Üstadlarım lütfen yardım edin..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında aksu34 tarafından paylaşıldı.

1. aksu34

aksu34 Ahmet Aksu

Abilerim kardeşlerim bu işe yeni başlıyorum yeni bir olta aldım kendime resimleri aşağıdadır. İstanbul Avcılar da ve müsait oldugum zamanlar da Galata Köprüsünde avlanmayı düşünüyorum. henüz makinadaki misinayı kamıştan nasıl geçirceğimi dahi bilmiyorum biraz anlatırsanız cok sevinirim. çapariyle avlanmayı düşünüyorum daha kolay olurmuş yeni başlayanlar için. kamışım 50-100 gr. agırlık 360 CM makina 3 bilya LÜTFEN YARDIM EDİN

Uploaded with ImageShack.us

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    sevgili ahmet öncelikle bundan sonraki günlerinin şanslı ve bereketli olmasını dilerim..

bu konuda tamamen sıfır bilgi ile başlıyan biri için bu sayfadan tek tek anlatmak zor iştir aslında senin bilen birisi ile beraberce ilk adımları görsel ögreti ile başlaman çok iyi olur..

soruna cevap vereyim ..
    - makinenin tel aksamını ters istikamette aç

- misinanın ucunu büyük-alt halkadan başlayıp sırası ile en ucdaki halka dahil geçir.. malemecilerde boncuklar vardır tesbih boncugu gibi en ucdaki halkanın çapından az büyük bir boncugu miisnaya geçir ve klipsli fırdöndü bagla( baglama örnekleri heryerde var) sonra makinenin tel ini aynı yönde ters işlem ile kapat.. makineyi sar..toplu vaziyette dursun

hazır çapari ile başlıyacaksın , ilk deneyimi birisi ile galata köprüsünde yap.. önce makinenin telini aç ardından tek tek teleskobu aç . halkalar hep aynı hizada olsun hafifçede sıkıştır çok değil.. sonra teli tekrar kapat..

hazır çaparinin fırdöndü tarafını fırdöndü klıpsine tak diger tarafada kurşunu ... köprüden indir aşagıya sagda solda insanlar ne yapıyorsa aynısını yap.. aslında bir müddet balık tutanları izlersen çok daha faydası olacaktır..

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Allah yardımcın olsun.Yolun çok uzun...Öncelikle sabırlı olmalısın ve işi bilen abilerinle takılman, balık tutanları, kullandıkları malzemelerini gözlemlemeni tavsiye ederim.Şansın bol olsun, rastgelereeling

4. aksu34

aksu34 Ahmet Aksu

Muvaffak abicim cok teşekkür ederim İsa abi sende cok sağolasın. tavsiyelerinize uyucam. peki makinam iyimidir ?

5. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    yeni başlayan birisi icin kaliteli makina kamış kulnanmak iyi olmaz bu makina kamış ile acemilik dönemini atlatırsın daha sonra iyi bir makina iyi bir kamış alırsın suandaki makinada sarılı olan misina biraz az gibi geldi bana atışlarda sıkıntı olabilir. makinanın yayını yarım cember gibi olan yayı ac misinanın ucunu kamış resimlerdeki sekilde olsun alt halkadan gicirmeye basla herhalkadan gecir en ucundan cıkar misinayı klipsli bir fırdöndü bagla ucuna kamısı yavas yavas uzat sonra yayı kapat hepsi bu makinadan misina kamısa busekilde takılır

6. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Yavaş yavaşda düğüm ve bağları öğren. Forumda mevcut görsel olarak. Gittiğin yerde balık tutanlara sistemi nası yapacağını kaç numara ve nasıl iğne kullanacağını sor. Yem kullanacaksan hangi yemi kullanacağını, nasıl takacağını falan sor. Ama bunları balık kesildiğinde sor adamın oltasına ardı ardına balık vururken sorarsan doğru düzgün anlatmayabilir hatta sana tip tip bakabilir:D.