Selamlar.....Boğazda rapala ile çinekop vs avlamak için makine alacağım..Bendeki takım la anam ağlamış durumda ağırlık nedeniyle...2 makine arasında kaldım bana öneriniz hangisi veya tercihiniz ne olur diye fikrinizi almak istiyorum.Tabii üstad diyince yaş değil tecrübeyi kastediyorum.Kamış olarak Lineaeffe spider surf 4.20 makine olarak da penn Captiva reel 6000 veya Okuma cedros 55 gibi düşünüyorum.Tercihlerimdeki kıstaslar öncelikle hafiflik,devir,bilye sayısı ve bütçe aralığıdır..Bir de şunu belirtmek gerekir boğazda 500 gr üstü makinelerin yorucu olduğunu ve atış performansını düşürdüğünü deneyerek tespit ettim...İşallah bunlardan bir takım yapınca sonuçlarınıda dneyerek burda yazacağım.Selamlar sevgiler
Bu konunun açılması iyi oldu bende aynı düşüncelere sahip olarak yeni bir makine almak niyetindeydim.. Konuyu takip ediyorum..
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51612 Bu konuyu baştan okursanız sanırım karar vermenizde yeterli olacaktır.
Benim tecrübelerim, Okuma cedros gibi bir jig makinesinin sizi atçek avında özellikle ağır kurşunla avlanırken devrinden dolayı daha çok yoracağıdır. Cedros yüksek devirli bir makinedir ve boğaz akıntısında 170-200 gram kurşunu bile geri çekerken kolu çevirmekte zorlanırsınız. Daha düşük devirli bir makine bu anlamda sizi daha az yoracaktır. 4.8.1 veya 4.5.1 devirli bir makineden daha iyi verim alırsınız. Okuma alacaksanız Trio 65 kullanıyorum. İnceleyebilirsiniz.
Suat abi, penn Captiva 6000 kullananlar memnun değil ! battle veya sargus 6000 olabilir ama onlarda da metal kasa olduğu için ağırlık problemi var. 600gr civarındalar. Okuma cedros yerine okuma bluehawk veya trio 65a olabilir. Okuma Bluehawk 220tl Okuma Trio 65A 200tl Penn Sargus 6000 250tl Penn Battle 6000 400tl civarında
trio 65a almıştım geçen hafta. bu hafta sonu 2gün at çek yaptım hava malum çok kötü değildi çoğunlukla 150gr ve 170gr çalıştım. makinemden memnunum ama av sırasında Ferhatben arkadaşımızın kullandığı ve Penn marka (modelini hatırlamıyorum) makineyi test için kullandım ve epeyce fark olduğunu gördüm yanlız ağırlık ve fiyat farkı da var.
Ceyhun cum önerilerin için teşekkürler,inceledim sanırım trio 55 uygun gibi ,kullananlardan da olumlu cevap gelirse uygun olur.Blue havk ise zaten benim eski makine kadar ağır 690 gr ,o yüzden onu eledim.Penn ler ise güzel ama ağır,aslında metal kasa yı çok severim ama boğzada dezavantaja dönüşüyor...Geçmiş formların birinde Roy trioyu tavsiye etmemişti ama nedeninide yazmamıştı.Eğer forumdaysa ve açıklama yaparsa iyi olur.
Suat abi trio55 ve 65 için bir fikrim yok, hiç kullanmadim. Trionun ufak spin makinalinda birkaç kez problem çikartanlarini duymustum, o yüzden pek sicak bakmiyorum o seriye. Bogazda kullanan arkadaslarin yorumlari daha saglikli olacaktir. Penn surfblaster ve emcast plus da incelenmeye deger eger agir demezseniz.
trio 55 ile trio 65a arasında fark var abi!!! 65a yeni ürün, Cengiz balıkçılığa gidersen ikisinide incele. bence 65a almak daha iyi olur.
Arkadaşlar mitchell 23-MIAR6500 Ürün Adı : ARMADA 6500 MAKİNE Ağırlık 415 gr surf makina bilen varmı idk fiyatı :215 tl civ nne dersiniz
Mehmetcim bu form konusunu şimdi okudum toplam 17 sayfa dan oluşuyor,klasik shimano ve daiwa çekişmesi ve üstelik yüksek fiyatlı makinelerden bahsediliyor.Benim amacım orta halli güçlü yormayan makine tercihidir.selamlar
Suat abi, çekişi nasıl bilmem ama, çok çektiriyormuş. Ellerin yalancısıyım ama, cidden çok kimseden duydum, baya çektirdiğini.
Çok zamandan beri bu formda Daiwanın mücadelesini veriyorsunuz,Verdiğiniz bu mücadelinin yarısı kadarını seiko firmasına yazılar yazarak onları bu pazara davet etseniz,,etsenizde adamakıllı gelip şu methetteğiniz daiwaları yurdumun insanına uygun fiyatlarla kullandırmayı nasip eyleseniz.Hem siz hem de biz rahat etsek ne derseniz.selamlar
Abi eğer kaliteli ve uygun fiyatlı beni bir 15 sene götürsün dersen öyle bir makina yok Sizin gibi insanlar(bizim insanımız) kaliteyi hak ediyor benim tavsiyem biraz daha birikim yapıp içinize sinen ve de kaliteli bir malzeme almanız... Bunun yolu'da bana göre okuma'dan değil shimano ve daiwa 'dan geçiyor.
Öyle de suat abim... Daiwa para kazanacak, bana ne yaa.... Ben sadece, cidden adam gibi makine isteyene "o değil, bu hiç değil, aha şu: üstünde daiwa yazan" diye yol gösterip mutlu olmalarını isteyen biriyim. Daiwa para kazanacakmış, umrumda değil. Ama içimden bir ses, bunun böyle sürmeyeceğini ve birilerinin buna kayıtsız kalmayacağını söylüyor. Bakalım, görürüz birlikte.
Aslında var, malum daiwa. Ama at, çek, att, çeeek, nereye kadar, 40 sene aynı makine ile? Sıkılır insan, bir değişiklik, yeni bir heyecan arar. Böylede bir sorun var aslında, yüreği hep kıpır kıpır kalanlar için.
Evet var zaten serdar abi yukarıda belirttim kalite'nin yolu okuma değildir. Kalite shimano ve daiwadır. Siz abi bunlara takılmayın her 3 senede bir makine değiştireceğinize biraz bütçenizi yükseltip adam akıllı bir makine almaya bakın. Hani shimano olmuş daiwa olmuş farketmez o sizin estetik ve kalite anlayışınıza kalmış artık.
Şu nu demek istiyorum ,yurt dışı fiyatla ,yurt içi fiyatlar arasında uçurum var .Üstelik her geçen gün fiyatlar yukarıya çıkıyor haliyle pazarda şu an orta segment makine ler tercih ediliyor.Ki bende aynı fikirdeyim bu yaz 2 makineyi denize düşürdüm ama üzülmedim,sonuçta servet bağlamanın gereği yok.Ben işletmeciyim ,pazarlama staratejisine göre 2 firma piyasanın kaymağını yeme politikası güderken diğeri piyasaya yerleşmeye çalışıyor tabi tercih meselesi kimse bir şey diyemez.