Cümleten iyi akşamlar üstadlar bu amatörün biraz yardıma ihtiyacı var .... Sizlerden ricam aras nehrinde avlanma şekli hangi olta ( sallama,sarma vb.) ve hangi yemlerle olmalıdır ? Şimdiden tşkler.
Öncelikle kendinizi tanıtıp, imza ayarlarını yaparsanız sizi daha yakından tanımış oluruz? Şu an Aras nehri av için uygun su seviyesine ulaşmış değil..Bu aralar düşünüyorsanız Haziran'a kadar erteleyin derim. Haziran gibi sular yükseldiğinde olur ancak... Birde ne tür avlanma için soruyorsunuz...? Hedef balık türü nedir?
Saygılarımla üstadım henüz balıkda oldugum gibi formda da acemiyim dediğiniz ayarları ilerleyen zamanlarda yapmaya calısacagım hedefte herhangi bir balık yok şu an için maksat stres atarken bi kac tane tutalım mangalımızı yakalım diyoruz o sebebten olta ile tutmak istiyoruz yoksa balıkcıya gider 2 kg alır yeriz bende sallama olta var ama akıntı kıyıya vuruyor verim alamıyoruz yem konusunda ise her yemi taktık üzüm,mısır,peynir,et,solucan yinede boş çekiyoruz suni yemmi kullansak sarma kamış olta ile ? Bu arada cevap yazdığınız için tşkler.
Kral Balık Avcısı Ali , anlaşılan daha çok yenisin.. sana tavsiyem , olta atmadan hatta daha olta almadan önce çok çok oku - araştır - notlar al - av yerlerinde gözlem yap - insanları sıkmadan sor - bilgi al - not et..kendince yeterli oldugun zaman al oltayı git su kenarına.. şimdiden buradan verilecek bilgi afaki olur havada kalır seni tatmin etmez..ama unutma hepimiz senin gibiydik..belli bir zaman sonra fikir vermeye başlarsın..
Ali kardeşim bir de konunun şu yönüne dikkat edelim. Sevgili Mehmet abimiz Haziran gibi Aras nehrinin daha müsait olacağını ifade etmiş ancak bu nehirde 14 Mayıs sonrasındaki 3 aylık dönemde balık avı yasağı başlıyor. Yani yumurta/üreme zamanı. Dolayısıyla gidilecekse Mayıs 14 öncesinde deneme yapılabilir ve inşallah güzel balıklara rastgelir. Selamlar.
EVET nuri abicim, onu düşünemedim.kusura bakma abicim....Yasağı biliyorum ama ben tamamen suların yükselmesine odaklandığım için öyle yazdım sanırım. Bu arada Aras'a gidemedik ki hüsran olsun abicim dedim ya Mayıs 15 e kadar sular yükselirmi onu düşünüyoruz...