Arkadaslar B.çekmecede oturuyorum cogunlukla golde,ve ara sıra denızde kullanabılmek amaclı 0 dan malzemeler alacagım,ve cok yenıyım.Bu yonde sorularıma,bılgılerınızı,onerılerınızı paylasarak aydınlatmanızı rıca edıyorum.A dan Z ye komple butcem 150tl cıvarı tesekkurler. 1.Hangı kamısı secmelıyım? (yenı basladıgım ıcın kolay kullanımlı sanırım daha ıyı olacaktır) 2.Makıne onerılerınız? (burda rulman sayısının kolay kullanım sagladıgını duydum,fakat onden kalama arkadan kalama neye etkı eder,hangısını secmelıyım bılemedım) 3.Mısınalarda sonucta en fazla 30-40 mt atabılırım fakat 200-500 mt modeller var.Gereksız uzunluk yada agırlık degılmıdır bu,ıkı avlaktada hangı kalınlıgı kullanabılırım? 4.Alısverısı tamamlarken muhakkak sunu sunuda alman gerekır dedıgınız nelerdır? (kursun,zıl,cakı v.b) 5.Bcekmece golunde sazan,ozellıklede ısraıl sazanı denılen balık cok yogunmus.Ve cevremde sazandan lezzet alınmaz,yakalayıp zevkını alırsın,ama agıztadıyla yenmez,kokar v.b soylemler var.Bu ne kadar dogru? (hıc tatlı suya nıyetlenmeden sadace denızemı yonlenmek gerekır) Farkındayım cok uzun sorular,fakat bırcogunuz benım gıbı henuz ılk avına bıle gıtmemısken bunları bılmıyorsunuzdur.O sebeple bıldıklerını paylasan,yardımcı olan arkadaslar sımdıden cok tesekkur edıyorum.
Sene başından beri hevesli olduğun ama bir türlü avla buluşamadığın anlaşılıyor. Şu kadarını söyleyeyim gölde sazan yakalama şansı (israil de olsa) yaza göre yüzde on. Kızılkanat hala çıkıyor. 5 m göl kamışı al, 0,15 -0,20 mm. misinadan 5 m. bağla. misinanın ucuna 5-8 numara siyah sinek iğne, 15 cm üst tarafa mercimek kadar kıstırma kurşun, 150 cm üst tarafta da en küçüğünden kalem şamandıra ile 7-8 m kıyıdan uzağa ulaşabilirsin. İğneye konserve mısır tak, mısır püresi ile de suyu yemle. Fazla hareket ve gürültü yapmadan bekle. Olur birşeyler. En ucuzundan balıkla buluşmuş olursun. Sonrası kendiliğinden gelir. Denizle ilgili takım yapmak istiyorsan, evvelce ustalar bazı tavsiyelerde bulunmuş. Kaale almalısın. Önerilerimi dener de netice alamazsan özelden ulaş, beraber gidelim.
tesekkur ederım ev tasıma falan derken evet kısmet olmadı ama vazgecmısde degılım gordugunuz gıbı.yanı katlanan bır teleskopık modelle hem gol hemde denız kullanımı olmazmıdır burdan anladıgım.
Olmaz mı? Bende bundan var; http://www.hepsiburada.com/Liste/sa...utdelta043&categoryId=1307056&SKU=OUTDELTA043 Biraz kullandım, fiyata göre süper. (Favori makinama da bunu yazdım zaten) Bir de 3,70 m.lik teleskobik kamış al. 0,25 veya 0,30 mm misinayı makinaya sar. Malzemeciden tutacağın balığa göre hazır takım alır, başlarsın. Hepsi 50 TL. Sonrası ihtiyaca göre gelir merak etme. En azından sonradan yanlış yaptım desen zararın az olur.
Evet bu makıneyı not alıyorum sanırım ben ıstoctakı toptancılara gıdıp bı arkadasla alacagım,sımdı bırazda kamıs ve mısına ıncelemesı yapıp kabaca bır lıste olusturuorum,tesekkur ederım ayrıca.