Merhaba arkadaşlar, ben genelde Galata'da veya Sarayburnun'da bazende Sarıyer'de avlanıyorum, peşinde olduğum balıklar istavrit, Lüfer familyası (çinekop ufak olmamak şartıyla sarı kanat) ve palamut.. şu an kullandığım kamış Linea effe spirit surf 360 cm 50-150 atarlı teleskopik kamış. ve captain troya 60 makina. makinaya hangi misinayı bağlamamı tavsiye edersiniz? ve avladığım balıklara en uygun iğneler hangileridir yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.hooked
bilgi için teşekkürler. oltayladamı yasak ben sadece ağ ve trolle çinekop avı yasak sanıyordum şaşırdım. peki asıl mesele ye bir cevap yok mu? misina ve iğne hooked
İyide, zaten 20cm çinekopun boyu. 20'den yukarısı lüfer değil, sarıkanat olur. tonla çinekop vs. tutmuşumdur her boydan, hiç denk gelmedim bir karış altında kanadı sarı olana ki, bizzat dikkat ederim. Balık tükenip, büyükler ortadan yok olunca, millet tuttuğu balığı büyütmeye başladı bir şekilde. Lüfer, 3 tanesi 1 kg civarı gelen, tanesinden bir porsiyon çıkan balıktır. Bu da 30cm'den başlar. Hadi kışın yağlı oluyor, ağır çekiyor filan, diyelim 25 cm olsun. Ama 20 cm derseniz, yok artık olur mesele. Zira asıl sorun, sarıkanadın güme gitmesi. Aslen çinekop olan yavru balıkların sarıkanat muamelesi görmesi .20 - 25 cm aras pomatomus saltatrix'tir sarıkanat olan. Hesabı basit, bir karıştan küçük tutmayacağız, hepsi bu. Çinekop tutmayacağız, o kadar. Merak etmeyin, bu sene tutmadığınız çinekoplar seneye size lüfer olarak dönecektir.
Tebliğdeki şu boy sınıflanırdırmasına bakarsak aynen dediğiniz gibi. Defne yaprağı = 10cm'den küçük Çinekop = 10-15cm Sarıkanat = 15-20cm Lüfer = 20-30cm Kofana = 30cm üstü 30 cm lüfer tutan "kofana tuttum" diye sevinsin diye düzenleniyor sanırım bu uygulamalar. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=856502#post856502