Öncelikle merhaba Yeşilköyde Polat otelin arkasındaki kayalıklarda eşkinaya gidiyoruz. fakat tüm gece boyunca 1 tane anca alıyoruz. yeşilköyü bilen varsa avlak yerimiz kısır bir yermi ? Eşkina bu sene ne zaman başlar ? takım olarak şamandıralı takım yem olarakta canlı teke kullanıyoruz. şimdiden teşekkür ederim.
Eşkine Nisan ortası mayıs sonu ve eylül ortasından aralığa kadar en iyi av zamanıdır..yem olarak teke ile avlansada kurt ile özellikle bu dönemde verim alınmaktadır..Ancak kurt ile yapılan avlarda küçük eşkineler çoğunlukla iğneye takılmakta..Teke ile yapılan avlar sayıca az olsada genelde daha iri boylar yakalanmakta..Özellikle ekim sonu İri teke ile yapılan avlarda kışa hazırlanan Eşkine iyi ve iri av verir..Teke ile dip,Boru kurdu ile şamandıralı kullanmak benim tercih ettiğim yöntemdir.. Benim bugüne kadar gördüğüm en iri eşkineler Ç.kale Değirmencikten çıkmaktadır..(bu sene avlağa giriş yasaktı)En küçük boy 2 kg enbüyük 5,5kg ye kadar yakalananlar olmuştur..Ve derinlik en çok 3-4 metredir..
yardımın için teşekkürler kurt daha iyidir diyorsun ama kurtlada gelinciklerle uğraşmak sıkıyor suya oltayı attığın gibi gelincikler takımı alıyor. bu sebeple teke daha iyi oluyor
Bu (nisan-mayıs) aylarda kurt ile yakalanmasının ve küçüklerinin yakalanmasının en büyük nedeni Eşkinenin üreme döneminde olmasıdır..Bu dönemde eşkine tabiri çaizse biraz nazlı olduğundan Tekeye pek bakmaz..Bunun yerine daha kolay yenebilen Kurt ve benzerini tercih eder.Büyüklerin bir sözü vardır.."Eşkine sancılı yem yemez" işte bu söz bu nedenle söylenmiştir.
Biraz daha sağa kayman gerekiyor mesela Çiroz taraflarına doğru gidersen kıyıda suyun derinliği artıyor, oralarda deneme yapmanı tavsiye ederim
çiroz tarafları, oralarda denemedim aççıkçası denemekte fayda var bidahakine oralarda denerim teşekkürler
slmlar bu eşkina balığına bende merak sardım bu sene deneyeceğim inşallah geçen sene yeşilköyden güzel haberler geliyord.bu sene nasıl bilmiyorum raporlarınıza devam ederseniz bende oraya gelmeyi planlıyorum inşallah rastgele.....
Yeşilköy çiroz da çok iyi eşkina yapan bir yer var ama tarif etsemde bulamazsınız kıyıdan yaklaşık 4-5 metre açıkta suyun 20-30 cm altında bi kaya var arkası her zaman güzel balık yapar, açıkta olmayan istavrit o taşın arkasında oluyor hiçbiyerde olmayan eşkina o taşın dibinde oluyor..
Bu arada dün haberlerde 99 depreminde Gölcük te batan kıyı şeridini dipten kamerayla görüntülemişler, dibe batan binalarda şu an 1 kg lık eşkinalar yatak yapmış çok ilginç bir görüntüydü
yav abicim sen bi dene google earth falam olayına girsen belki buluruz veya bi ara beraber kaçarız tabi istersen
selam arkadaşlar yaklaşık 12 yıldır Kartal' da eşkina tutarım ne hikmet 12 yıldır aynı kayanın üzerinden aynı meraya atarım atarım. kendimce 2008 sezonunu yarın akşam başlatcağım. biz eşkina' ya baş koyduk forum daki eşkina ile ilgili tüm mesajları hemen hemen okudum. farklı stiller var denenebilir, ama derimki ben eşkina stilimi tam oturtana kadar 3 - 4 yıl harcadım, eeeeeee amerikayı bir daha keşfetmeye gerek yok. en iyi yol bildiğin yol demişler. Tecrübelerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım. Yarın akşam için bana bol şanslar cümlemizede rasgele. Şimdilik sitedeyim dediğim gibi bizim stil çok farklı değil ama başarı şans ve biraz da detaylara bağlı. Hadi bakalım
Arkadaşlar eşkina avını yıllardır severek ve zevk alarak yaparım ve bende deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.Zamanında çok olta çeşidi ve yem denedim.Birçok avlaktan aynı tip olta takımı,aynı yemle eşkina alıyorum.Bazı kaidelere riayet ettiğiniz sürece balıksız dönmeyeceğinize inanıyorum.
galata koprüsünde köprününn acıldıgı yerin sag tarafı karaköy tarafı bogaza bakan kısmı burada herzaman olur ama erken gidip yer kapmak lazım
Sen o köşeyi unut güzel kardeşim. Oranın müdavimleri orayı parsellemişler. Parayla adam gönderip yerlerini kapattırıyorlar gelemezlerse...