Üstadlara levrek avı için birkaç soru

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Vtec tarafından paylaşıldı.

1. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Shimano Catana Bx Telespin 2.40 --- Silverstar Elegance Full Carbon 3.90
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB --- Ryobi Ecusima 6000 Vİ --- Banax SX 3000
    En İyi Avı:
    5.5 kg Oklama --- 8 kg. Kara Sazan --- 5 kg Rus Kefali
    Merhaba ;

Aslına bakarsanız nereden sardı bu deniz işi bende anlamadım.Yalnızca ve yalnızca tatlı sularda avcılık yaparım normalde.Olta ile denizde kolay kolay işim olmaz ama bu sıralar levrek için at çek avcılığına merak sarmış durumdayım.Bu bağlamda dolayısı ile birkaç sorunun cevabına ihtiyacım var.Forumda araştırma yaptım ama ya tam olarak cevap bulamadım yada yarım yamalak yazılarla karşılaştım.

1-)Levreğin gezdiğini bildiğim meralarda bu aylarda kıyıdan at çek avcılığı verimli olurmu ? Yada yılın hangi aylarında kıyıdan at çek avcılığı verimli olur ?

2-)Kullanacağım sahtelerin ortalama boyları ve dalacağı derinlik ne olmalı ?

3-)Levrek avı esnasında lüfer yada sahteye saldıran diğer balıkların avlanması mümkünmü ?

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar , fikir sahibi olanlar yardımlarını esirgemezlerse sevinirim.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Furkan kardesim merhaba.

At cek avcılıgı icin en verimli balık turnadır. Sabah gundogumu ile aksam gunbatımı saatlerinde, tahminen 2-3 saatlik zaman zarfında kıyıya avlanmaya gelirler. Daha sonra icerlere cekilerek yerlerini, tekrar kıyıda ki kucuk balıklara bırakırlar. Sonra tekrar gelecegiz diye.:p
    Levrek turu balıklar yırtıcı balıklar degildir, turnalara gore. Daha sakin balıklardır. cok ac olmadıkları surece, beklemeli avlarda daha verimli olurlar. Benim deneyim ve gozlemlerim bana bunun boyle oldugunu gostermistir hep. Ama hayvan cok ac ve uzun sure yemlenmemisse bulduguna hemen atler. Bizlerde oyle degilmiyiz.
    Tabii ki burada ikinci en onemli unsur, o bolge balıklarının alısık oldugu yem cesitleridir.
    Dahada fazla yazmak isterdim ama, bundan sonrası inan yalan olurdu.hihi

Son düzenleme: 27 Haziran 2011
  3. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    1)Orada balık gezaindiğinden eminseniz at-çek yapmamak için engeliniz mi var?

2)Bu tamamen merayla alakalı.

Eğer sığ suysa su üstü veya su üstüne yakın sahteleri kullanabilirsiniz. Özellikle şamandralı takımla slikon tavsiye ederim

Eğer derin suysa gagalı sahteleride deneyebilirsiniz

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Furkan
    Sorduğun soruların cevapları forumlarda ziyadesiyle anlatılmıştır
    Bir kere daha tekrarlamakta fayda görüyorum

1)Bütün balıklarda olduğu gibi levrektede mevsim vede günün meteorolojik şartları önemliidir.
    Levrek balığı hemen her mevsim belirli bölgelerde bulunsada,mevsimi denilen aylar dışında,bunların sahteyle yakalanması hayli zor olacaktır.
    Zaten mevsimi geldiğinde forumların levrek raporlarıyla şenlenmeside bir göstergedir.
    2)
    Kullanılacak sahtelerin boyu kişinin tercihine göre değişiklik gösterir.
    Levrek daha ziyade bozuk havaların balığı olduğu için her sahte böylesine bir havada,menzile erişmek için uygun olmayabilir.
    Daha ağırını,büyüğünü,yada aerodinamik yapısı uygun olanını seçmek durumunda kalabilirisiniz.
    Meranın dip yapısın,derinliğini bilmek durumundasınızdır.Zira haddinen daha fazla dalan bir sahteyi dibe taktırır ve kaybedebilirisiniz.
    Kıyı atceğinde gagası ufak dalma derinliği az sahteler daha iyi iş görürler.
    Bazı hallerde gagasız su üstü sahteleri kullanmakta gerekebilir ve bazı meralarda sadece bunlarla çalışırsanız,alacağınız neticeler müspet olur.
    3)Levrek avında kullanılan sahteler,gagasızlarda dahil,sair balıklarında ilgisini çekerler,arada onlarda yakalanır.
    ,
    Sevgiler

5. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Shimano Catana Bx Telespin 2.40 --- Silverstar Elegance Full Carbon 3.90
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB --- Ryobi Ecusima 6000 Vİ --- Banax SX 3000
    En İyi Avı:
    5.5 kg Oklama --- 8 kg. Kara Sazan --- 5 kg Rus Kefali
    Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.Çok açıklayıcı oldu , gayet iyi anladım.