Üstadlar, artık Eşkina istiyorum!!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında deadsea tarafından paylaşıldı.

1. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    Merhabalar,

Yıllar süren, çocukluğumda kayabalığı ve iskorpitle başlamış, daha sonra istavrit, tırsi ve sardalye, daha sonra kefale geçmiş, en nihayetinde çinekop ve sarıkanata kadar vakit buldukça genişlettiğim av yelpazemi daha da genişletmek isterim tabii...

Ama işte, kötü bir huyum var, görmeden bizzat sormadan öğrenemiyorum bu av işlerini.. Şimdiye kadar hiç eşkina avlayana rastalayamadım göremedim soramadım..

Ben de dedim forumu okuyayım.. bayağı faydalı bilgiler var :) ama uygulamaya gelince sıkıntı oluyor. Daha önce çinekopa gittiğimde, yemin nasıl atılacağı vs.. herşeyi teoride biliyordum :) ama pratiğe gelince beceremedim; oradan sağolsun bir abi öyle değil böyle dediiii ve başladım tutmaya..

İstanbul'un Anadolu yakasında, Boğaz'ın incilerinden Beylerbeyi'nde ikamet ediyorum. Arkadaşlarım müspet birisi olduğumu söylerler ;) Eğer ki eşkina avında yanında çırak arayan varsa :) seve seve katılmak isterim...

Şu an yurtdışında olduğumdan, en erken temmuz başında memleket havasını soluma nimetine ulaşabileceğimi de belirtmek isterim..

Okuyan herkese teşekkürler..

2. claytron

claytron ALİ

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    yayın 8 kilo
    Eşkina balıgı gerek tutması gerek lezzeti bakımından muhteşem bir balıktır onun vurdugu kafa darbelerini devasal turnalardan bilr alamıyorum ama malesef eşkina çok fazla çıkan bir balık degildir büyümeside uzun zaman alır ben en fazla 1,5 kilolugunu tuttum önümüzdeki haftalarda bir yoklamaya çıkıcam sonuçları sitede yayınlarım biz şamandıralı takımla tutuyoruz 2 li takım yapıyorum gövdeyle arayı uzun bırakıyorum ignenın kurtlada tekeylede verimli avlar aldım

3. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    Eminim ki avlanması zevkli bir balıktır. Avcının sabrını ve tekniğini en üst seviyede zorluyor gibi..

4. webokur

webokur cihangir

güzel bir konu bende çok merak ediyorum. niyetine girdim bakalım forumda özellikle eşkina tekniklerinin anlatıldığı bir konu başlığı bulamadım maalesef. üstadların tecrübelerini bu sayfada görmek isterim şahsen. şimdiden teşekkürler.

5. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Sana rastgele Gazi kardeşim, hedefinden vazgeçme:)
    Cihangir kardeşim, aramamotorundan ararsan eşgina hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsin.