Ustalar zıpkına heves ettim set almam lazım

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında adreni tarafından paylaşıldı.

1. adreni

adreni Mehmet

Tesadüfen bir arkadaşımla bir defa daldım, çok hoşuma gitti ve bende bu güzel aktiviteye soyunmaya karar verdim. Şimdi siz değerli ustalardan dalış seti için yardım istiyorum. Bulunduğum ilden baktım ama tefarruatlı bir şekilde bu işi yapan yok çeşit çok az. Şimdi arkadaşlar bana serbest dalış için full set lazım elbise, maske, zıpkın, eldiven, ağırlık,palet,bıçak vs. Bunları internetten sipariş etmek istiyorum ama internette baya bir çeşit olduğundan hangisi iyi hangisi kötü bilemedim. Bütçem 600-700 TL karadenizde yaz kış dalmayı düşünüyorum, boyum 1.83 kilom 67 bu bilgiler doğrultusunda bütçeme uygun bir set almama yardımcı olacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

2. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    .............oluversin bi set mi istiyorsunuz yoksa almisken iyi birsey mi alayim diyorsunuz....

..benim icin ikincisidir her zaman, o yuzden size zipkin olarak pathos pro veya omer cayman onerecegim.... uzun menzil icin 100 ve uzeri, tas alti ve genel kullanim icin 82-90 boylara bakin.... maske olarak technisub micromaskin ustune yoktur bi kere alin hayat boyu kullanin en iyisi..palet olarak grena cok hantal ama uzun yillar eskitemeyeceginiz bir palettir.... elbise olarak jak boenonun kamuflajli modellerinde kampanya gormustum ve fiyatida makuldu bir bakin bedeni size uyan varsa alirsiniz.... zipkini ikinci elde bulabilirsiniz fiyatlar ikinci elde yari yariya dusuyor..

3. hemperi

hemperi Ethem

zıpkın işine bende bir ara heves sarmıştımda, forumda yaptığım araştırmalarda işin çok titiz ve hadi zıpkınla dalmaya başlayim demekle olmadığını anladıktan sonra vazgeçmiştim

4. adreni

adreni Mehmet

Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi almışken iyi birşey almak istiyorum lakin bütçemde kısıtlı max 700 TL bu bütçeyle alınabilecek en iyi malzemeleri almak istiyorum

5. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    Dalış elbisesi için apnea yı öneririm legend serisi 5mm elbisesini kullanıyorum
    zıpkınımda apnea rebel yeni başlayanlara önerilen markalar arasında apnea power point competition ve Freesub un goldenhorn modeli var bunlar 150-200tl arasında zıpkınlar 90 lık bir zıpkın almanı tavsiye ederim ve açık kafa almaya özen göster kapalı kafada ip vs. sıkıntı çıkarabiliyor

Gözlüğe gelince yüzüne yapıştırdığında ve havayı vakumladığında yüzünden düşmeyen bir gözlük al yüzüne uyması önemli buğu yaparsa tükrüklersin camlarını ,palet için carbon alaşımlı 200 tl civarında paletler işini görür ben sert ucuz bir palet kullanıyorum,dalmaya yeni başladığını göz önünde bulundurursak sen paslanmaz 2-3 işlevli bir bıçakta al koparma tırkıklı yüz kesme gibi...
    ayrıca zipkinci.com sitesinden öğreneceğin çok şey var bence gir bir bak derim

6. MM2

MM2 Safak Corbacioglu

Favori Kamış:
    Remixon 4.20 surf
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 8000 FI
    En İyi Avı:
    Lüfer
    700 TLye cok güzel malzeme alirsin.OMER millenium palet orta sertlikte 150 TL civari olmasi lazim,70-80TL arasi cok güzel maske ve snorkel alabilirsin,nerde dalmak istiyorsun? önemli, lakin kisin 5mm yeterli olmayabilir 7mm alman gerekebilir,bicaksiz kesinlikle dalma,ben 2 bicakla daliyorum,zipkinda senin merana bagli bulanik bir yerde 100 lük yada 110lukla dalmak pek iyi olmaz ama kesin sana sunu diyebilirim bu isi yapacaksan kesinlikle ileride 2inci ve 3üncü zipkinin olacaktir onun icin ilk baslangic icin orta seker olara 90lik zipkin baslangic icin iyidir,fiyat ve kalite olarak sana Apnea rebell tavsiye etmek istiyorum ha param var diyorsan ya Pathos yada Omer al derim,insallah birazda olsa yardimci olabildim,dal saglicakla.

7. adreni

adreni Mehmet

Fazlasıyla yardımcı oldunuz teşekkür ederim