üstadlardan etkilenip benim yaptıklarım.

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında canbörü tarafından paylaşıldı.

1. canbörü

canbörü ali

Favori Kamış:
    cormoran bull fıghter
    Favori Makine:
    shımano catana 40
    En İyi Avı:
    aranıyor.
    öncelikle özcan bey gibi beni bu işe yönlendiren üstadlara teşekkür ederim. üstelik kendi yaptığım sahteyle balık aldığımda inanın gurur ve sevincin içimde zirve yaptığını gördüm, bağırmamak için sıktım kendimi. yapımda özcan beyden öğrendiğim malzemeleri kullandım. bunlar;
    - masif ahşap
    - gelin tülü
    - alimiyum folyo
    - akrilik basit resim boyası
    - seffaf ve simli oje
    - akrilik sprey vernik
    - kalvanizli tel
    - havalı tüfek mermisi kurşun buncuklar
    - çift yönlü bant
    - gaga için şeffaf cetvel
    - japon yapıştırıcı
    - ağaç tutkalı
    - 3 boyutlu denilen metalik renkli bant
    aletler ise
    - zımpara
    - kıl testere
    -maket bıçağı
    - pilli tornavida ve buna taktığım muhtelif matkap uçları
    - eğe

yaptığım sahteler kopya ancak yapım aşaması kimi üstadlardan öğrendiklerim kimi doğaçlama. iç yapısında boncukların yeri ve gaga büyüklüğü en önemli unsur olduğunu anladım. dengede çok önemli hatta bir örnek vereyim içine yerleştirilen tel hangi yarıya yerleştirildi ise o yarıdaki kurşun boncuklaran birinin yarısını eğe ile törpülüyorumve o yarıyı hafifletiyorum. boy ve ağırlıklarını ölçmeden yapıyorum. ancak denemelerimde gagalılar yavaş çekimde 50 cm kadar batabiliyor. yan yatmadan balık gibi dik yüzebiliyorlar. dedaylı yapım aşamalarını ustadlardan iyi yapamayacağım için anlatmaya kalkmıyorum.
    şimdi de yaptıklarımın resimlerini eklemeye çalışacağım.

tatlısu kefali aldığım 5-6cm sahte (dikkatsizliğim ve ilkkez sahte kullanmam nedeniyle atımlar sırasında arkamda bulunan kayalara vurduğumdan sıyrıldı) tamir aşamasın oluğu için sonra eklemeye calışacağım.fikir ve yarımcı eleştirilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme: 1 Aralık 2010
  2. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    RE:

güzel olmuş ellerine sağlık....

3. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler.

4. meralchebat

meralchebat meral

bunun hazir olani cok mu pahali, ugrasip kendiniz yapiyorsunuz?

5. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Ortalama tanesi 10 lira civarı, tabi daha ucuz, daha pahalıları da var; ama bu kadar emek ve malzemeler zaten o fiyata denk geliyor. Bu bir hobi, hazır takımlarla, sahtelerle de balık yakalayabilirsiniz fakat el yapımı sahteye atlayan balık dünyanın en pahalı sahtesine atlasa insanı o kadar mutlu etmez. :)

6. meralchebat

meralchebat meral

himmm, anladim.ben bu sahtelere yabanciyim da:p

7. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

gayet güzel çalışmalar ellerinize sağlık

8. canbörü

canbörü ali

Favori Kamış:
    cormoran bull fıghter
    Favori Makine:
    shımano catana 40
    En İyi Avı:
    aranıyor.
    teşekkür ederim.

teşekkür ederim.

çok pahalı değil 2 tl'de var.harcadığınız emek artı malzemeyi düşündüğünüzde en pahalı sahtelerden alabilirsiniz. ama bilgi ve alın teri ortaya çıkan ürün ve bu ürünün iş yapması çok büyük bir haz benim için. bir de hobi tarafı var modern dünyanın stres yüklü temposu karşısında sizi alıp iç dünyanıza ve saatlerce sürecek hayal dünyanıza taşıyabilen bir araç. terapi. şimdi stresten uzaklaşmak için harcayacağınız etkinlik masraflarını düşünürseniz bu sahteler bedavaya gelmiş oluyor.

teşekkür ederim.

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Sevgili Ali kardeş, yaptığın sahtelerin balık yakalamış olması herşeyden önce çok güzel bir haber. Emeğinin mükafatını fazlasıyla almış olduğunu gösteriyor. Yapmış olduğun atıf da beni ayrıca çok sevindirdi ve gururlandırdı. Senin gibi el meği olan ve amatör balıkçılığa gönül vermiş olan kardeşlerimizi bu zevkli uğraşın için de görmek ve onlara örnek teşkil ediyo olmam da ayrıca tarifsiz bir duygu. Ben de emeklerimin karşılığını sizler sayesinde alıyorum. Aksiyon ve denge kısmını çözdüğüne göre, eminim ki malzeme yelpazeni genişlettikçe çok daha kusursuz sahtelere imza atacaksın. Her türlü teknik konuda bilgimi paylaşmaya hazırım, lütfen çekinme.
    Yaptığın ve yapacağın sahteleri beğenerek izlemeye devam edeceğim, ellerine sağlık.

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Eline saglik.Cok guzel olmuslar.Insallah basarilarinin devamini dilerim.
    Rastgele...

11. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Bu arada tebrik ederim, gerçekten çok güzeller. :)

12. anka1905

anka1905 Emre

Seni çok iyi anlıyorum. Yakın zamana kadar boğaza çinekop için gittiğimde, balıkçılardan aldığım hazır şamandıralı takımları kullanıyordum. Şimdi iğne bağlama vs. şeyleri öğrendim. Malzemeleri kendim alıyorum ve daha kaliteli malzemeler kullanarak takımları hazırlıyorum. Sonuç olarak daha çok verim aldığım gibi, takımlara harcıdığım emek sonucunda balık alınca aldığım haz 10 kat artıyor ki sizin işinizin çok daha fazla emek gerektirdiğini düşününce sizi çok iyi anlıyorum :) sahteler iş yapar gibi gözüküyor, zamanla çok daha iyilerini yapacağınıza eminim kolay gelsin.

13. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Aynen öyle abicim. :)

14. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Ali Bey bunlar çok iyi olmuş, bence Özcan abinin dediği gibi teknik malzemelerinizi çoğaltarak azimle bu işe devam edin.

ÖZellikle yeşil sırtlı olan çok hoşuma gitti, avınız kısmetiniz bol olsun tebrikler.:)

15. canbörü

canbörü ali

Favori Kamış:
    cormoran bull fıghter
    Favori Makine:
    shımano catana 40
    En İyi Avı:
    aranıyor.
    Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İnşallah bilgi ve becerimi artırdıkça güzel ürünler ortaya koymaya çalışacağım.