritler de vardı ama onları çapariyle mi yoksa başka bir yöntemle mi aldılar bilemiyorum.
Rıhtıma çok yakın yerden kıraça çıkar ama uzun atışlarla daha irilerini almak mümkün.. kıraçalara çoluk çocuk ya da acemiler rağbet ediyor zaten, ustalar uzun atışlarla iri balıkları çekiyor.. eşek istavritlerini daha çok sıyıyırtma ile alıyorlar.. yemli izmarit denemediniz mi? öğlene doğru izmarit almaya başlıyorlardı genelde..
Ben geçen hafta sözü geçen yere bir bakıyım dedim ne var ne yok diye; fakat o kadar çok acemiyi bir arada hiç görmemiştim. Nasıl kaçacağımı şaşırdım oradan...