Değerli Dostlar Son günlerde ülkemizde meydana gelen kene ısırması nedeni ile ölümlerin hızla artması sonucu halkımızda ve özellikle avcılarımız arasında endişelere yol açmıştır. Bu nedenle derneğimizce 23 Temmuz 2008 Çarşamba günü saat 14.00 te Banaz Kültür sarayında bir konferans düzenlenecektir Balıkavı ailesine duyrulur İsmail ATALAY USOBDER BAŞKANI
Konferansa herkez gelemeye bilir.. Siz bir bilgilendirme yapsanız daha iyi olur bence. Kene kovucu spreyler işe yarar mı ? gibi bir çok soru var herkezin aklında.Bu platformdan aydınlatırsanız internet ortamındada insanlar bilgilenmiş olur.
serdar kardeşim kene ısırması ile meydana gelen ölümlerin büyük çoğunluğu bilgisizlikten meydana gelen ölümler,ısırılan herkez mutlaka ölecek diye bir şey asla yok, ancak gerekli önlemleri alırsak bence korkulacak bir şeyde yok, ben sağlık bakanlığı ile yaptığım görüşmelerde kene kovucu bazı ilaçların % 100 oranında koruma sağladığını öğrendim, bu ilaçların içerisinde en etkili olan ve fiyat açısından en caziplerinden olanı istanbul vira balık tan temin ettik, ve konferansa katılan herkese ücretsiz dağıtacağız. saygılarımla ismail atalay usobder başkanı
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bizin gibi uzaklarda olupta yada işi nedeni ile gelemeyenlerde olabilir. tabiki halkı bilgilendirmek en önemlisi fakat buradada bilgi paylaşımı esas olduğuna göre sağlık bakanlığının tavsiye ettiği koruyucuları bizimle paylaşırsanız seviniriz
sevgili dostlar;geçtiğimiz haftasonu yalova koruköy sahilindeydim.gece güzel bir mırmır aldım ve bir de eşantiyon olarak kene sahibi oldum.şükürler olsun ki saplanmadan yakalamışım hain keneyi de ucuz atlattım.bilindiği üzere ancak bu gibi durumlar başımıza gelince araştırırız .ben de detaylı olarak araştırmak için hemen sağlık bakanlığının sitesine girip bilgi sahibi olabildim.size de tavsiyem iyice inceleyin.ancak detaylı bilgiyi bu gün gittiğim enfeksiyon hastalıkları doktoru verdi.Dedi ki " ülkemizde 800 e yakın kene çeşidi var fakat her kene potansiyel kırım kongo ateşli hastalığı taşımaz.bilinmesi gereken birinci kural kene kesinlikle yerinden uzman olmayanlar tarafından çıkarılmamasıdır.diğer kural ise belirtiler oluştuğunda 12 saat içerisinde doktora gidilmesidir.mide bulantısı,kas ağrısı,baş ağrısı,ani ateş yükselmesi,bir yere çarpmış gibi küçük moraltılar şüphelenilmesi gereken bir durum olduğunu gösterir.kene ısırdıktan sonra veya çıkarıldıktan sonra yaklaşık on gün süre içerisinde bu belirtiler oluşuyormuş.bu tür belirtilerde doktora ilk verilmesi gereken bilgi de kene veya bir böceğin ısırıp ısırmadığı konusuymuş.aksi takdirde bu belirtilerin olduğu başka hastalıkların tanısı konulabiliyor ve ölümlere sebebiyet veriyormuş.ülkemizde kenenin ısırması sonucu ölümler de eksik veya yanlış bilgi verimesinden kaynaklanıyormuş.ancak toplumun bilgilendirilmesiyle erken teşhis ve tedavi sonucu kurtulma gerçekleşiyormuş.bu şekilde yüzlerce hasta kurtulmuş durumda.kene ısırığı iki şekilde belirlenebiliyormuş,ısırdığı yerde küçük bir sivilce ve etrafı pütürcükler halinde dairesel bir görünüm oluyormuş.ikincisinde ise ısırılan yer oldukça kabarıyor ve o bölge sıcaklığı artıyormuş.iki ısırık ta farklı kene hastalığı belirtisiymiş.biri kırım kongo kanamalı hastalığına diğeri ise lime adı ile bilinen rahatsızlığa işaretmiş"