Uskumru-kefal-mezgit Ve 2ci Derece Yaniklar :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    iyi güner arkadaşlar. dün denizle buluşmam bereketli geçti. saat 9 civarı vardığım avlağımda hava biraz soğuktu. denizin renginin açık yeşil-sarı arası olduğunu görünce sarı misinalı takımımı kullanmayı uygun buldum. günün ilk balığı saat 10 gibi geldi.

Uploaded with ImageShack.us

bunun gibi birkaç balıktan sonra boru kurdu ile yemlenmiş tek igneli diger kamışıma aşagdaki resimdeki 45cm civarı ve 750gr oldugunu tahmin ettigim kefal zımba gibi yapıştı.

öğlene doğru deniz rengi koyu yeşile döndü havada epey bi ısındı ufak mezgitler piyasaya çıktı ve kefali yakaladıgım takımı rahat bırakmamaya didiklemeye başladılar. bu esnada mavi misina sarılı takımıma çapariyi takıp uskumru avına bu takımla devam ettim. sarı misinalı takımı da yine boru kurdu ile tek igne olarak ümitle salladım deryaya. fakat ufak mezgitler yemi tırtıklamaya ve yanlış anonslar vermeye başladılar :) takıma yapışan pek çok mezgiti bu şekilde geri saldım. bi kaç tanesi suyun dibine hareketlenirken malesef bi kaç tanesi suyun üstünde kaldı ve toparlanamadılar. igneyi aşırı yutan ve solungaçları zarar gören bir kaç tanesini de alıkoydum.

uskumrularım ve ben 4ü 1yerde :)

öğlende kova durumu

av sonu ve artistik bi fotoğraf çalışması ( bişeye de benzemedi :) )

güneş heryerde değişik batar derler.

saat 4 de kovanın suyunu tazelerken uskumru adedinin 42 olduğunu görünce çapari takımımı çıkarıp 3 kamışı da boru kurdu ile yemleyip attım suya. hem etrafımı seyrettim , biraz dinlenmiş oldum hemde kamışın ucundaki tıkırtıyı bekleme heyecanımı yaşamış oldum. saat 7 gibi toparlandım takımı taklavatı bagaja koyup sahilde güneşin suya kavuşmasını izledim. güneş suyla buluşunca anlımda ensemde kollarımda ve bacagımın arka kısımlarında oluşan 2ci derece güneş yanıklarımla evin yolunu tuttum. şu an anlım ve bacaklarım geriliyor ve yanıyor :)
    bir avım da böyle bitti daha büyükleri daha güzelleri sizlere nasip olsun.

akşama kadar 1 kefal 11 mezgit ve 42 uskumru ile avımı tamamladım.

2. vodıl

vodıl Zafer NİZAMOĞLU

Favori Kamış:
    Okuma V sistem 3 mt. 10-40
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar FD CY-40
    En İyi Avı:
    LEVREK (2.750 gr.)
    Gerçekten çok güzel,ellerinize sağlık...Bu arada ''Artistik Çalışma'' da muhteşem olmuş :)

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    maşallah maşallah avınız bayağı bereketli geçmiş:) uskumrularda bayağı iriymiş:)
    nicelerine rasgele

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    teşekkürler :) özellikle balıkla beraber gelen çaparinin sağında solunda acayip derecede zargana vardı suda ziplayanları oluyordu fakat rabet etmediler. 100gramlık sıkıştırılmış sünger zargana topum var onu da denedim bi ara 6-7 atış yaptım uskumrunun kuyruk altıyla fakat akıntı çok kuvvetliydi topu zaptetmesi zor oluyordu etraf da çok kalabalıktı milleti toplayıp avlarına mani olmiyayım diye vazgeçtim. 120 gr kurşun uçup gidiyordu bi ara 180 grama kadar çıkarttım fakat 6-7 atıştan sonra derman kalmadı onu savurmaya :D giderken kadir beyin raporlarından hevesle sahte denemeye de niyetim vardı yine aynı sebeplerden vazgeçtim. muhabbet ettiğim yaşlı bir amca mendirekin tam ucunda 50-60 metre ilerde kayalık b alan olduğunu ve iyi çupra yaptığını söyledi. gidip orda avlananlara baktım cidden de boru kurdu ile 25-30cmlik çupralar almışlardı . 15 metrelik bir cephede 40 kadar kamış görünce araya kaynak yapmaktan vazgeçtim :D sabahtan bilseydim direk oraya yerleşirdim birer metre arayla 3 kamış açardım. bir dahakine artık idk

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    çok güzel gözüküyor uskumrular..):)gelişide ne güzel olmuştur onların..:)

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    maşallah ki ne maşallah.. kıyıdan uskumru..
    Kaç sene evveli idi hatırlamıyorum chasse & peche de buna benzer bir av
    vardı akdenizde bir yerde dık ve yüksek kayalıklardan av yapılıyor ve aynı şekilde uskumru geliyordu.. bizde ancak bogazda nadiren rasatlanan manzara..

afiyet şeker olsun kardeşim.. bişi dikkatimi çekti kefal görüntüsünde sanki misina balıga dolanmış gibi ve üstte bir bermuda üçgeni var :) o nedir? çift köstek baglamak içinmi??

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    muvaffak bey aslında bu balığı kıyıya kadar getirip yukarı elimle çektim kamışa yüklenmemek için. balık suda daha iri duruyordu :) resmi de misinayı sarmadan çektim telefonu cebimden çıkarana kadar falan balık zıpladı durdu yerde :) üçgen olan şeyde hani geçenlerde bi arkadaş dip takımları için köstek kolu sormuştu . bu da o köstek kollarından bir çeşit. kurşunla fırdöndünün ortasına bu aparatı koyup ucuna da 20cm köstek bağladım. akıntıda kösteğin bedene dolanmasını engelliyor

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hemde ne biçim koral kardeşim :) 4lü 5li geldiğinde sağa sola zigzag çizdiriyorlar zannedersiniz 10 kiloluk sazan geliyor. boşluk verince üzüm salkımına çeviriyorlar çapariyi :) kısa köstek yaptım ve iğne aralıklarını uzun tuttum muhtemel karışmaları engellemek için. yinede tshirtlü resimde 2 balık birbirini bulmuş nası becermişlerse

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Roy ellerine sağlık, hoş bir günce olmuş. Nice güzel avlara inşallah.;)

10. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    raporlar gümbür gümbür geliyor koca koca turnalar 3,5 kilo aynalılar uskumrular masallah bizede nasip olurmu ki bir gun böyle rapor yazmak ben durmadan gelin başı düzer gibi takım düzüyorum balıga gittigim yok 3 senedir dogru dürüst bir gidersem 3 senenin birikimini almadan dönmem balıklar cok guzel tebrik ederim daha iyileri nasip olsun oltana arkadaş

11. ilerya

ilerya niyazi

Favori Kamış:
    balığın akışına göre güncel,
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Palamut
    .
    Roy,

Kayıtsız kalamadım,

“ Doktor bu ne …? “ diyesim geldi vede dedim işte,

Hem Uskumrular için,
    Hem de atış yaptığın alan için,

Aşağı baya bir kilometre görünüyor,,,

Uskumru,Kolyos benim için istanbul’da çok gerilerde kaldı,
    Almayalı, Tutmayalı,,,

Paylaşımın için teşekkürler,

Selam,​
    .​

.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :) atış yaptığım alan bir marinanın dalgakıranı denize 300metre giriyor ( kıyıdan 300 metre atan vardır da ben atamam heralde :D ) , deniz seviyesine yüksekliği de galata köprüsünün 2/3ü kadar.

13. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrik ederim çok güzel bir av ,balıklarda gerçekten harika :) .

14. OMMG

OMMG OKAN

Tebrikler,gerçekten epey verimli bir av olmuş...

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, bereketli bir av.

16. mimarbalık

mimarbalık Alper Mallı

Favori Kamış:
    REMIXON SMART TELESURF KAMIŞ 200GR 420CM
    Favori Makine:
    Silstar VERTEX 7000
    vay be!!..kıskanmadım değil hani :D tebrik ederim çok başarılı bir av olmuş..

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler Roy, Boğaz balıkçısını oralarda en iyi şekilde temsil ediyorsun. Dün akşam gelecektim ama uyuyakalmışım. Bende de her türlü dereceden güneş yanıkları, 2 günlük uykusuzluk, bir de dün sabah elimi arı soktu, sağ elim Kırkpınar Başpehlivanlarınınki gibi şu anda. Tam gazi oldum.

Uskumrular da maşallah palamut gibiymiş. Artık 6 ay yersiniz siz bunları. Uskumru zaten senin oradaki klasik avın, özlelikle kefal gibi değişik balık yakalamana sevindim. 45. cm varsa kilonun üzerindedir o. Artık levrek, çipura gibi çeşitler de bekliyoruz senden.

18. 3182

3182

Tebrikler. Rapora ilk baktığımda allah allah türkiyede böyle yermi varmış dedim içimden fakat sonra gerçeği gördüm. Türkiyede böyle bir yer keşfedilse orayı 15 günde kuruturlar plankton bile kalmaz.

Daha bereketli avlar dileğiyle.

19. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Roy avlağı açık etmişsin.... :) troller yola çıkmış bile... :D

Herkesler hücum etmesin şimdi uskumruları görünce....:hungry:

Tebrikler, balıklar hiç yabancı olmadığı için sanki İstanbuldan bir arkadaşımız rapor yollamış gibi klasik bir av raporu olmuş.....

Bize boğaz tadında bir rapor hazırladığın için çok teşekkürler...

20. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    vallaha güzel bir av tecrübe olmuş paylaşımınız için teşekkürler darısı başımıza